HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Tanrı insanları doğru yarattı. İnsanların günaha düşmelerinin nedeni,Tanrı değil, kendileridir. İnsanın yaptıklarının boş olmasının ve çeşitli sorunlarla boğuşmasının nedeni, Tanrı'dan yoksun bir biçimde kendi arzularının peşinden gitmesidir.
Güzel bir hayat yaşamanın yolu, karmaşık çözümleri aramaktan vazgeçmek ve Tanrı'ya dönmektir.
Kendi doğruluğumuza güvenerek, her şeyi kendimizin çözeceği, kötü biri olarak da hep kötülükle yaşayacağız düşüncesine karşı dikkatli olmalıyız. Tanrı korkusuyla yaşarsak, ölçülü bir yaşama sahip olabiliriz.
Gerçek bilgelik, gücünü kaynağından alır.
Tanrı korkusuyla elde ettiğim bilgelik büyük etki yaratır.
-----Tanrı'nın yardımı olmadan da bilgeliğim ve çabalarımla her şeyi bilebileceğimi düşünerek kibirleniyor muyum?
Dua: Rabbim, ölçülü bir yaşam sürdürerek yalnızca senin korkunla yaşayacağım.
DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER
ugur DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER
Kendilerini akladıklarını düşünerek İsa'yı reddeden din adamları, İsa tarafından reddedildi. Ama günahkarlar ve yabancı diye hor görenler, İsa'nın izleyicileri oldular.
---Layık olmayanlara verilen, Tanrı'nın mükemmel lütfunda yaşıyor muyum?
Ait olduğum çevreye ve kendime aşın düşkün olduğum sürece, düğün şölenine (Tanrı'nın Egemenliği'ne) ilgisiz kalmam olağandır. Sözle yapılan ikrar, ancak eylemle ve itaatle gerçekleşir.
---Daha çok neyle ilgilenerek yaşıyorum?
Kral'ın düğününe davet edilenler, mutlaka temiz ve güzel bir giysi giyecek kadar sağduyulu davranırlar. Bu yüzden, kötü ve kirli bir giysiyle şölene katılmak saygısızlık ve hakaret sayılırdı. Kilise toplantılarına katılmak önemlidir, ama yürekten katılmak daha da önemlidir.
Dua: Tanrım, layık olmadığım halde beni davet eden harika lütfünun derinliğini öğrenmek istiyorum.
DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER
Kutsallık insanlara gösterilecek bir şey değildir, yalnızca Tanrı'nın önünde yaşanan bir yaşamdır.
----Bugün kilise toplantısında nasıl davranacağım?
Tanrı'nın Egemenliği'ndeki düzene göre, kendini yücelten alçaltılacak, kendini alçaltan yüceltilecektir. Ama kiliselerde hizmet edenleri bazen hor görüyor, kendini alçaltana saygı göstermek yerine, yetkisiz biri olduğunu düşünerek yanlış davranışlar sergiliyor muyuz?
Dua: Yüce Tanrım, İsa'nın ardından giden alçakgönüllü bir önder olmak istiyorum, bana yardım et!
DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER
İsa beklemediğimiz saatte gelecektir. Rab'bi sadece imanda uyanık olanlar karşılayabilecektir.
Tanrı sadık kulunu över, kötü kulunu ise yargılar. Bu nedenle kilisedeki yada diğer insanların övgülerine aldırış etmemeliyiz. Rab'bin övgüsüne önem vererek O'nun dışındaki her şeyi önemsiz saymalıyız.
Rab'bin ikinci gelişinde, günlük işleriyle uğraşan iki kişiden biri kurtulacak, diğeri ise yargılanacaktır. Rab'bin ikinci gelişine hazırlanan bir imanlının yaşamı, her zaman dua edip yalnızca Kutsal Kitap'ı okumaktan ibaret değildir. Günlük işlerimizde bile Tanrı'nın isteğini arzulamalıyız.
Yaşamımızı Rab'be teslim ederek, O'nun gelişine dek görevimizi sadakatle yerine getirmeliyiz.
----Tembellik etmeden ve işlerimin yoğunluğuna rağmen yapmam gereken işi yerine getirmeye çalışıyor muyum?
----Rab'bin hiç ummadığım bir zamanda geleceğine inanarak, O'nun verdiği yetkiyi ve malı doğru kullanıyor muyum?
Dua: Rab, beklemediğim bir zamanda gerçekleşecek olan ikinci gelişini özlemle bekleyip bilgelikle ve sadakatle yaşamak istiyorum.
DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER
Tanrı, her şeyin zamanını belirler ve yönetir. Bu, geleceğimizin önceden belirlendiği anlamına gelmez. Yaşamımızı kararlarımızla ve yaptığımız seçimlerle kendimiz belirleriz.
Ama bu değişikliklerin de Tanrı'nın elinde olduğunu kabul etmeliyiz.
Tanrı her şeyi güzel yarattı. O'nun işini hakkıyla anlayamayız. Tanrı insanların yüreğine sonsuzluk arayışı koymuştur. O'nun planlarını tam olarak anlayamayacağımız için alçakgönüllülükle Tanrı'nın isteğini arayan bir yaşam sürmeliyiz.
---Tanrı'yı bir kenara bırakıp yalnızca bana verdiği armağanlara aşırı derecede önem veriyor muyum?
Tanrı, insanların Kendisini yücelterek yaşamaları için bu armağanları uygun zamanlarda sağlar.
Tanrı, geçmişin hesabını sorar. Şu anda olanlar da, gelecekte olacaklar da geçmişte olmuştur. Tanrı, öğretmek istediklerini biz öğreninceye kadar tekrar tekrar hatırlatır.
Dua: Tanrım, emek vererek sana hizmet etmemi sağladığın için ve bunların aracılığıyla bana sevinç verdiğin için teşekkür ediyorum.
Kutsal Kitap -Tarihsel Güvenilirliğine ÖrneklerBirçok yanlış içeren kitaba güvenmek zordur.İkinci dünya savaşını 1800'lü yıllara tarihlendiren yada Türkiye Cumhuriyetine krallıkla yönetilen bir Devlet diyen çağdaş bir tarih kitabı düşünün.Böyle yanlışlar ,kitabın güvenilirliği hakkında soru işaretleri uyandırmaz mı ?
Kutsal Kitabın tarihsel doğruluğunu şu ana kadar kimse çürütememiştir.Bu kitapta GERÇEK kişiler ve GERÇEK olaylar anlatılır.
Örnek verelim ;
Kişiler -People
Kutsal kitap eleştirmenleri ,İsayı çarmıha gerilmesi için teslim eden Romalı Yahuda valisi Pontius Pilatusun varlığından şüphe ediyordu. (Mat.27:1-26).Akdenizdeki bir liman kenti olan Sezariyede 1961 yılında bulunan bir taşın üzerindeki sözler ,Pilatusun bir zamanlar Yahudanın yöneticisı olduğunu...
Modeller ve örneklerModeller ve Örnekler<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Bugüne kadar yüzbinlerce mümin gerçek Ortodoks tipine birer örnek veya model olmuştur. İsimleri bilinen veya bilinmeyen o insanlardır ki, İsa'ya benzemeye çalışmışlar, hatta mücadele etmişlerdir. İsa'dan önce de örnek insanlar yaşamıştı, ama İsa'dan sonrakiler özellikle O'na benzemeye çalışmışlardır.<o:p></o:p>
Gerek İsa'dan öncekiler, gerek sonrakiler söz konusuysa, kendilerini Tanrι adamış olan bu insanlar hakkında, İbranilere yazdığı mektubunda, Pavlos şöyle der: «...imanlarıyla kırallıklar devirdiler, âdilce davrandılar.... arslan ağızları kapattılar, kızgın ateşler söndürdüler, katliamdan kaçıp kurtuldular, zayıfken güçlü oldular, savaşta kuvvetli oldular, düşman saflarını...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler