Arşiv Sayfa 9 / DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER - Sayfa 9

Arşiv Sayfa 9 DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Dua : DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER - Sayfa 9 konusu 22372 kez okundu, 112 kez cevaplandı. En son mesaj Yaralı tarafından gönderildi. DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER BURADA HER GÜN YENİ BİR DUA VE BU DUANIN KISACA AMACINI BELİRTMEYE ÇALİŞACAĞIM. RAB SİZİ BEREKETLESİN. ----------------------------------------------------- ----------------------------------------------------- Rab'bin her an yanımızda olduğunu düşünerek, konuşmalarımıza ve davranışlarımıza dikkat etmeliyiz. Nerede olursak olalım, O'nun kutsal konutu olduğumuzu unutmayalım.<o:p></o:p> <o:p> </o:p> <u1:p></u1:p><u1:p></u1:p> <table class="MsoNormalTable" style="width: 71%; border-collapse: collapse;" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="71%"> <tbody><tr style=""> <td style="padding: 0in; width: 100%;" valign="top" width="100%"> Dua: Rab. bugün beni Kendi konutun olarak kullan. isteklerine itaat edebilmem için bana cesaret ver!<o:p></o:p> </td> </tr> </tbody></table> ... DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER konusu 22372 kez okundu, 112 kez cevaplandı. En son mesaj Yaralı tarafından gönderildi.

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 19 > Sonuncu »

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-05-07, 22:54
DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER
ugur

Zulüm sırasında imanlarını koruyan kutsallar sonsuza dek Tanrı'yla yaşayacaklar, Müjde'yi reddederek Rab'be karşı gelip Şeytan'ın safında yer alanlar ise, Tanrı'nın öfkesinin şarabından içeceklerdir.
Tanrı kutsalların alınlarına Kendi ismini yazar ve böylece onların Kendisine ait olduklarını ilan eder.
Tanrı kendisine karşı çıkanları yargılar.
Bunun anlamı, Tanrı'dan sonsuza dek ayrılma anlamına gelen korkunç yargıdır. hala bu dünyadayken tövbe edip Tanrı'yla olan ilişkimizi yenilememiz gerekir. Hiç kimse, "Ben Tanrı'nın uyarısını almadım'' diyemeyecektir.
Son zaferi İsa kazanacaktır. İmandan vazgeçmeden, Rab'bin vaadine sımsıkı sarılmalıyım.
Dua: Rabbim, hiçbir ayartmaya kapılmadan, her şeyin sonunda, sana yeni ezgilerle tapınanlardan olmamı sağla.

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-05-07, 22:39
DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER
ugur

Büyük fahişe ve Babil,Roma'yı ve Tanrı'ya karşı gelen bütün düzenleri simgelemektedir. Roma İmparatorluğu’ndan sonra da çeşitli güçler ortaya çıkacak ve onlar da Tanrı'nın halkına ve kiliselere zulmedeceklerdir. Mesih karşıtları, sadece Tanrı'nın belirlediği zamanda, yani İsa'nın ilk gelişiyle tekrar gelişi arasındaki dönemde dünyayı yöneteceklerdir. Ama elbette ki bunların sonu Tanrı tarafından belirlenmiştir. Bu süre bizim gözümüze çok uzun görünebilir. Ancak ezeli ve ebedi Tanrı'nın gözünde bu süre çok kısadır.
İsa, rablerin Rab'bi ve kralların Kralı'dır. Mesih karşıtları Kuzu’ya karşı savaşacak, ama yenileceklerdir. İsa'nın zaferi, O'nunla birlikte savaşan halkın da zaferi olacaktır.
Mesih Karşıtı, Tanrı'nın yanında olanlardan nefret etmektedir. Pek çok imanlı, inançları uğruna tarih boyunca Mesih karşıtları tarafından öldürülmüştür. Görünüşe göre, bu kişiler zafer kazanmışlardır. Ama zulüm, Hıristiyanlar'ın imanını daha da güçlendirmektedir.
----İman uğruna baskı altında kaldığımda nasıl tepki gösteriyorum? Öyle bir durumdayken imanım sarsılıyor mu?
Dua: Rabbim, boş tutkulara kapılmamam ve yüreğimi her an ve her durumda koruya bilmem için bana yardım et!

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-06-07, 22:32
DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER
ugur

Tanrı, kendisine karşı çıkan insansal düşünceleri yok eder. Bunlar, Tanrı'nın lütfunu, O'nun sabırla Kendisine dönmeleri için yaptığı uyarıları reddeden düşüncelerdir. Bu düşünceyle hareket edenler, Tanrı'nın lütfunu reddederek günah üstüne günah işlemeleri nedeniyle yargılanacaklardır. Tanrı bu kişilerin bütün günahlarını hatırlayıp yaptıklarının karşılığını verecektir.
----O gün Rab'bin önünde nasıl biri olarak duracağım?
Rab, kendi halkını Babil'in günahlarına ortak olmamaları için uyarır. Çünkü Babil'in uğrayacağı belalara uğramalarını istememektedir.
Dünya ahlaksızlık ve kötülükle doludur.
----Bu kötülüklerden arınıp kutsal bir yaşam sürdürüyor muyum? Yoksa yalnızca dış görünüşüm mü onlarınkinden farklı? Yüreğim Tanrı'nın istediği gibi kutsal mı? Bugün tövbe etmem gereken bir günah var mı?
Tanrı'ya karşı çıkan Mesih karşıtları, kendi yüceliklerinin sonsuza dek süreceğinden emindirler. Maddi durumlarının getirdiği rahatlıktan dolayı, ölümsüz ve emniyet içinde bir yaşamları olduğunu düşünürler ve Tanrı'nın yardımına gereksinim duymazlar. Ama Tanrı, Kendi yargısını önemsemeyen bu kişilerin akılsız olduklarını söylüyor. Tanrı'ya inanmadan sürdürülen rahatlık ve bolluk içindeki yaşamlara özenmemeliyiz. Bu kişiler, kesime götürülen besili sürüye benzerler.
Dua: Rabbim, mutluluk ve huzuru artık dünyasal şeylerde aramayacağım.

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-06-07, 23:31
DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER
ugur

İsa bulutlarla gelip Kendi halkını toplayacak. O, Kendi bedenini fidye olarak sunmak üzere dünyaya bir hizmetkar olarak geldi; ikinci gelişinde ise, taç giyen bir Kral olarak gelecek ve bir çiftçinin biçim vaktinde başakla samanı ayırdığı gibi, Kendi halkını iman etmeyenlerden ayıracaktır. Rab, yeryüzünde çeşitli sıkıntılar çeken halkını sonsuz huzura kavuşturacaktır.
----İsa'nın tekrar gelişini umut ederek mi yaşıyorum?
İsa'nın tekrar gelişi, kutsallar kurtuluşu tam anlamıyla tattıkları gün gerçekleşecektir. Ama O gün, O'na iman etmeyenler için mahvolma günü olacaktır.
Rabbimiz, kendi halkının sıkıntılarına yüz çeviren değil, onlarla ilgilenendir. Kutsallara zulmeden güç tamamen yıkılacak ve bu yıkım bütün dünyayı kapsayacaktır. Rab'be karşı çıkanlardan hiçbiri bu yargıdan kaçamayacak ve paylarına düşeni alacaklardır.
-----Ben de bu yargının altında mıyım?
Eğer böyle bir durumdaysam hemen tövbe edip Rab'be dönmeliyim.
Dua: Rabbim, tekrar gelişine dek imanımı koruyup güzel bir ürün olarak kendimi sana sunmak istiyorum.

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-06-07, 23:58
DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER
ugur

Rekabet kötü değildir, ancak dozunu kaçırdığımızda sorun yaratır.
---Başkalarından üstün olmak istiyor muyum?
Herkes başkalarından üstün olmak isterse,ne yazık ki, sonunda diğer insanlarla ilişkileri kopar ve toplum da bundan zarar görür. Bu sorunun çözümü, kendi elindekiyle yetinmektir.
Neden hiç dinlenmeden çalışıp çabalıyorum? Çalışmak, Tanrı'nın verdiği bir araçtır, ama yaşamın amacı değildir.
---İşimi putlaştırıyor muyum? Ne amaçla çalışıyorum?
İki kişi bir kişiden iyidir. Kişi ne kadar yetenekli olursa olsun, iki kişinin yeteneklerini birleştirdiği zamanki güce erişemez.
Gerçek önderlik hizmet etmekle başlar.
---Kendi gücümün sınırlı oluğunu kabul ederek başkalarının öğütlerine kulak veren bir önder miyim?
Ünlü olmak da boştur. Çevremde toplanıp beni izleyenler de bir süre sonra yok olup giderler. Onurlu olmak için çabalamak da boştur. Özel birine gereğinden fazla değer verip kahraman yapmaktan da kaçınmalıyız.
Dua: Rabbim, bugün arkadaşlığıma ihtiyacı olanlarla ilgileneceğim. Lütfen beni bu konuda güçlendir.

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 19 > Sonuncu »  

DUALARIMIZDAN ÖRNEKLER konusuna benzer konular;

Kutsal Kitap -Tarihsel Güvenilirliğine Örnekler Birçok yanlış içeren kitaba güvenmek zordur.İkinci dünya savaşını 1800'lü yıllara tarihlendiren yada Türkiye Cumhuriyetine krallıkla yönetilen bir Devlet diyen çağdaş bir tarih kitabı düşünün.Böyle yanlışlar ,kitabın güvenilirliği hakkında soru işaretleri uyandırmaz mı ? Kutsal Kitabın tarihsel doğruluğunu şu ana kadar kimse çürütememiştir.Bu kitapta GERÇEK kişiler ve GERÇEK olaylar anlatılır. Örnek verelim ; Kişiler -People Kutsal kitap eleştirmenleri ,İsayı çarmıha gerilmesi için teslim eden Romalı Yahuda valisi Pontius Pilatusun varlığından şüphe ediyordu. (Mat.27:1-26).Akdenizdeki bir liman kenti olan Sezariyede 1961 yılında bulunan bir taşın üzerindeki sözler ,Pilatusun bir zamanlar Yahudanın yöneticisı olduğunu kanıtlar .

Modeller ve örnekler Modeller ve Örnekler<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Bugüne kadar yüzbinlerce mümin gerçek Ortodoks tipine birer örnek veya model olmuştur. İsimleri bilinen veya bilinmeyen o insanlardır ki, İsa'ya benzemeye çalışmışlar, hatta mücadele etmişlerdir. İsa'dan önce de örnek insanlar yaşamıştı, ama İsa'dan sonrakiler özellikle O'na benzemeye çalışmışlardır.<o:p></o:p> Gerek İsa'dan öncekiler, gerek sonrakiler söz konusuysa, kendilerini Tanrι adamış olan bu insanlar hakkında, İbranilere yazdığı mektubunda, Pavlos şöyle der: «...imanlarıyla kırallıklar devirdiler, âdilce davrandılar.... arslan ağızları kapattılar, kızgın ateşler söndürdüler, katliamdan kaçıp kurtuldular, zayıfken güçlü oldular, savaşta kuvvetli oldular, düşman saflarını kaçırttılar.... Bazıları da işkence edildi ve serbest...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih