KAYRAM
DUA NASIL OLMALIDIR?
Hafta sonu kilisemde pederimin verdiği vaaz beni düşündürdü. Nasıl dua etmeliyiz ? Sizi bilemem kardeşler ama ben dualarımı bu şekilde yapmadığımı fark ettim. Anladığım şuydu; bizler sadece Tanrıdan ev, araba, kariyer, evlilik gibi şeyleri istiyoruz. Kısa vadede olmayınca da; Tanrı beni neden duymuyor ? diye söyleniyoruz veya Tanrıdan aynı şeyleri istemekden vazgeçiyoruz.
Peki isteklerimizin olabilmesi için, hayatımız ne kadar bereketli hiç düşündük mü ? Örneğin; maddi durumumuz berbat ama sürekli ev,araba,kariyer isteyebiliriyoruz ! Fakat bunun için önce kendi hayatımızı bereketlememiz gerekmiyor mu? Nasıl mı ? Şöyle ki ;
'' Tanrım senin BEREKET'ini istiyorum, öyle ki..''
'' Tanrım bana MERHAMET'ini her daim bağışla, öyle ki..''
'' Tanrım KUTSAL RUHU' unu daha da çok istiyorum, beni öyle doldur ki..''
'' Tanrım dünya için BARIŞ istiyorum. Her insan barış içinde yaşasın, öyle ki..''
'' Tanrım AF' ını istiyorum senden, öyle ki..''
Kaçımız bunlar için dua ediyor acaba ? Barış, merhamet, Kutsal Ruh, af, bereket.. Bunları bıkmadan usanmadan Tanrıdan istersek, gerisi zaten kendiliğinden gelecektir.
Ben bu şekilde dua etmeye başladım bile. Her inanlı bu şekilde dua ederse, hayat daha da güzel olacaktır diye düşünüyorum. Hadi siz de başlayın ! Sevgiler.