Kimsenin O`na bir şey söylemesine gerek yoktu - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Dua : Kimsenin O`na bir şey söylemesine gerek yoktu - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
barnabas

Kimsenin O`na bir şey söylemesine gerek yoktu

Hardal
Çok teşekkür ederim Vix kardeşim.
Konu, uzun zamandan beri aklımdaydı, senin yazın sadece vesile oldu.
Farzet ki sorumu sen yazmadan yahut senin yazını okumadan sordum.
Kişisel “talep dualarında”, gerek kendimiz gerekse başkaları için olsun, ne yapmalıyız?
Tanrı zaten bizden iyi ve iyisini biliyor diye düşünerek asgaride mi tutmak..?
İçimizden her ne geliyorsa hepsini kelimelere mi dökmek..?
Taleplerimiz sadece iyilik istemek için olacak elbette.

Esenlikler Hardal kardeş sizin için dua ederken bunları yazmak geldi içimden, Davud okumuşsunuzdur mutlaka bakın aşağıdaki Mezmur'u Davud zina ettikten, Rab'e karşı suç işledikten ve insanların ölmesine neden olduktan sonra yazıyor...

Mezmur 51

1 Ey Tanrı, lütfet bana, Sevgin uğruna; Sil isyanlarımı, Sınırsız merhametin uğruna. 2 Tümüyle yıka beni suçumdan, Arıt beni günahımdan. 3 Çünkü biliyorum isyanlarımı, Günahım sürekli karşımda. 4 Sana karşı, yalnız sana karşı günah işledim, Senin gözünde kötü olanı yaptım. Öyle ki, konuşurken haklı, Yargılarken adil olasın. 5 Nitekim suç içinde doğdum ben, Günah içinde annem bana hamile kaldı. 6 Madem sen gönülde sadakat istiyorsun, Bilgelik öğret bana yüreğimin derinliklerinde. 7 Beni mercanköşkotuyla arıt, paklanayım, Yıka beni, kardan beyaz olayım. 8 Neşe, sevinç sesini duyur bana, Bayram etsin ezdiğin kemikler. 9 Bakma günahlarıma, Sil bütün suçlarımı. 10 Ey Tanrı, temiz bir yürek yarat, Yeniden kararlı bir ruh var et içimde. 11 Beni huzurundan atma, Kutsal Ruhun'u benden alma. 12 Geri ver bana sağladığın kurtuluş sevincini, Bana destek ol, istekli bir ruh ver. 13 Başkaldıranlara senin yollarını öğreteyim, Günahkârlar geri dönsün sana. 14 Kurtar beni kan dökme suçundan, Ey Tanrı, beni kurtaran Tanrı, Dilim senin kurtarışını ilahilerle övsün. 15 Ya Rab, aç dudaklarımı, Ağzım senin övgülerini duyursun. 16 Çünkü sen kurbandan hoşlanmazsın, Yoksa sunardım sana, Yakmalık sunudan hoşnut kalmazsın. 17 Senin kabul ettiğin kurban alçakgönüllü bir ruhtur, Alçakgönüllü ve pişman bir yüreği hor görmezsin, ey Tanrı.

şüphesiz ki Davud Tanrı'yı tanıyan bir Tanrı adamıydı ve Davud çok büyük günahlar işlemesine rağmen sadece affedilmeyi değil aynı zamanda Rab'e eskisi gibi hizmet edebilmeyi istedi, duayı okursak eğer ne kadar kararlı, ne kadar samimi olduğunu görüyoruz, Kutsal Kitap Davud'un bütün yüreğiyle Rab'e döndüğü konusunda tanıklık eder, bütün yüreğimizle Rab'e yönelirsek eğer, O bizi geri çevirmeyecektir asla...

zayıf olabiliriz, hasta olabiliriz, düşmüş durumda olabiliriz ki zaten öyleyiz ama Tanrı'nın bir sözünü asla unutmamamız gerekiyor;

‹‹Lütfum sana yeter. Çünkü gücüm, güçsüzlükte tamamlanır››

eğer kendi güçsüzlüğümüz ve Rab'in gücünün farkına varırsak güçsüzlüğümüzü dua yoluyla Rab'le bir ilişki kurarak O'nun gücüyle tamamlayabiliriz... Önemli olan bizim gücümüz kuvvetimiz değil içimizdeki Ruh'tur... Lütfen Ruh'un sizi yönlendirdiği gibi dua edin...
Esenlikler dilerim...

‹Güçle kuvvetle değil, ancak benim Ruhum'la başaracaksın›
Zekeriya 4:6

Kimsenin O`na bir şey söylemesine gerek yoktu

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Kimsenin O`na bir şey söylemesine gerek yoktu konusuna benzer konular;

Libya'daki Müdahaleye Neden Karşı Çıkmak Gerek (İhsan Özbek) Libya’daki Müdahaleye Neden Karşı Çıkmak Gerek (İhsan Özbek) http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/03/ihsanozbek.jpg Libya’daki Müdahaleye Neden Karşı Çıkmak Gerek (İhsan Özbek) Yaşam hakkı Hıristiyanlar tarafından kişilerin en temel hakkı olarak tanınır. Can alınması Kutsal Kitap’ta yasaklanmıştır. Özellikle ‘On Buyruk’tan altıncısı, bu yasağın en net ifadelerinden biridir: ‘Adam öldürmeyeceksin!’ Yine de dünya, özellikle son birkaç yüzyılda şiddetin giderek artan biçimde yaşamın içerisinde yer aldığı bir yer oldu. Kimyasal ve nükleer silahlar, robotik silahlar, güdümlü füzeler vs araçlarla insan daha şiddetli bir biçimde, daha çok insanı öldürebilir hale gelmiştir. Üstelik bu silahların bir...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Dua : 2- Kimsenin O`na bir şey söylemesine gerek yoktu - Sayfa 2

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler