Elçisel kardeşler, Katolikler ve Ortodokslar

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Dua ve Şükür konuları : Elçisel kardeşler, Katolikler ve Ortodokslar

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Evanjelique

Son günlerde Katolik ve Ortodoks kardeşler arasındaki tartışmalar beni üzmektedir,o yüzden bugün dua ederken en büyük hazinemiz olan 'Elçisel Kilise ailemiz'in Doğu ve Batı evlatları olan ve imanda,vaftizde kardeş olan Ortodoks ve Katolik kardeşlerimizin birliği ve dirliği için de dua ettim..

Artık Orta Çağ'da yaşamıyoruz ve Haçlı seferleri gibi eski,dini-ruhani boyutu olmayan,siyasi hesaplar üzerine kurulu kin defterlerini tutmanın ,geçmişi deşmenin Elçisel Kilise kurumunun birliğine ve dirliğine hiç bir yararı yoktur..

Ne diyor Rab..Kardeşini kendi gibi sevmeyen...

Diğer Hristiyanlardan daha da fazla Ortodoksları Katoliklerle birleştiren işte bu anahtar, Elçisel Kilisenin ta kendisidir..

Bir Ortodoks olarak benim vaftiz belgemde tanığım olarak Katolikmoderatör kardeşimin imzası bulunmaktadır..

Katoliklerle Ortodokslar aynı ailenin bireyleridir,aynı bedenin üyeleridir.Bu vücut; ne kalbi ne de beyni olmadan yaşayabilir...

Sevgi ve saygılarımla,
Evanjelique

hristiyanlık
NCyril

Aaah ah... Gönülden istiyorum birleşmenin olmasını fakat sanırım uzun sürecek. =)

Bu önemli konuyu bize hatırlattığın için teşekkür ederim sevgili Evanjelique.

hristiyanlık
Hardal

Âmin.

hristiyanlık
diğdem

Birleşmemizin bizlere vereceği sevinç ve gücün tarifi ne mümkün ama dilerim olur, zor olsada olmıcak birşey değil.ESEN KALIN KARDEŞLERİM.

Vahiy16:7 ''Evet,Her Şeye Gücü Yeten Rab Tanrı,Yargıların Doğru Ve Adildir.''

hristiyanlık
Sebastian

Çok güzel bir konu gerçekten Sevgili Evanjelique.

Ben de yürekten bunu istiyorum, tek bir Elçisel Kilise'nin olması için de dua ediyorum.

Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Elçisel kardeşler, Katolikler ve Ortodokslar konusuna benzer konular;

saygıdeğer müslüman kardeşler sevgili müslüman kardeşlere bu forum aracılığıyla bir kaç şey anlatmak istiyorum. -Sandığınız gibi biz putlara tapmıyoruz.Çarmıh, İsa Mesih'in bizim için kurban oluşunun simgesidir. -Allah, üçün üçüncüsü değildir.Allah veya Tanrı, üçlü birliktir.Sandığınız gibi üç tanrıya tapmıyoruz.Yalnızca bir Tanrı'ya tapıyoruz.Ama Tanrı'nın üç sıfatı olduğuna inanıyoruz:baba, oğul ve kutsal ruh. -Kuran'ı yanlış yorumluyorsunuz! Kuran-ı Kerim'e göre incil değişmedi! Yalnızca bazı hristiyanlar yoldan saptılar! Bu kişiler bazı din adamlarına tanrı diye taptılar! Kuran'da bunlar yazıyor, eğer okursanız. -Tanrı, bize tüm insanları sevmemizi emrediyor. Siz bizi sevmeseniz de biz sizler için de dua ediyoruz ve sizi seviyoruz.

türkiye'deki katolikler Türkiye'de etnik kökeni türk olan bir katolik cemaat varmıdır?var ise nüfusları tahminen ne kadardır?izmir'de iletişim kurabileceğim bir katolik cemaat bulunuyormu acaba?bu konuda katolik dostlarımız yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler

Selam kardeşler ! Selam kardeşler ! Rabbimiz Mesih İsa'nın kayrası sizinle olsun.Ben buraya başka bir forumdan çıkarak geldim. Forumunuzu uzun süredir inceliyordum. Şunu söylemek istiyorum ki forumunuz tüm mesihdeki kardeşlere saygı ve sevgiyle gerçekden kucak açmış. Diğer forumda; aynı mezhebdeki insanların kendi aralarında kavga etmesi ve diğer mezhebdeki kardeşleri açıkça kovalaması içler acısıydı. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim! En iyisi o insanlar için dua edip, Rabbimiz Mesih İsa'nın onlara merhamet etmesini dilemek. Yönetimi ve güzel paylaşımlarını bizimle paylaşan tüm mesihdeki kardeşlerimi tebrik ederim.

Ortodokslar, Katolikler, Anglikanlar ve diğer tüm liturjik Hristiyanlar- En çok bereketlendiğiniz rit hangisi? Bilindiği gibi Elçisel/Apostolik kilisenin tarihinin en başından beri, bulunulan coğrafi bölgeye,anane ve örflere uygun olarak Kutsal Ayin'in icra ediliş biçimi değişiklik göstermektedir ve bu törensel usüllerden her birine 'Rit' denmektedir. Malesef günümüzde bu ritlerden bir çoğu antik bir şekilde dolaba kaldırılmış olarak kullanım dışı ise de,Elçisel kilisenin zenginliği olan eski antik ritlerin yeniden kulllanımını destekleyen çeşitli cemaatler ve yeni dinsel uyanış 'revival' hareketleri bulunmaktadır. Kilise bünyesinde bulunan çeşitli ritleri 3 ana başlık altında sıralamamız gerekirse;bunlar: -Roma Riti -Bizans Riti

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Dua ve Şükür konuları : Elçisel kardeşler, Katolikler ve Ortodokslar

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler