1. Karşımda başka ilahların olamayacaktır. Her şeye gücü yeten BABAMIZ, RABBİMİZ MESİH İSA RAB Olan, Hayat veren KUTSAL RUH; Tek TANRI SENSİN, tövbe ve pişmanlıkla [oruç ve alçalışla] Sana geliriz; daima Sana yücelik sunmakta, Seni aramakta, daima Seni düşünmekte zayıf kaldık… her gün düşüncelerimizle, her gün sözlerimizle, her gün işlerimizle Sana karşı günah işledik; YAPMAMIZ GEREKENLERİ YAPMADIK; YAPMAMAMIZ GEREKENLERİ YAPTIK; On Emrin karşısında suçluyuz; ya Rab, merhamet eyle. 2. Kendine gökte, yerde ya da sularda yaşayan canlıya benzer put yapmayacaksın. Her şeye gücü yeten BABAMIZ, RABBİMİZ MESİH İSA RAB Olan, Hayat veren KUTSAL RUH; Tek TANRI SENSİN, tövbe ve pişmanlıkla [oruç ve alçalışla] Sana geliriz; hoşnut olduğun tapınmayı daima Sana sunamadık, yüreğimizde başka tanrılara yer verdik ve tapınışımızın paklığını koruyamadık… her gün düşüncelerimizle, her gün sözlerimizle, her gün işlerimizle Sana karşı günah işledik; YAPMAMIZ GEREKENLERİ YAPMADIK; YAPMAMAMIZ GEREKENLERİ YAPTIK; On Emrin karşısında suçluyuz; ya Rab, merhamet eyle. 3. Tanrın Rab’bin adını boş yere ağzına almayacaksın. Her şeye gücü yeten BABAMIZ, RABBİMİZ MESİH İSA RAB Olan, Hayat veren KUTSAL RUH; Tek TANRI SENSİN, tövbe ve pişmanlıkla [oruç ve alçalışla] Sana geliriz; Senin kutsal adını alışkanlıkla, fark etmeden kullandığımız, yalan yeminlere bulaştırdığımız Senden gizli değildir… her gün düşüncelerimizle, her gün sözlerimizle, her gün işlerimizle Sana karşı günah işledik; YAPMAMIZ GEREKENLERİ YAPMADIK; YAPMAMAMIZ GEREKENLERİ YAPTIK; On Emrin karşısında suçluyuz; ya Rab, merhamet eyle. 4. Şabat gününü kutsal sayarak (takdis et) hatırla. Her şeye gücü yeten BABAMIZ, RABBİMİZ MESİH İSA RAB Olan, Hayat veren KUTSAL RUH; Tek TANRI SENSİN, tövbe ve pişmanlıkla [oruç ve alçalışla] Sana geliriz; gökleri ve yeri Sen yarattın, Şabat gününü Sana hizmet etmemiz için ayırdın, bir bereket yolu olarak Şabat gününü bize verdin. İsa Mesih’in dirilişinin sevincinde Şabatını tutamadık… her gün düşüncelerimizle, her gün sözlerimizle, her gün işlerimizle Sana karşı günah işledik; YAPMAMIZ GEREKENLERİ YAPMADIK; YAPMAMAMIZ GEREKENLERİ YAPTIK; On Emrin karşısında suçluyuz; ya Rab, merhamet eyle. 5. Babana ve annene saygı göster. Her şeye gücü yeten BABAMIZ, RABBİMİZ MESİH İSA RAB Olan, Hayat veren KUTSAL RUH; Tek TANRI SENSİN, tövbe ve pişmanlıkla [oruç ve alçalışla] Sana geliriz; yaş bakımından, armağan ve bilgi bakımından büyüklere saygıda kusur ettik. Sorumluluk ve yetki sahibi kimselere saygı ve yardım göstermekte zayıf kaldık… her gün düşüncelerimizle, her gün sözlerimizle, her gün işlerimizle Sana karşı günah işledik; YAPMAMIZ GEREKENLERİ YAPMADIK; YAPMAMAMIZ GEREKENLERİ YAPTIK; On Emrin karşısında suçluyuz; ya Rab, merhamet eyle. 6. Katletmeyeceksin. Her şeye gücü yeten BABAMIZ, RABBİMİZ MESİH İSA RAB Olan, Hayat veren KUTSAL RUH; Tek TANRI SENSİN, tövbe ve pişmanlıkla [oruç ve alçalışla] Sana geliriz; aklımızda dolaşan öfke, kıskançlık ve öldürme düşüncelerine kutsal bir direniş göstermekte zayıf kaldık. Ayartının getirdiği intikam duyguları Seninle ve insanlık ailesi ile olan ilişkilerimizi zayıflattı… her gün düşüncelerimizle, her gün sözlerimizle, her gün işlerimizle Sana karşı günah işledik; YAPMAMIZ GEREKENLERİ YAPMADIK; YAPMAMAMIZ GEREKENLERİ YAPTIK; On Emrin karşısında suçluyuz; ya Rab, merhamet eyle. 7. Zina etmeyeceksin. Her şeye gücü yeten BABAMIZ, RABBİMİZ MESİH İSA RAB Olan, Hayat veren KUTSAL RUH; Tek TANRI SENSİN, tövbe ve pişmanlıkla [oruç ve alçalışla] Sana geliriz; bedenimizde ve zihnimizde paklığa önem vermedik, kendimizi titizlikle denetlemedik, pak arkadaşlık ilişkileri kurmakta başarısız olduğumuz zamanlar Senden gizli değildir… her gün düşüncelerimizle, her gün sözlerimizle, her gün işlerimizle Sana karşı günah işledik; YAPMAMIZ GEREKENLERİ YAPMADIK; YAPMAMAMIZ GEREKENLERİ YAPTIK; On Emrin karşısında suçluyuz; ya Rab, merhamet eyle. 8. Çalmayacaksın. Her şeye gücü yeten BABAMIZ, RABBİMİZ MESİH İSA RAB Olan, Hayat veren KUTSAL RUH; Tek TANRI SENSİN, tövbe ve pişmanlıkla [oruç ve alçalışla] Sana geliriz; her konuda gerçeğe ve adalete sadık olamadık. Hakkı olana hakkını vermedik. bize emanet edileni koruyamadık, dünyanın hazinelerine yüreğimizde yer verdik… her gün düşüncelerimizle, her gün sözlerimizle, her gün işlerimizle Sana karşı günah işledik; YAPMAMIZ GEREKENLERİ YAPMADIK; YAPMAMAMIZ GEREKENLERİ YAPTIK; On Emrin karşısında suçluyuz; ya Rab, merhamet eyle. 9. Komşuna karşı yalan tanıklık etmeyeceksin. Her şeye gücü yeten BABAMIZ, RABBİMİZ MESİH İSA RAB Olan, Hayat veren KUTSAL RUH; Tek TANRI SENSİN, tövbe ve pişmanlıkla [oruç ve alçalışla] Sana geliriz; insanlar arasında gerçeği korumak için çalışmadık, doğru olanı desteklemedik, komşumuzun saygınlığını kendi onurumuz gibi koruyamadık, komşularımızın iyiliğini gözetemedik… her gün düşüncelerimizle, her gün sözlerimizle, her gün işlerimizle Sana karşı günah işledik; YAPMAMIZ GEREKENLERİ YAPMADIK; YAPMAMAMIZ GEREKENLERİ YAPTIK; On Emrin karşısında suçluyuz; ya Rab, merhamet eyle. 10. Komşunun evine göz dikmeyeceksin. Her şeye gücü yeten BABAMIZ, RABBİMİZ MESİH İSA RAB Olan, Hayat veren KUTSAL RUH; Tek TANRI SENSİN, tövbe ve pişmanlıkla [oruç ve alçalışla] Sana geliriz; sağlayışınla yetinmedik, bize verdiklerinden hoşnut olmadık, başkalarında olan şeyleri istedik. Bencil bir şekilde sahip olduklarımızı paylaşmaktan kaçındık… her gün düşüncelerimizle, her gün sözlerimizle, her gün işlerimizle Sana karşı günah işledik; YAPMAMIZ GEREKENLERİ YAPMADIK; YAPMAMAMIZ GEREKENLERİ YAPTIK; On Emrin karşısında suçluyuz; ya Rab, merhamet eyle.
Tövbe Duası http://www.troparia.com/images/ARCHANGL.JPG
Oh Rab Tanrımız;iyi ve merhametli olan,hayatımın her gününde gerek düşüncelerimde,gerekse işlerimde vücudum ve ruhum ile işlediğim bütün günahları kabul ediyorum.
Seni incittiğim için kalpten, içtenlikle üzgünüm ve samimi olarak tövbe ediyorum;gözlerimdeki yaşlarla sana alçakgönüllülükle dua ediyorum,Oh Rab: Senin merhametinle benim tüm geçmiş isyanlarımı affet ve beni onlardan özgür kıl.
Kararlı olarak, senin inayetinin yardımıyla hayatımın gidişatını düzeltmek ve bir daha günah işlememek için çözüme kavuşturmak istiyorum ki;böylece doğruluğun yolunda yürüyebileyim ve Baba'nın,Oğul'un ve Kutsal Ruh'un ismine övgüler,hamdlar ve yücelik sunabileyim.Amin +
Tövbe Duası (Mezmur 51; 19:12-13) <o:p> </o:p>
Baba, Oğul ve Kutsal Ruh’ta tek olan Tanrımız,<o:p></o:p>
samimi tövbe ile Sana geliyorum,<o:p></o:p>
kutsal evrensel ve elçisel imanda beni yenile;<o:p></o:p>
evrenin kralı olan Babamız, <o:p></o:p>
sevgin sonsuzdur, merhametin sınırsız;<o:p></o:p>
bizlere Kutsal Sözlerini verdin,<o:p></o:p>
Seni tanımamızı ve anlamamızı istedin;<o:p></o:p>
Sana sonsuz şükürler olsun,<o:p></o:p>
övgü ve yücelik Senindir;<o:p></o:p>
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil