| carpenter |
|
Kardeşlerim selam size, Bu hem bir özür mesajı hem de dua isteği için yazdığım mesajdır. Uzun sayılabilecek bir süre forumdan uzak kaldım, bana biraz uzun geldi. Forumda son yazışma sırasında bazı sıkıntılara sebep olduğumu ve bazı kardeşleri üzdüğümü biliyorum. Sorun benim sandığımdan da büyükmüş buınu farkettim. Sebep olduğum üzüntü için üzdüğüm herkeseten özür deilerim. Bazen kendi kontrolümüzü sağlayamadığımız durumlar da olabiliyor, bu durumlarda bir adım geri çekilip resme dışardan bakmak hep iyi sonuç veriyor. Ben öyle yaptım. Ama bilmenizi isterim;Yaşadığım sorun Ya da sebep olduğum sorun ne olursa olsun kendimi hiçbir zaman öteki kardeşlerden uzak hissetmedim, zira imanlılar topluluğunun tek bir bedenin parçaları olduğuna inanıyorum. İman yoluna devam eden bütün kardeşler birbirinden bazen farklı bazen birbiriyle aynı sorunlar yaşıyorlar. Sizden yaşadığım bazı sorunlar için dua etmenizi rica ediyorum. Kurtların arasındaki koyun gibi hissediyorum. Korkuyorum, hem kendim hem başkaları için. Ya ne yaptıklarını bilmiyorlar, Ya da yaptıklarının nereye varabileceğini hesap edemiyorlar. Kardeş kardeşini, baba çocuğunu ölüme teslim edecek... (bunun gibi anlatabiliyor muyum) (Lütfen RAB'den bana bu üzüntüleri yaşatan kimselere engel olmasını dileyin:( onları sadece RAB durdurabilir). İşte bu sıkıntıları aşabilmek ve bu sorunları yaşadığım çevreden uzaklaşabilmek için işle ilgili bir girişim yaptım tam sonuca varacak diye beklerken hiç umulmadık ve sebebini anlayamadığım bir şekilde bekletiliyorum, sadece ben değil benim gibi bir çok kimseyi de bekletiyorlar. Lütfen RAB'be bu sorun ve sıkıntı her neyse sorunun ortadan kalkması ve beklentimin gerçeklaşmesi için dua ediniz. Bu konuda kimliğimin deşifre edilebilme ihtimali yüzünden çok açıklayıcı ayrıntılar veremiyorum. Hepinize esenlikler dilerim. |
| carpenter |
|
Forumda son yazışma sırasında bazı sıkıntılara sebep olduğumu ve bazı kardeşleri üzdüğümü biliyorum. Sorun benim sandığımdan da büyükmüş buınu farkettim. Sebep olduğum üzüntü için üzdüğüm herkeseten özür deilerim. sevgili carpenter, bunu görmen bile buyuk bir şey farkındamısın?? hata ki hata yaptgını dusunuyorsan ve bunu dile getirebiliyorsan ne mutlu sana.. rahat ol lutfen! Bazen kendi kontrolümüzü sağlayamadığımız durumlar da olabiliyor, bu durumlarda bir adım geri çekilip resme dışardan bakmak hep iyi sonuç veriyor. Ben öyle yaptım. Harika, bu bence en guzel yöntemdir.. ama yapabilene:) kafanın dikine gitmek de vardı unutma! Ama bilmenizi isterim;Yaşadığım sorun Ya da sebep olduğum sorun ne olursa olsun kendimi hiçbir zaman öteki kardeşlerden uzak hissetmedim, zira imanlılar topluluğunun tek bir bedenin parçaları olduğuna inanıyorum. İman yoluna devam eden bütün kardeşler birbirinden bazen farklı bazen birbiriyle aynı sorunlar yaşıyorlar. Sizden yaşadığım bazı sorunlar için dua etmenizi rica ediyorum. bu her zaman olur.. hadi bakalım neden diye sor kendine! ben ne zaman sorsam şundan emin oluyorum ki, iman edip inanla şeytan mutlaka ugrasır.. iyi taraf gösterir ugrasır- kötü taraf gösterir yine ugrasır.. keyfe dal, dunyevi zevklerle ve sonucta iyi olup rabbi unut diye - yada kötü ol sonunda isyan et ve rabbi bırak ve imanın zayıflasın diye! budur zaten şeytanın yapacakları ve yaptıgı her zaman.. ben sana sadece rabbin sana ısık ve guc olması iöin dua edebilirim.. cunku O herseye kadir, "ol" diyip olmayacak şey yok bu dunyada! buna inan, rabbe guven! rab iyidir, svgisi sonsuzdur.. Bundan sonra İsa, İblis tarafından denenmek üzere Ruh aracılığıyla çöle götürüldü.İsa kırk gün kırk gece oruç tuttuktan sonra acıktı. O zaman Ayartıcı yaklaşıp, "Tanrı'nın Oğlu'ysan, söyle şu taşlar ekmek olsun" dedi. İsa ona şu karşılığı verdi: "'İnsan yalnız ekmekle yaşamaz, Tanrı'nın ağzından çıkan her sözle yaşar' diye yazılmıştır." Sonra İblis O'nu kutsal kente götürdü. Tapınağın tepesine çıkarıp, "Tanrı'nın Oğlu'ysan, kendini aşağı at" dedi, "Çünkü şöyle yazılmıştır: 'Tanrı, senin için meleklerine buyruk verecek.' 'Ayağın bir taşa çarpmasın diye Seni elleri üzerinde taşıyacaklar.'" İsa İblis'e şu karşılığı verdi: "'Tanrın Rab'bi denemeyeceksin' diye de yazılmıştır." İblis bu kez İsa'yı çok yüksek bir dağa çıkardı. O'na bütün görkemiyle dünya ülkelerini göstererek, "Yere kapanıp bana taparsan, bütün bunları sana vereceğim" dedi. İsa ona şöyle karşılık verdi: "Çekil git, Şeytan! 'Tanrın Rab'be tapacak, yalnız O'na kulluk edeceksin' diye yazılmıştır." Bunun üzerine İblis İsa'yı bırakıp gitti. Melekler gelip İsa'ya hizmet ettiler. - matta 4, 1-11 Kurtların arasındaki koyun gibi hissediyorum. Korkuyorum, hem kendim hem başkaları için. Ya ne yaptıklarını bilmiyorlar, Ya da yaptıklarının nereye varabileceğini hesap edemiyorlar. Kardeş kardeşini, baba çocuğunu ölüme teslim edecek... (bunun gibi anlatabiliyor muyum) (Lütfen RAB'den bana bu üzüntüleri yaşatan kimselere engel olmasını dileyin:( onları sadece RAB durdurabilir). haklısın!..sadece onlar için dua edebilirim kardeşim, rab onlara merhmet etsin acısın, gözlerini açsın.. bilmedikleri için karanlıktalar cunku.. sende bunu düşün.. kendini kurtlara arasında düşünüyorsan daha çok rabbin sözünü işle yüreğine olmazmı?? rab adildir, adaleti her zaman vardır.. sana acı çekenleri O'na havale et.. sakın agzından onlar için kötü bir söz çıkmasın.. bırak rab halleder, 1 gunda olsa 10 yılda olsa O'na guven! yazdıklarım sana boş gelebilir, ancak inan neler yasadıgını bilmiyorum ancak şu kadarını soyliyeym kolay bir hayatım yok, özllkle iman hayatımda çok zor insanlarla birarada olmam gereken zamanlar oldu/oluyor.. ama sana şunu da garanti ederim, artık bittim dediğin yerde Rab sana el veriyor.. ben bunu çok tecrube ettim! İşte bu sıkıntıları aşabilmek ve bu sorunları yaşadığım çevreden uzaklaşabilmek için işle ilgili bir girişim yaptım tam sonuca varacak diye beklerken hiç umulmadık ve sebebini anlayamadığım bir şekilde bekletiliyorum, sadece ben değil benim gibi bir çok kimseyi de bekletiyorlar. Lütfen RAB'be bu sorun ve sıkıntı her neyse sorunun ortadan kalkması ve beklentimin gerçeklaşmesi için dua ediniz. Şu an ofisimdeyim.. birazdan kiliseme gidecegm.. bahsediyorum hep -bazı sorumluluklarım var orada.. özllkle şu döönem çok yogun, noel hazırlıklarından dolayı.. ama gider gitmez ilk efkaristyada bir 20 dak otururum ve Rab'bimin yuregime dokunması için dua ederim.. içimden O'nunla sohbet ederim.. ve bugun dualrımda seni de hatırlıyacagm kardeşim.. Bu konuda kimliğimin deşifre edilebilme ihtimali yüzünden çok açıklayıcı ayrıntılar veremiyorum. bu önemli değil.. ben dua ederken "Rabbim sen Carpenter kardeşe istediklerinde yardımcı ol, O'nun yuregini sen biliyorsun, O'na rehber ol, yollarını aç" diyecegim.. dolayısıyla rahat ol hani.. hem kim oldugun veya detayları zaten rab bilir, benim bilmeme gerek yokki:)) Hepinize esenlikler dilerim. |
Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...