| yuhannapolikarp |
|
Bulabildiğim Gagavuzca dualar Sofra duası: (Ey) Hristos bizim Allahimiz, şükür edeeris. Sana, ki doyurdun bizi Senin eri eyliklerinlân hem ayirma bizi Senin gök padişahliindan da. Sofradan kalkarken: (Ey) Saabi hepsinlerin gözleri Sana umut eder- lar hem Sân veriersin onlara imek ey vakianda, Sân aciersin Senin cömerli elini hem herbir ya- şayani doldurersin hayrliklan. Bir işe başlarken: ( E y ) Sa a b i, I sus Hristos, Sân dedin Senin Apostollarna; ki "Bensiz yapanlasiniz bişey": bunun için, Sana eylikçâ kaçierim, yardim-et bana yapayim bu işi. Akşam duası: (Ey) Allah, salver, brak avfet bizim isteyen hem istenmeyen yanilmaklarimizi, hani sözlân, hani işlân, hani bilmeklân hem bilmemâklân, hani gündüs hem hani gecâ, hani akillan, hem hani nietlân günahladik, hepsini bizâ avfet iilikçi gibi Alla da korer... hem insan sevân gibi. Genel: a) (Ey) Saabi, kurtar hem hayırla benimcan- bubama (adı) hem onun ayoz dualarınlan avfet benim günahlarımı. b) (Ey) Saabi kurtar hem miluetet benim duuranlarımı bubamı (adı) anamı (adı) kardaşlarımı hem kızkardaşlanmı hem tentarafından hısımlarımı hem hepsini benim senselemâ yakın olanları hem dostlarımı, hem baaşla onlara dünyanın dünya yukarısının eyliklerini c) Her vakıtta hem her saatta göktâ hem erdâ temmalah olunan hem metinlenân Hristos Allah çok dayanan, çok hayırlı, çok ürekli. Hani dooruları seversin hem günahkerleri acersın, hani cümlemizi çarersın kurtuluşa, olacak eyliklâr için, hangılamı adadın. Ey Saabi kendin kabulet bu sa atta da bizim dualarımızı hem doorut bizim ömürümüzü Senin tenbihlerinâ, bizim canlarımızı ayozla, tenlerimizi pakla, fikirlerimizi doorut, düşünmeklerimizi pakla, hem kurtar bizi her bir ka hırdan, fenalıklardan hem hastalıklardan, dolaşla bizi Senin ayoz angellerinlâ, ki onların askerlerinlân karaulluk hem üretmek kabul edip eti- şelim inanın birliinâ hem senin yaklaşılmaz slavanın bilgisinâ, zerâ bereketlisin daimaların daimalarma dak. Amin. Ölü ardından: Ayozlarlan rahatlandır, ey Hristos, rahmetlilerin Senin izmekarların canlarını orda, neredâ oturur ne hastalık, ne kahır ne da ohlamak, amma bitkisis ömür |