DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER - Sayfa 8

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Dua : DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER - Sayfa 8

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
ugur

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

Lev. 9:23-24 Ayetlerindeki Tanrı'nın sözüne göre, verilen görevleri sonuna kadar vazgeçmeden kararlılıkla yerine getiren kişi O'nun yüceliğini görecektir.
-----İnançlı tavırlarım gayretimden mi kaynaklanıyor, yoksa Rab'be olan itaatimden mi? Övgümün, dualarımın ve itirafımın içeriği nedir? Rab'bin kabul edeceği yaşam ürünleri hayatımda var mı?
İsa Mesih bizi günahın ve ölümün tutsaklığından kurtararak Tanrı'yla sonsuza dek sürecek bir ilişki sağladı. Yaşamımızda Rab olmazsa her zaman için bir şeylerin kölesi olarak yaşamaya olan meylimiz ortaya çıkar .
Rabbimiz İsa Mesih, Tanrı'nın sağında bizi kutsamaktadır.
Dua: Ya Rab, ağzımdaki övgüleri ve yüreğimdeki derin düşünceleri kabul et.

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

hristiyanlık
ugur

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

Tanrı İsrail'i Mısır'dan çıkararak pak olanı kirliden ayırdı. İsrail'in buyrukları yerine getirip, onları Mısır' dan kurtaran Tanrı'nın lütfunu ve amacını anımsaması gerekiyordu. İsa çarmıhta ölümüyle ruhsal açıdan pak olmayan bizlere merhamet gösterdi.” Şimdiyse Mesih sizi Tanrı'nın önüne kutsal, lekesiz ve kusursuz olarak çıkarmak için öz bedeninin ölümü sayesinde sizi Tanrıyla barıştırdı.” (Koloseliler 1 :22). Bu çok büyük bir lütuftur!
Ben de beni çağıran Tanrı gibi, tüm davranışlarımda kutsal mıyım?
Tanrı'nın beni kurtarma amacını her gün hatırlamam gerekir.

Tanrı'nın benim için verdikleri, kötü tutkularımla kirlenebilir.
Tanrı'yla ilişkimiz doğru olmadığında düşündüğümüz ve yaptığımız her şey kirlenecektir.
----Topluluğuma karşı temiz miyim, yoksa onları kirleten biri miyim? Tanrı gibi, ben de günahtan nefret ediyor muyum?
Dua : Tanrım, Beni ruhsal ölüme götürmeye çalışan Şeytan'ın ayartmasından Koru.

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

hristiyanlık
sabri

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

ugur
Tanrı İsrail'i Mısır'dan çıkararak pak olanı kirliden ayırdı. İsrail'in buyrukları yerine getirip, onları Mısır' dan kurtaran Tanrı'nın lütfunu ve amacını anımsaması gerekiyordu. İsa çarmıhta ölümüyle ruhsal açıdan pak olmayan bizlere merhamet gösterdi.” Şimdiyse Mesih sizi Tanrı'nın önüne kutsal, lekesiz ve kusursuz olarak çıkarmak için öz bedeninin ölümü sayesinde sizi Tanrıyla barıştırdı.” (Koloseliler 1 :22). Bu çok büyük bir lütuftur!
Ben de beni çağıran Tanrı gibi, tüm davranışlarımda kutsal mıyım?
Tanrı'nın beni kurtarma amacını her gün hatırlamam gerekir.

Tanrı'nın benim için verdikleri, kötü tutkularımla kirlenebilir.
Tanrı'yla ilişkimiz doğru olmadığında düşündüğümüz ve yaptığımız her şey kirlenecektir.

----Topluluğuma karşı temiz miyim, yoksa onları kirleten biri miyim? Tanrı gibi, ben de günahtan nefret ediyor muyum?
Dua : Tanrım, Beni ruhsal ölüme götürmeye çalışan Şeytan'ın ayartmasından Koru.

Sevgili Uğur kardeş,
Yazın ve duan harika.Senin ağzına bu sözleri koyan Rab'be hamd olsun, O'nun adına övgüler olsun.
Sana da teşekkür ederim.
Kutsal ve kusursuz bedenini, biz yaşayalım diye bizler için feda eden Rab'bimizi mutlaka çok üzdüğümüz zamanlar olmuştur.

Dua: Ya Rab senin kusursuz ve lekesiz bedenin sayesinde günahlı bedenlerimiz kurtuluş buldu.Bu bedenlerin sana layık, kutsal bir yaşam sürmeleri için senin gücüne ve merhametine ihtiyacımız var. Sana iman eden tüm kardeşler için senden bunu dua ve yalvarışla diliyorum.
Amin.

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

hristiyanlık
ugur

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

İsa, kendi görkemi içinde tekrar gelerek bu dünyanın bütün uluslarını yargılayacaktır. Yargı, Rab'le olan ilişkilerin durumuna göre şekillenecektir.
-------Rab'le olan ilişkimizde, sorumluluklarımızı iman ve sevgiyle mi yerine getirmeye çalıştık? Yoksa Rab'le hiç ilişki kurmadan, merkezinde sadece kendimizin olduğu bir yaşam mı sürdük?
Kilisenin başı olan İsa, en basit kardeşleriyle Kendisini aynı seviyede görmüştü O, her zaman bizimledir, bu nedenle de bizim sıkıntımızda, zayıflığımızda ve zorluklarımızda bizimle yakından ilgilenir.
(En basit kardeş ifadesi,sıkıntı içinde bırakılan Rab’bin öğrencileri için kullanılmıştır)
O'nun sağındaki kişiler, yaşadıkları sürece Rab'le olan ilişkilerine dayanarak kardeş sevgisini yerine getirenlerdir.
--------Yoksullara, kimsesiz çocuklara ve dullara ilgi göstererek ve İsa Mesih'i paylaşarak onların gereksinimlerini karşılamaya çalışıyor muyum?
--------Rab'bin bana verdiği sevgiyi yaşamımda göstermeye çalışıyor muyum?
Dua: Rab. senin sevgini kardeşlerimle paylaşmak istiyorum. Bana sevmeyi öğret.
sevgili sabri ve diğer kardeşlerim. RAB hepinizi bereketlesin.

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

hristiyanlık
ugur

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

Tanrı günahlarımız için İsa'yı günah sunusu olarak verdi. İsa'nın yüklendiği günahlarımız da bize tekrar dönemez. Mesih'te olan kişi bu günahlardan asla yargılanmayacaktır.
---Vicdanımda hala rahatsızlık var mı? Mesih'in kurtarış lütfunu hala küçümsüyor muyum?
İsa Mesih'e iman edildiğinde sonsuza dek bağışlanılır .
---Günah konusunda ne düşünüyorum? İşlemeyi sürdürdüğüm günahtan dolayı endişeleniyor muyum? Bu günahımı Tanrı'ya teslim etmeyi düşünüyor muyum?
---Topluluk olarak Tanrı'nın önünde diz çöküp kirlerimizi ve isyanlarımızı itiraf etmemiz gerekmez mi?
Dua: Rab, senin gibi günahtan nefret ederek dürüstçe ve cesaretle sana yaklaşmak istiyorum.

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER konusuna benzer konular;

Kutsal Kitap -Tarihsel Güvenilirliğine Örnekler Birçok yanlış içeren kitaba güvenmek zordur.İkinci dünya savaşını 1800'lü yıllara tarihlendiren yada Türkiye Cumhuriyetine krallıkla yönetilen bir Devlet diyen çağdaş bir tarih kitabı düşünün.Böyle yanlışlar ,kitabın güvenilirliği hakkında soru işaretleri uyandırmaz mı ? Kutsal Kitabın tarihsel doğruluğunu şu ana kadar kimse çürütememiştir.Bu kitapta GERÇEK kişiler ve GERÇEK olaylar anlatılır. Örnek verelim ; Kişiler -People Kutsal kitap eleştirmenleri ,İsayı çarmıha gerilmesi için teslim eden Romalı Yahuda valisi Pontius Pilatusun varlığından şüphe ediyordu. (Mat.27:1-26).Akdenizdeki bir liman kenti olan Sezariyede 1961 yılında bulunan bir taşın üzerindeki sözler ,Pilatusun bir zamanlar Yahudanın yöneticisı olduğunu...

Modeller ve örnekler Modeller ve Örnekler<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Bugüne kadar yüzbinlerce mümin gerçek Ortodoks tipine birer örnek veya model olmuştur. İsimleri bilinen veya bilinmeyen o insanlardır ki, İsa'ya benzemeye çalışmışlar, hatta mücadele etmişlerdir. İsa'dan önce de örnek insanlar yaşamıştı, ama İsa'dan sonrakiler özellikle O'na benzemeye çalışmışlardır.<o:p></o:p> Gerek İsa'dan öncekiler, gerek sonrakiler söz konusuysa, kendilerini Tanrι adamış olan bu insanlar hakkında, İbranilere yazdığı mektubunda, Pavlos şöyle der: «...imanlarıyla kırallıklar devirdiler, âdilce davrandılar.... arslan ağızları kapattılar, kızgın ateşler söndürdüler, katliamdan kaçıp kurtuldular, zayıfken güçlü oldular, savaşta kuvvetli oldular, düşman saflarını...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Dua : 8- DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER - Sayfa 8

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler