Gagauz Duaları

Gagauz Duaları :  Gagauz Duaları | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Dua

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Gagauz Duaları sayfasını paylaşmak için adres:

Gagauz Duaları

Gagauz Duaları
yuhannapolikarp

Gagauz Duaları

Sevgili Arkadaşlar,

Gagauz dilinde dualar ve ayin metni arıyorum. Elinde olan varsa foruma ekleyebilir mi acaba?

Sevgiler
Yuhanna

Gagauz Duaları

Gagauz Duaları
yuhannapolikarp

Gagauz Duaları

Bulabildiğim Gagavuzca dualar

Sofra duası:
(Ey) Hristos bizim Allahimiz, şükür edeeris.
Sana, ki doyurdun bizi Senin eri eyliklerinlân hem
ayirma bizi Senin gök padişahliindan da.

Sofradan kalkarken:
(Ey) Saabi hepsinlerin gözleri Sana umut eder-
lar hem Sân veriersin onlara imek ey vakianda,
Sân aciersin Senin cömerli elini hem herbir ya-
şayani doldurersin hayrliklan.

Bir işe başlarken:
( E y ) Sa a b i, I sus Hristos, Sân dedin Senin
Apostollarna; ki "Bensiz yapanlasiniz bişey":
bunun için, Sana eylikçâ kaçierim, yardim-et bana
yapayim bu işi.

Akşam duası:
(Ey) Allah, salver, brak avfet bizim isteyen hem istenmeyen yanilmaklarimizi, hani sözlân, hani işlân, hani bilmeklân hem bilmemâklân, hani gündüs hem hani gecâ, hani akillan, hem hani nietlân günahladik, hepsini bizâ avfet iilikçi gibi Alla da korer... hem insan sevân gibi.

Genel:
a) (Ey) Saabi, kurtar hem hayırla benimcan-
bubama (adı) hem onun ayoz dualarınlan avfet
benim günahlarımı.

b) (Ey) Saabi kurtar hem miluetet benim duuranlarımı bubamı (adı) anamı (adı) kardaşlarımı hem kızkardaşlanmı hem tentarafından hısımlarımı hem hepsini benim senselemâ yakın olanları hem dostlarımı, hem baaşla onlara dünyanın dünya yukarısının eyliklerini

c)
Her vakıtta hem her saatta göktâ hem erdâ temmalah olunan hem metinlenân Hristos Allah çok dayanan, çok hayırlı, çok ürekli. Hani dooruları seversin hem günahkerleri acersın, hani cümlemizi çarersın kurtuluşa, olacak eyliklâr için, hangılamı adadın. Ey Saabi kendin kabulet bu sa atta da bizim dualarımızı hem doorut bizim ömürümüzü Senin tenbihlerinâ, bizim canlarımızı ayozla, tenlerimizi pakla, fikirlerimizi doorut, düşünmeklerimizi pakla, hem kurtar bizi her bir ka hırdan, fenalıklardan hem hastalıklardan, dolaşla bizi Senin ayoz angellerinlâ, ki onların askerlerinlân karaulluk hem üretmek kabul edip eti- şelim inanın birliinâ hem senin yaklaşılmaz slavanın bilgisinâ, zerâ bereketlisin daimaların daimalarma dak. Amin.

Ölü ardından:
Ayozlarlan rahatlandır, ey Hristos, rahmetlilerin Senin izmekarların canlarını orda, neredâ oturur ne hastalık, ne kahır ne da ohlamak, amma bitkisis ömür

Gagauz Duaları

Gagauz Duaları
Katolikmoderator

Gagauz Duaları

yuhannapolikarp
Bulabildiğim Gagavuzca dualar

Sofra duası:
(Ey) Hristos bizim Allahimiz, şükür edeeris.
Sana, ki doyurdun bizi Senin eri eyliklerinlân hem
ayirma bizi Senin gök padişahliindan da.

Sofradan kalkarken:
(Ey) Saabi hepsinlerin gözleri Sana umut eder-
lar hem Sân veriersin onlara imek ey vakianda,
Sân aciersin Senin cömerli elini hem herbir ya-
şayani doldurersin hayrliklan.

Bir işe başlarken:
( E y ) Sa a b i, I sus Hristos, Sân dedin Senin
Apostollarna; ki "Bensiz yapanlasiniz bişey":
bunun için, Sana eylikçâ kaçierim, yardim-et bana
yapayim bu işi.

Akşam duası:
(Ey) Allah, salver, brak avfet bizim isteyen hem istenmeyen yanilmaklarimizi, hani sözlân, hani işlân, hani bilmeklân hem bilmemâklân, hani gündüs hem hani gecâ, hani akillan, hem hani nietlân günahladik, hepsini bizâ avfet iilikçi gibi Alla da korer... hem insan sevân gibi.

Genel:
a) (Ey) Saabi, kurtar hem hayırla benimcan-
bubama (adı) hem onun ayoz dualarınlan avfet
benim günahlarımı.

b) (Ey) Saabi kurtar hem miluetet benim duuranlarımı bubamı (adı) anamı (adı) kardaşlarımı hem kızkardaşlanmı hem tentarafından hısımlarımı hem hepsini benim senselemâ yakın olanları hem dostlarımı, hem baaşla onlara dünyanın dünya yukarısının eyliklerini

c)
Her vakıtta hem her saatta göktâ hem erdâ temmalah olunan hem metinlenân Hristos Allah çok dayanan, çok hayırlı, çok ürekli. Hani dooruları seversin hem günahkerleri acersın, hani cümlemizi çarersın kurtuluşa, olacak eyliklâr için, hangılamı adadın. Ey Saabi kendin kabulet bu sa atta da bizim dualarımızı hem doorut bizim ömürümüzü Senin tenbihlerinâ, bizim canlarımızı ayozla, tenlerimizi pakla, fikirlerimizi doorut, düşünmeklerimizi pakla, hem kurtar bizi her bir ka hırdan, fenalıklardan hem hastalıklardan, dolaşla bizi Senin ayoz angellerinlâ, ki onların askerlerinlân karaulluk hem üretmek kabul edip eti- şelim inanın birliinâ hem senin yaklaşılmaz slavanın bilgisinâ, zerâ bereketlisin daimaların daimalarma dak. Amin.

Ölü ardından:
Ayozlarlan rahatlandır, ey Hristos, rahmetlilerin Senin izmekarların canlarını orda, neredâ oturur ne hastalık, ne kahır ne da ohlamak, amma bitkisis ömür

harika, harika!
kendi adıma bu paylaşım için tesekkur ederim..
özellikle bir işe baslarken ettiğim dua aşağı yukarı aynı burda yazılı haline benziyor:)
rab sizi ve işlerinizi berketlesini yolunuzu hep aydınlatsın!
iyi geceler

"Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL

Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."

Gagauz Duaları

Gagauz Duaları
Theophilos

Gagauz Duaları

Müslüman olmadıkları için, Gagauzların İslam kültüründen en az etkilenen Türk kavmi olduklarını düşünürdüm; ancak bu dualar gösteriyor ki düşüncemde yanılmışım :)

Gagauz Duaları

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Gagauz Duaları sayfasını paylaşmak için adres:

Gagauz Duaları konusuna benzer konular;

Katolik Duaları ve Ortodoks Duaları Merhaba benim merak ettiğim ve öğrenmek istediğim şey katolik dualar ortodoks dualarıyla aynı mı ? Esenlikler...

Aracılık Duaları-II <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List"...

Aracılık Duaları <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List"...

Kurban Duaları (ondalık-sunu-sadaka)-2 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List"...

Kurban Duaları (ondalık-sunu-sadaka)-1 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List"...

Gagauz Duaları
Gagauz Duaları :  Gagauz Duaları | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Dua

Gagauz Duaları

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler