HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
DUA OKULU–KUTSAL KİTAP–giriş sayfasını paylaşmak için adres:
Dua hakkında kısa bölümlerle akılda kalıcı olmayı amaçladığım bu kitapta; detaylı bir çalışma yapmak isteyenlere de geliştirilebilecek bir çalışma notu verebilmeyi amaçladım. Ama her şeyden önce Kutsal Kitap’ın dua konusunda da bir okul olduğuna dikkat çekmeye çalıştım.
Bu kitabın ana konusunu şunudur: Kutsal Kitap’ı süreklilik ve düzen içinde okumak; ve Kutsal Kitap’ın ayetlerini, öğretisini süreklilik ve düzen içinde dualarımıza temel almak; Kutsal Kitap okuma ve duada, süreklilik ve düzen içinde devam eden bir pratiğin Hristiyan kişinin yaşamına yerleşmesini sağlamak…
İnsanoğlu genelde sürekli yaptığı işi ya da içinde bulunduğu yetiştiği durumu; kültür ve geleneğin uygulamalarını bir çoğunluğun parçası olmasının verdiği rahatlık ve güvenden dolayı sorgulamaz. Bu kitabı yazdığım sırada bazı kişilere “neden yüksek sesli dua ederiz” sorusunu yönettim. Aldığım ilk cevap hepsinde de benzer şekilde şaşkın bir yüz ifadesi ile “daha önce hiç düşünmemiştim” oldu. İnsanlar genelde sürekli yaptığı şeyleri, sürekli katıldığı ve içinde etkinlik gösterdiği şeyleri genelde “doğrusunu biliyorum ve doğru yapıyorum” şeklinde bir algılamaya müsaittir.
Öyleyse sadece bu tek bir soru bile bu kitabı araştırmayı gerekli kılmaktadır. Bildiğiniz şeyler yanında gözden kaçırdığınız şeyleri de bulabileceğiniz; bu yolla yaşamlarınıza yenilenme getirebilecek bir çalışma olması dileklerimle ilgilerinize sunuyorum. dua yaşamınıza esenlik ve bereket olsun; öyle ki, Rab’bi tanımanın hoşnutluğu ile dolmuş olarak, bu ölümlü hac yolculuğumuz boyunca, bütün dünyasal adımlarınızda Rab’bi hoşnut eden ruhani hayatın yolunu görebilesiniz; “ve karanlık yerde ışık saçan çıraya benzeyen Kutsal Söz’e daima kulak vererek ve yaşam sözüne sımsıkı sarılarak, aralarında evrendeki yıldızlar gibi parladığınız bu eğri ve sapık kuşağın ortasında kusursuz, saf ve Tanrı'nın lekesiz çocukları olarak; gerçek, saygıdeğer, doğru, pak, sevimli, hayranlık uyandıran, erdemli ve övülmeye değer ne varsa, daima onu düşünerek; sevginiz, bilgi ve her tür sezgiyle durmadan artsın ki, üstün değerleri ayırt edebilesiniz ve böylece Tanrı'nın yüceltilip övülmesi için İsaMesih aracılığıyla gelen doğruluk meyvesiyle dolarak; Baba Tanrı'nın yüceltilmesi için, bir gün bütün yaratılışın önünde diz çöküp Rab olduğunu açıkça söyleyeceği Mesih'in gününde saf ve kusursuz olasınız.” BABA, OĞUL, KUTSAL RUH adıyla. amin.
Saygılarımla,
rev. ilhan keskinöz
DUA OKULU–KUTSAL KİTAP–giriş sayfasını paylaşmak için adres:
DUA OKULU–KUTSAL KİTAP–giriş konusuna benzer konular;
DUA OKULU–KUTSAL KİTAP–VIII<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List"...
DUA OKULU–KUTSAL KİTAP–VI.sonuç<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List"...
DUA OKULU–KUTSAL KİTAP–V.1515-) Romalılar 15:4-5 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Önceden ne yazıldıysa, bize öğretmek için, sabırla ve Kutsal Yazılar'ın verdiği cesaretle umudumuz olsun diye yazıldı.<o:p></o:p>
5 Sabır...
DUA OKULU–KUTSAL KİTAP–V.14.314.3-) II.Korintliler 2:11<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Öyle ki, Şeytan'ın oyununa gelmeyelim. Çünkü onun düzenlerini bilmez değiliz.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
I.Selanikliler 2:17 Kardeşler,...
DUA OKULU–KUTSAL KİTAP–uyarıDUA OKULU<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
–KUTSAL KİTAP–<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
uyarı<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Bu kitabı okumaya-çalışmaya önce Kutsal Kitap’tan bazı ayetler okuyarak ve dua...