DUA NASIL OLMALIDIR? - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Dua : DUA NASIL OLMALIDIR? - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Anastasia

DUA NASIL OLMALIDIR?

Ortodoks Kilisesinde soyle dua edilir:

http://www.oodegr.com/tourkika/prose...im_bradin1.htm

DUA NASIL OLMALIDIR?

hristiyanlık
Paullus

DUA NASIL OLMALIDIR?

Saygıdeğer Ortodoksmoderator,

http://www.oodegr.com/tourkika/prose...im_bradin1.htm

Ortodoks ilahiyatına göre yeni başladığım dualar ile ilgili sormak istediğim husus;ilgili web sayfasında belirtilen (''...Allah Korkusu ile dur ve şöyle dua et...'' )dur kelimesi ayakta durmak anlamında mıdır?Daha önce diz çökerek dua ediyordum.Belirli bir yöne(ben doğuya yönelmek diye duymuştum)durmamız gerekirmi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sizi de anmadan geçemeyeceğim Sayın Huzurlu;

Baba Ümidim,Oğul sığınağım,Kutsal Ruh koruyucumdur.Amin

Saygılarımla.

DUA NASIL OLMALIDIR?

hristiyanlık
Anastasia

DUA NASIL OLMALIDIR?

Paullus

Ortodoks ilahiyatına göre yeni başladığım dualar ile ilgili sormak istediğim husus;ilgili web sayfasında belirtilen (''...Allah Korkusu ile dur ve şöyle dua et...'' )dur kelimesi ayakta durmak anlamında mıdır?Daha önce diz çökerek dua ediyordum.Belirli bir yöne(ben doğuya yönelmek diye duymuştum)durmamız gerekirmi?

Sevgilikardeşim,
Sabah yatağιmιzdan kalkιp, dua köşemzdeki kandilimizi yakarιzeğer varsa-ayakta durup duamιzι okuruz. “Kralımız olan ilahımıza secde edip diz çökelim. Kralımız olan ilahımız İsa Mesih’e secde edip diz çökelim. Kralımız, Rabbimiz ve ilahımız İsa Mesih’e secde edip diz çökelim” bolumune gelice 3 defa secde ederiz.
Τabiki her yerde de dua edebiliriz hatta gün boyunca kalp duasι olarak anιlan “Rab’bimiz Isa Mesih, Tanrι’nιn Οğlu ve Kelamι, ben günahkara merhamet eyle” kιsa duayι her nefesimizde, her adιmιmιzda tekrarlarιz.

DUA NASIL OLMALIDIR?

hristiyanlık
huzurlu

DUA NASIL OLMALIDIR?

Sevgili Paullus

Bu sözlerin benim şhsi yorumum olmadığını gördün demek :) .
Zor bir dönem geçirdiğim bu dönemde manasını içselleştirerek söylediğimde bana o kadar faydası oluyorki kelimelerle anlatamam.

huzurlu

Baba ÜMİDİM, Oğul SIĞINĞIM, Kutsal Ruh KORUYUCUMDUR

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

DUA NASIL OLMALIDIR?

hristiyanlık
Paullus

DUA NASIL OLMALIDIR?

Anastasia
Paullus

Sevgilikardeşim,
Sabah yatağιmιzdan kalkιp, dua köşemzdeki kandilimizi yakarιzeğer varsa-ayakta durup duamιzι okuruz. “Kralımız olan ilahımıza secde edip diz çökelim. Kralımız olan ilahımız İsa Mesih’e secde edip diz çökelim. Kralımız, Rabbimiz ve ilahımız İsa Mesih’e secde edip diz çökelim” bolumune gelice 3 defa secde ederiz.
Τabiki her yerde de dua edebiliriz hatta gün boyunca kalp duasι olarak anιlan “Rab’bimiz Isa Mesih, Tanrι’nιn Οğlu ve Kelamι, ben günahkara merhamet eyle” kιsa duayι her nefesimizde, her adιmιmιzda tekrarlarιz.

Sayın Anastasia,

Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Rab sizi bereketlesin.

Sevgilerimle.

DUA NASIL OLMALIDIR?

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

DUA NASIL OLMALIDIR? konusuna benzer konular;

Nasil Hristiyan Olunur ? http://www.hristiyanforum.com/forum/katoliklik-f21/katoliklik-nasil-hristiyan-t318945.html

Siz Noel'i nasil kutluyorsunuz? Sevgili Hristiyan karde$lerim, <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Formumuza dünyanin dört kö$esinden katilan arkada$larimiz var. Her ülke ve her mesep Noel’ i ba$ka bir $ekide kutlamaktadir. <o:p></o:p> Benim cok ilgilendiren siz $ahsiniz, Türkiyede ve yurtdi$inda Noel bayramini nasil ve nerede gecireceksiniz? <o:p></o:p> Ben $ahsim bu yil Noel’ i evde ve aileme gecirecem. Annem Türkiyeden o sirada Almanyaya ziyaretimize gelecektir. <o:p></o:p> Benim Almanyada oturdugum $ehirde ortodoks Kilise olmayi$indan bir Katolik veya Protestan Kilisesine gidecegim. <o:p></o:p>

Kutsal su nasil elde edilir? Merhaba arkadaslar. benim merak ettigim bir sey var. kutsal su nasil elde edilir. hangi dualar nasil yapilir yani bir kac sey duydum fakat bu bilgilerin yanlis olmasindan korkuyorum ve burda dogrusunu ogrenmek istiyorum.. tesekkurler..

nasil rahibe olunur? selamlar, 1997 yılında İngiltere de okudugum yıllardan inancımı degistirdim.Su an kataligim ve bunun ile de ilgili cok huzurluyum.Bir turk katalik olarak , rahibe olabilir miyim?Bir misyoner olarak calısabilir miyim? Saygılarımla

KUTSAL KITAP'I NASIL OKUMALIYIZ? OKUMA ILKESI 1: Kutsal Kitap'i dua edermiscesine okumaliyiz.Martin Luther bu konuda bilgece bir ögüt verir."Ellerinizi ayetlerin üzerinde gezdirmektense, onlarin ayak izlerini sevgiyle takip edin." Kutsal Kitap okumaya baslamadan önce yapmaniz gerekenler: a: Rab'den bize anlayis vermesini dilemek: "Gözlerimi ac,yasandaki harikalari göreyim" (Mezmur.119:18) b: Rab'be sükretmek ve O'nu övmek: Dudaklarimdan övgüler aksin,cünkü bana kurallarini ögretiyorsun"(Mezmur 119:171) c:Büyük bir armagan alan biri gibi: " Ganimet bulan biri gibi verdigin sözlerde sevinc bulurum" (Mezmur 119:162) OKUMA ILKESI 2: Kutsal Kitap'i beklentiyle okumaliyiz: "Agzim acik, soluk solugayim,cünkü buyruklarini özlüyorum." (Mezmur.119:131) OKUMA ILKESI 3: Kutsal...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Dua : 2- DUA NASIL OLMALIDIR? - Sayfa 2

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler