| HRİSTİYAN FORUM
> Dua ve Şükür konuları
: Elçisel kardeşler, Katolikler ve Ortodokslar - Sayfa 5 konusu 2166 kez okundu, 21 kez cevaplandı. En son mesaj Evanjelique tarafından gönderildi. Elçisel kardeşler, Katolikler ve Ortodokslar Son günlerde Katolik ve Ortodoks kardeşler arasındaki tartışmalar beni üzmektedir,o yüzden bugün dua ederken en büyük hazinemiz olan 'Elçisel Kilise ailemiz'in Doğu ve Batı evlatları olan ve imanda,vaftizde kardeş olan Ortodoks ve Katolik kardeşlerimizin birliği ve dirliği için de dua ettim.. Artık Orta Çağ'da yaşamıyoruz ve Haçlı seferleri gibi eski,dini-ruhani boyutu olmayan,siyasi hesaplar üzerine kurulu kin defterlerini tutmanın ,geçmişi deşmenin Elçisel Kilise kurumunun birliğine ve dirliğine hiç bir yararı yoktur.. Ne diyor Rab..Kardeşini kendi gibi sevmeyen... Diğer Hristiyanlardan daha da fazla Ortodoksları Katoliklerle birleştiren işte bu anahtar, Elçisel Kilisenin ta kendisidir.. Bir Ortodoks olarak benim vaftiz belgemde tanığım olarak Katolikmoderatör kardeşimin imzası... Elçisel kardeşler, Katolikler ve Ortodokslar
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Elçisel kardeşler, Katolikler ve Ortodokslar konusu 2166 kez okundu, 21 kez cevaplandı. En son mesaj Evanjelique tarafından gönderildi.
Birbirlerine saygının temeli, ortak değerler üzerinde birlikte çalışmaktan geçer. Her zaman,ilk önce farklılıkları ön plana çıkardığınızda, en baştan kaybetmiş olursunuz.Çünkü olumsuzla başlayarak, olumlu bitirmek mümkün değildir. Olumlu ile başlayarak, olumsuzlar (anlaşamadığımız noktalar) üzerinde çalışmak, sevgi, saygı ve dayanışmayı artıracaktır.
Birlikte çalışacakları ve Dünya'yi tüm insanların yararına çalışacakları inancını her zaman koruyorum.
Öncelikle bu forum,kiliselerin eleştirilebilineceği bir şikayet kutusu değildir..
Sorunu olan o kiliseye bizzat başvurarak şikayetlerini,önerilerini yöneltebilir..
Bu forum herhangi bir kilisenin,misyonun güdümünde olmadığı için siz kiliseler hakkında eleştiri yaptığınızda karşı tarafa cevap hakkı doğmaktadır..Burada sizlerin eleştirilerinize muhatap olacak kimse yoktur..
O halde yapılacak uygun davranış,kiliselerin geçmişleri,uygulamaları ve öğretileri hakkında bir sorununuz varsa,direkt birebir olarak o kilisenin yetkilileriyle temasa geçmektir..
Elçisel kardeşler, Katolikler ve Ortodokslar konusuna benzer konular;
Niçin Katolikler ve Ortodokslar bayramlarını farklı günlerde kutlarlar? Ortodokslar ve Katolikler bazı dini bayramları ayrı ayrı ta*rihlerde kutluyorlarsa, bu tarihleri arasındaki fark, onaltıncı asırda yapılmış olan bir takvim düzeltmesinden ileri gelmek*tedir.
Katolik Kilise'si ve bütün batılı ülkeler, Türkiye dahil, bu*gün "Gregoryen takvimi" denilen takvimi kullanmaktadırlar. Bu takvim Julius Caesar tarafından tespit ettirilmiş olan eski Romalıların takvime dayanır; bu eski takvime "Jülyen takvi*mi" denilir. Bu takvime göre her sene 365 günden ibarettir, halbuki, bir güneş senesi 365 gün, 5 saat 48 dakika ve 47 sa*niyeden ibarettir. Güneş senesi ile takvim senesi arasında mevcut olan farkı gidermek için her dört seneye bir gün ilâve edilmiştir; bu seneye "artık yıl" ya da "sene-i kebise" denilir*di. Fakat böylece takvim senesi ile güneş senesi...
saygıdeğer müslüman kardeşler sevgili müslüman kardeşlere bu forum aracılığıyla bir kaç şey anlatmak istiyorum.
-Sandığınız gibi biz putlara tapmıyoruz.Çarmıh, İsa Mesih'in bizim için kurban oluşunun simgesidir.
-Allah, üçün üçüncüsü değildir.Allah veya Tanrı, üçlü birliktir.Sandığınız gibi üç tanrıya tapmıyoruz.Yalnızca bir Tanrı'ya tapıyoruz.Ama Tanrı'nın üç sıfatı olduğuna inanıyoruz:baba, oğul ve kutsal ruh.
-Kuran'ı yanlış yorumluyorsunuz! Kuran-ı Kerim'e göre incil değişmedi! Yalnızca bazı hristiyanlar yoldan saptılar! Bu kişiler bazı din adamlarına tanrı diye taptılar! Kuran'da bunlar yazıyor, eğer okursanız.
-Tanrı, bize tüm insanları sevmemizi emrediyor. Siz bizi sevmeseniz de biz sizler için de dua ediyoruz ve sizi seviyoruz.
Selam kardeşler ! Selam kardeşler ! Rabbimiz Mesih İsa'nın kayrası sizinle olsun.Ben buraya başka bir forumdan çıkarak geldim.
Forumunuzu uzun süredir inceliyordum. Şunu söylemek istiyorum ki forumunuz tüm mesihdeki kardeşlere saygı ve sevgiyle gerçekden kucak açmış.
Diğer forumda; aynı mezhebdeki insanların kendi aralarında kavga etmesi ve diğer mezhebdeki kardeşleri açıkça kovalaması içler acısıydı.
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim! En iyisi o insanlar için dua edip, Rabbimiz Mesih İsa'nın onlara merhamet etmesini dilemek.
Yönetimi ve güzel paylaşımlarını bizimle paylaşan tüm mesihdeki kardeşlerimi tebrik ederim.
Ortodokslar, Katolikler, Anglikanlar ve diğer tüm liturjik Hristiyanlar- En çok bereketlendiğiniz rit hangisi? Bilindiği gibi Elçisel/Apostolik kilisenin tarihinin en başından beri, bulunulan coğrafi bölgeye,anane ve örflere uygun olarak Kutsal Ayin'in icra ediliş biçimi değişiklik göstermektedir ve bu törensel usüllerden her birine 'Rit' denmektedir.
Malesef günümüzde bu ritlerden bir çoğu antik bir şekilde dolaba kaldırılmış olarak kullanım dışı ise de,Elçisel kilisenin zenginliği olan eski antik ritlerin yeniden kulllanımını destekleyen çeşitli cemaatler ve yeni dinsel uyanış 'revival' hareketleri bulunmaktadır.
Kilise bünyesinde bulunan çeşitli ritleri 3 ana başlık altında sıralamamız gerekirse;bunlar:
-Roma Riti
-Bizans Riti
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil