Göklerdeki Pederimiz...

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Dua : Göklerdeki Pederimiz...

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
yagmur damlası

Göklerdeki Pederimiz...

Göklerdeki pederimiz,
Adın yüceltilsin,
Hükümdarlığın gelsin,
Göklerde olduğu gibi,
Yeryüzünde de senin istediğin olsun,
Günlük ekmeğimizi bugün de bize ver,
Bize kötülük edenleri bağışladığımız gibi,
Sende bağışla suçlarımızı,
Bizi günah işlemekten koru
ve kötülükten kurtar.
Çünkü hükümdarlık,kudret ve yücelik
ebediyen senindir.AMİN.

Kardeşler,boş gezenleri uyarın,yüreksizleri cesaretlendirin,güçsüzler e destek olun,herkese karşı sabırlı olun†

Göklerdeki Pederimiz...

hristiyanlık
Holy Mountain

Göklerdeki Pederimiz...

Amin

† İsa: "Yol,Gerçek Ve Yaşam Ben'im" Dedi."Benim Aracılığım Olmadan Baba'ya Kimse Gelemez" †

Göklerdeki Pederimiz...

hristiyanlık
fakaram

Göklerdeki Pederimiz...

A M E N

Göklerdeki Pederimiz...

hristiyanlık
Sebastian

Göklerdeki Pederimiz...

fakaram
A M E N

Hristiyanlara özgü bir duaya Amen diyorsunuz ve profilinizde misyoner olduğunuz belirtmişsiniz.Ancak Yahşuah'ı Rabbiniz olarak kabul etmiyorsunuz.

Durumunuzu bildirirseniz ya da profilinizdeki bilgiyi değiştirirseniz sevinirim.

Sevgiler...

Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)

Göklerdeki Pederimiz...

hristiyanlık
Theophilos

Göklerdeki Pederimiz...

GÖKLERDEKİ PEDERİMİZ DUASININ GREKÇESİ

Rab Yeshua'nın öğrettiği duayı, İncil'deki orijinal şekliyle (yani Grekçe) söylemek isteyenler varsa, aşağıda Grekçe duayı Latin harfleriyle yazıyorum. Birden fazla heceli sözcüklerde büyük yazdığım sesli harfler, vurgunun o harf üzerinde olduğunu belirtir:

Πάτερ ἡμῶν, ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς· ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου, ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου, γενηθήτω τὸ θέλημά σου, ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς. Τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον. Καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφειλήματα ἡμῶν, ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν. Καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν, ἀλλὰ ῥῦσαι ἡμᾶς ἀπὸ τοῦ πονηροῦ.

PAter imOn, o en dis uranİs,
agiasthİto to onomA su
elthEto i vasilİya su,
yenithİto to thelimA su,
os en uranO ke epi tis gis.

Ton Arton imOn ton epiyUsion dos* imİn sİmeron,
ke Afes imİn ta ofilİmata imOn,
os ke imİs afİyemen tis ofilEtes imOn,
ke mi isenEgis imAs is pirazmOn,
alA rİse imAs apO tu ponirU.

(Bu sözcükteki "d" sesi İngilizce'deki "they" sözcüğündeki gibi okunur; bu sesi söyleyemeyenler ise V harfini kullanırlar "vos imon....")

Göklerdeki Pederimiz...

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Göklerdeki Pederimiz... konusuna benzer konular;

Rab İsa Mesih'in Göklerdeki Durumu İyi Günler Aslında Başlığı çok iyi seçemedim . Ama Aklıma bir soru çok takıldı. Geçen bir ikona görmüştüm Dünya Ortada İsa ve Baba Dünyayı ortalarına almış. Kutsal Ruh da Güvercin olarak dünyanın yukarısında. Ama aklıma takılan bir durum var. İsa Göklere Çıktıktan sonra hala isa bedeninde midir. Yoksa Yoksa Tekrar tek tanrı olarak olarak tekrar Tanrı yla birlikte mi olmuştur. Aslında biraz daha teslis i araştırmam ama.Küçük bir açıklama yapacak olursa çok iyi olur Şimdiden Teşekkürler Rab Sizi Bereketlesin. Emin

Rab’bin duası:Göklerdeki Babamız! Rab’bin duası: "Göklerdeki Babamız!" 2759 "İsa bir yerde dua ediyordu. Duasını bitirince öğrencilerinden biri Ona, "Rab" dedi, "Yahya’nın kendi müritlerine öğrettiği gibi sen de bize dua etmesini öğret" (Lk 11, 1). İsa bu istek üzerine müritlerine ve Kilisesine Hıristiyanlığın temel duasını öğretti. Luka bu duayı kısa bir metinle veriyor (beş dilek)(Bkz. Lk 11, 2-4) , Matta ise duanın daha gelişmiş bir versiyonunu (yedi dilek)(Bkz. Mt 6, 9-13) aktarıyor. Kilisenin litürjik geleneği Matta’nın metnini esas almıştır: (Mt 6, 9-13) Göklerdeki Babamız, adın kutsal kılınsın. Egemenliğin gelsin. Gökte olduğu gibi, yeryüzünde de senin isteğin olsun.

"Göklerdeki Babamız" "Göklerdeki Babamız" I. "Tam güvenle yaklaşmaya cesaret etmek" 2777 Roma litürjisinde efkaristiya için bir araya gelen cemaat Göklerdeki Babamız’ı çocukça bir cesaretle söylemeye davet edilir. Doğu litürjilerinde benzer ifadeler kullanılır: "Tam güvenle cesaret etmek" ya da "bizi buna layık kıl". Yanmakta olan çalılığın önünde Musa’ya, "Yaklaşma, sandaletlerini çıkar" (Çık 3, 5) denildi. Bu Kutsal eşikten yalnız İsa geçebilirdi, O "günahlardan arınmayı sağladıktan sonra" (İbr 1, 3), bizi Baba’nın huzuruna çıkarır: "İşte Ben ve bana emanet ettiğin çocuklarım" (İbr 2, 13): Babamızın kendi otoritesi ve Oğlunun Ruhu bizim "Abba, Baba!" diye seslenmemizi sağlamamış olsaydı, kölelik durumumuzun bilinci bizi yerin dibine...

2. bölüm - Göklerdeki Babamız 2. KONU "Göklerdeki Babamız" I. "Tam güvenle yaklaşmaya cesaret etmek" 2777 Roma litürjisinde efkaristiya için bir araya gelen cemaat Göklerdeki Babamız’ı çocukça bir cesaretle söylemeye davet edilir. Doğu litürjilerinde benzer ifadeler kullanılır: "Tam güvenle cesaret etmek" ya da "bizi buna layık kıl". Yanmakta olan çalılığın önünde Musa’ya, "Yaklaşma, sandaletlerini çıkar" (Çık 3, 5) denildi. Bu Kutsal eşikten yalnız İsa geçebilirdi, O "günahlardan arınmayı sağladıktan sonra" (İbr 1, 3), bizi Baba’nın huzuruna çıkarır: "İşte Ben ve bana emanet ettiğin çocuklarım" (İbr 2, 13):

Göklerdeki Babamız Göklerdeki Babamız Hiçbir şey Tanrı konusunda yapılan sadık, içten ve sürekli bir araştırma kadar insan aklını daha fazla genişletemeyecek; insan ruhunu daha fazla büyütmeyecektir. Kederinizi kaybetmek ister miydiniz? Üzüntülerinizi atıp kurtulmak ister miydiniz? O zaman gidin ve kendinizi Tanrı'nın derin sularına bırakın; O'nun uçsuz bucaksızlığında kaybolun ve kendinizi dinlenmiş, tazelenmiş ve canlanmış bulun. Tanrı konusunda derin derin düşünmekten başka, ruha böyle huzur veren; üzüntüleri ve kederleri böyle dindiren; felaket rüzgarlarına böyle huzur getiren başka hiçbir şey bilmiyorum. Charles Haddon Spurgeon Eğer Tanrı hakkındaki düşüncelerimiz doğru değilse, zihnimize uygulayacağımız diğer her öğreti hatalı...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Dua : Göklerdeki Pederimiz...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler