Arşiv Sayfa 3 / DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER - Sayfa 3

Arşiv Sayfa 3 DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Dua : DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER - Sayfa 3 konusu 22368 kez okundu, 112 kez cevaplandı. En son mesaj Yaralı tarafından gönderildi. DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER BURADA HER GÜN YENİ BİR DUA VE BU DUANIN KISACA AMACINI BELİRTMEYE ÇALİŞACAĞIM. RAB SİZİ BEREKETLESİN. ----------------------------------------------------- ----------------------------------------------------- Rab'bin her an yanımızda olduğunu düşünerek, konuşmalarımıza ve davranışlarımıza dikkat etmeliyiz. Nerede olursak olalım, O'nun kutsal konutu olduğumuzu unutmayalım.<o:p></o:p> <o:p> </o:p> <u1:p></u1:p><u1:p></u1:p> <table class="MsoNormalTable" style="width: 71%; border-collapse: collapse;" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="71%"> <tbody><tr style=""> <td style="padding: 0in; width: 100%;" valign="top" width="100%"> Dua: Rab. bugün beni Kendi konutun olarak kullan. isteklerine itaat edebilmem için bana cesaret ver!<o:p></o:p> </td> </tr> </tbody></table> ... DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER konusu 22368 kez okundu, 112 kez cevaplandı. En son mesaj Yaralı tarafından gönderildi.

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 7 13 > Sonuncu »

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-04-07, 21:59
DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER
ugur

İsa, insanların yüreklerindeki kötülüğü ve onların ikiyüzlülüğünü görendir. Kurnaz kişiler çevrelerindekileri kandırabilirler, ama İsa'yı asla kandıramazlar. Yargı günü İsa, insanların çirkinliklerini, kötü niyetlerini ve yüreklerindeki düşüncelerin hepsini açığa çıkaracaktır (1 Ko.4:5)
-----İsa'nın yüreğimi gördüğü bilinciyle mi yaşıyorum? Vazgeçmem gereken kötü niyetlerim var mı?
Yalancı bir dost, dürüst bir düşmandan tehlikelidir. ------Karşımdakileri yıpratmak için ikiyüzlü davranıyor muyum?
Tanrı'nın suretinde ve benzeyişinde yaratılan insan, diğer tüm yaratılanlar,Tanrı'nındır.
----O'nun tüm evrenin ve dünyanın hükümdarı olduğunu kabul ederek mi yaşıyorum?
Dua: Rab, tüm evren sana ait. Bu gerçeği unutmadan, senin sadık bir kahyan olarak yaşamak istiyorum.

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-04-07, 00:04
DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER
ugur

Nasıl bir hayat yaşarsa yaşasın, insan er yada geç mutlaka ölecek ve ölümden sonra Tanrı'nın yargı kürsüsünün önüne gelecektir (İbraniler 9:27). Bu yargıda doğrularla kötüler ayrılacaktır.
-------Bir gün yaptıklarımın hesabını vereceğimi düşünerek yaşıyor muyum?
-------Nasıl bir hayat yaşıyorum?
Dua: Rabbim, hayatta olduğum sürece seni hoşnut eden bir yaşam sürdüreceğim.

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-04-07, 00:04
DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER
ugur

Sıkıntıdayken Tanrı'nın bana gösterdiği yolda yürümeli ve O'na itaat etmeliyim.

İsa'nın öğrencileri olduğumuz için bu sıkıntıları çekmeyeceğimizi düşünmemeliyiz. Tanrı Kendi seçilmişleri için sıkıntı zamanını kısaltıp kurtuluş planını sadakatle yerine getirecektir.
-----Sıkıntı çekiyor muyum?
Umudumu yitirmemeliyim. Ne yetki, ne de herhangi bir güç, bizi Mesih'in sevgisinden ayırmaya yetmez (Rom. 8:38, 39).

Tanrı'nın egemen gücünün yetmeyeceği hiçbir şey yoktur. Hangi durumla karşı karşıya olursak olalım. Tanrı'nın gücünü anımsayıp O'na daha da fazla güvenmeliyiz
Dua: Rabbim, bulunduğum ortamda iman yaşamını sürdürmek zor olsa da, imandan vazgeçmeden ve imanımı gizlemeden yaşamamı sağla.

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-04-07, 00:42
DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER
ugur

Son zaferi İsa kazanacaktır. Bu nedenle sıkıntılar ne kadar şiddetli olursa olsun sabretmemiz gereklidir. Sabretmenin Sırrı ise, İsa'ya güvenmek ve O'na itaat etmektir..

-------Rab'bin ardından gittiğim için sıkıntı çekiyor muyum?
İmandan vazgeçmeden, Rab'bin vaadine sımsıkı sarılmalıyım.
Dua: Rabbim. tez gelip halkının gözyaşlarını sil.

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-04-07, 00:10
DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER
ugur

Tanrı, dileyenleri yaşam suyundan karşılıksız içmeleri için davet eder. Yaşam suyu, İsa'da olan kurtuluştur. Kurtuluş, kadın erkek, büyük küçük hiçbir ayrım yapılmadan, herkese verilir. çağımızda ruhsal susuzluk fazlasıyla yaygındır. Birçok kişi Tanrı'nın sözünü duyamadan veya kabul etmeden ölüme gitmektedir.
-----Bugün İsa’ya davet etmem gereken biri var mı?

Rab, Kendi sözünü kasten saptıranları yargılayacaktır. Başkalarına Kutsal Kitap'la ilgili şeyler öğretirken özellikle dikkatli olmalıyız.

Kötülük yapan, yine kötülük yapsın. Kirli olan, kirli işlerini sürdürsün. Doğru olan, yine doğruyu yapsın. Kutsal olan kutsal kalsın.” VAH.22:11
“ Rab İsa'nın lütfu, kutsallarla birlikte olsun. Amin.”VAH.22:21

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 7 13 > Sonuncu »  

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER konusuna benzer konular;

Kutsal Kitap -Tarihsel Güvenilirliğine Örnekler Birçok yanlış içeren kitaba güvenmek zordur.İkinci dünya savaşını 1800'lü yıllara tarihlendiren yada Türkiye Cumhuriyetine krallıkla yönetilen bir Devlet diyen çağdaş bir tarih kitabı düşünün.Böyle yanlışlar ,kitabın güvenilirliği hakkında soru işaretleri uyandırmaz mı ? Kutsal Kitabın tarihsel doğruluğunu şu ana kadar kimse çürütememiştir.Bu kitapta GERÇEK kişiler ve GERÇEK olaylar anlatılır. Örnek verelim ; Kişiler -People Kutsal kitap eleştirmenleri ,İsayı çarmıha gerilmesi için teslim eden Romalı Yahuda valisi Pontius Pilatusun varlığından şüphe ediyordu. (Mat.27:1-26).Akdenizdeki bir liman kenti olan Sezariyede 1961 yılında bulunan bir taşın üzerindeki sözler ,Pilatusun bir zamanlar Yahudanın yöneticisı olduğunu kanıtlar .

Modeller ve örnekler Modeller ve Örnekler<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Bugüne kadar yüzbinlerce mümin gerçek Ortodoks tipine birer örnek veya model olmuştur. İsimleri bilinen veya bilinmeyen o insanlardır ki, İsa'ya benzemeye çalışmışlar, hatta mücadele etmişlerdir. İsa'dan önce de örnek insanlar yaşamıştı, ama İsa'dan sonrakiler özellikle O'na benzemeye çalışmışlardır.<o:p></o:p> Gerek İsa'dan öncekiler, gerek sonrakiler söz konusuysa, kendilerini Tanrι adamış olan bu insanlar hakkında, İbranilere yazdığı mektubunda, Pavlos şöyle der: «...imanlarıyla kırallıklar devirdiler, âdilce davrandılar.... arslan ağızları kapattılar, kızgın ateşler söndürdüler, katliamdan kaçıp kurtuldular, zayıfken güçlü oldular, savaşta kuvvetli oldular, düşman saflarını kaçırttılar.... Bazıları da işkence edildi ve serbest...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih