| HRİSTİYAN FORUM
> Dua ve Şükür konuları
: dualar bütün olunca aşılamıyacak zorluk yok konusu 1040 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj misri tarafından gönderildi. dualar bütün olunca aşılamıyacak zorluk yok türkiyeye yeni geldim bütün varlıgım valizim ve çalıştıgım gazetem (şişli gazetesi) kendi inançlarım ve idaallerimin arkasındayım buyüzden zor günler geçiriyorum idaaller bu ülkede kişileri yıpratıyor ve yoruyor benden dualarınızı esirgemeyin. dualar bütün olunca aşılamıyacak zorluk yok
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
dualar bütün olunca aşılamıyacak zorluk yok konusu 1040 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj misri tarafından gönderildi.
türkiyeye yeni geldim bütün varlıgım valizim ve çalıştıgım gazetem (şişli gazetesi)
kendi inançlarım ve idaallerimin arkasındayım buyüzden zor günler geçiriyorum idaaller bu ülkede kişileri yıpratıyor ve yoruyor
benden dualarınızı esirgemeyin.
Hem güzel ülkemize hem de forumumuza hoşgeldin. Bahsettiğin zorluklar insanın yaşantısı boyunca karşılaştığı güçlükler, acılar ve denenmelerden biridir yalnızca. Dualarımız her zaman seninledir. Ancak sen kendi iradeni terkedip Tanrı'nın iradesini kabul edersen ve O'na güvenirsen biliyorum ki yükün daha da hafifleyecektir ve daha mutlu ve huzurlu bir yaşama doğru adım atıyor olacaksın. Çünkü İsa Mesih demiştir ki:
Alıntı:
Mat 11:28 «Ey bütün yorgunlar ve yükü ağır olanlar! Bana gelin, ben size huzur veririm.
Mat 11:29 Ben yumuşak huylu ve alçakgönüllüyüm. Boyunduruğuma girin ve benden öğrenin, böylece canlarınız huzur bulur.
Mat 11:30 Boyunduruğum kolay taşınır, vereceğim yük de hafiftir.»
Buna da dayanarak, kendi ifademle başlığında ufak bir değişiklik yapmayı da uygun görüyorum. "Dualar bütün olunca aşılmayacak zorluk yok" yerine "Tanrı'ya güvenince aşılmayacak zorluk yok" demeye tercih ederim. Çünkü O bizi asla terketmez ve bizi asla bırakmaz. Dualarımıza da yanıt veren yine O'dur. Şükürler olsun hayatın her evresinde bizleri seven ve merhamet eden Tanrı'ya! O'nun biricik Oğlu İsa Mesih aracılığıyla getirdiği kurtuluşa şükürler olsun!
Alıntı:
Mat 11:6 Benden ötürü sendeleyip düşmeyene ne mutlu!»
dualar bütün olunca aşılamıyacak zorluk yok konusuna benzer konular;
Toplu Dualar Soru: Toplu olarak edilen dua önemli midir? Toplu olarak edilen dua bireyin kendi kendine dua etmesinden daha mı güçlüdür?
Yanıt: Toplu olarak edilen dua, tapınma, sağlam doktrin, Rab’bin Sofrası (komünyon) ve paydaşlıkla birlikte, kilisenin yaşamının önemli bir parçasıdır. İlk kilise, elçilerin doktrinini öğrenmek, ekmek bölmek ve birlikte dua etmek için düzenli bir şekilde bir araya gelirdi (Elçilerin İşleri 2:42). Başka inanlılarla birlikte dua ettiğimizde bunun çok olumlu etkileri olabilir. Toplu olarak dua ederken ortak imanımızı paylaştığımızdan toplu olarak edilen dua bizi geliştirip birlik içine sokar. Rabbimiz ve Kurtarıcımız’a sunulan övgüleri duyduğumuzda, her inanlının içinde yaşayan Kutsal Ruh, bizleri yaşamın başka hiçbir yerinde bulunmayan eşsiz bir paydaşlık bağıyla...
Latince dualar Asperges me
http://www.gloria.tv/?media=113569
Rorate Caeli
http://www.gloria.tv/?media=113575
Dies Irae
DUALAR İMAN DUASI
Tanrım, açıkladığın ve Kilise'nin aracılığıyla öğrettiğin bütün hakikatlere inanırım, çünkü sen yanılmaz ve yanıltmazsın.
ÜMİT DUASI
Tanrım, bu dünyada lütfunu, öbür dünyada da, vaadettiğn sonsuz hayatı bana bağışlayacağını ümit ederim, çünkü her zaman sözüne sadıksın.
SEVGİ DUASI
Hristiyan olunca size verilecekler HRİSTİYAN OLUNCA SİZE VERİLECEKLER..
Hristiyan olunca size verilecekler...
Bazı insanlar zannediyorlar ki, Hristiyan olunca elinize bir pasaport,
biraz para veriliyor ve ardından ülkenizi bölmeniz isteniyor.
Böyle düşünen insanlar için yapabileceğimiz tek şey onlar için dua etmektir!
Yeni hristiyan oldum, baskı ve zorluk çekiyorum Arkadaşlar hristiyan olalı 1 aya yaklaşık bir süre olucak arkadaşlardan gördüğüm baskılar benı çok zorluyor ,dalga geçmeler , beni insan değilmişim gibi görmeleri , ve dahacok sey . lütfen bana ne yapabileceğim konusunda bilgi verin.Arkadaşlarıma gelin buyrun diyorum okuyalım beraber hak vericeksiniz.Hristiyanlığı din olarak kabul etmiyorlar.Lütfen ama lütfen yardım ediniz.
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil