İman için dua...

İman için dua... hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Dua ve Şükür konuları : İman için dua... konusu 411 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj yenihayat tarafından gönderildi. İman için dua... Sevgili kardeşler, genelde mesajlarımın başında henüz çok yeni olduğum için, beni ilk kez görenler için her seferinde belirtmeye çalışıyorum, ben henüz vaftiz olmamış olsam da kendime hristiyan olduğumu söylüyor, İsa Mesih'i Rab olarak kabul ediyorum. Her şey yolunda giderse bu Eylül sonunda vaftiz eğitimine başlayacağım. Şu anda çok çok nadir olarak yaşadığım çok duygu yüklü bir zamanımdayım, az önce ilk kez Tanrı'ya dua ederken ağladım, oysa ben en son ağladığım zamanı hatırlamıyorum bile nerdeyse... Duam canımdan şüphesiz daha çok sevdiğim başka anne babadan öz kardeşim dediğim bir dostum içindi; o imanlı değil. Onun inandığı dini benimle arkadaşlık yapmasını yasaklayan bir din, her ne kadar başka bir yorum getirse de o bunun için bu beni çok üzüyor... Üstelik kendi inandığı dinde bile... İman için dua...

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İman için dua... konusu 411 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj yenihayat tarafından gönderildi.

İman için dua... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İman için dua... hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-06-11, 23:14
İman için dua...
yenihayat

Sevgili kardeşler, genelde mesajlarımın başında henüz çok yeni olduğum için, beni ilk kez görenler için her seferinde belirtmeye çalışıyorum, ben henüz vaftiz olmamış olsam da kendime hristiyan olduğumu söylüyor, İsa Mesih'i Rab olarak kabul ediyorum. Her şey yolunda giderse bu Eylül sonunda vaftiz eğitimine başlayacağım.

Şu anda çok çok nadir olarak yaşadığım çok duygu yüklü bir zamanımdayım, az önce ilk kez Tanrı'ya dua ederken ağladım, oysa ben en son ağladığım zamanı hatırlamıyorum bile nerdeyse... Duam canımdan şüphesiz daha çok sevdiğim başka anne babadan öz kardeşim dediğim bir dostum içindi; o imanlı değil. Onun inandığı dini benimle arkadaşlık yapmasını yasaklayan bir din, her ne kadar başka bir yorum getirse de o bunun için bu beni çok üzüyor... Üstelik kendi inandığı dinde bile büyük günah sayılan fikirler içerisinde, Tanrı'ya onu kurtarması için Dua ediyorum, çünkü hiç iyi bir ruh halinde değil. İnancına bağlı kalıp kalmaması konusunda bile çok çekinceleri var ve bu onu çok kötü yollara götürebilir, ikimizin de tanrının yolunda beraber yürümemizi isterim ama yine de kendi kurtuluşumdansa onun kurtulmasını daha çok isterim; bu söylediğim kötü bir şey mi bilmiyorum ama eğer kötü bir şeyse umarım RAB bu düşüncemi yenmemde bana yardımcı olur.

Kardeşler, onun için Tanrıdan başka yardım isteyecek kimsem yok ama sizden ricam sizin de onun için yardım istemeniz, ve dua etmeniz... Eğer bunu yaparsanız perişan olmuş beni çok mutlu edersiniz, Rab sizlerle olsun...

İman için dua...

İman için dua...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İman için dua...

İman için dua... hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-06-11, 15:51
İman için dua...
Lamb of GOD

yenihayat
Sevgili kardeşler, genelde mesajlarımın başında henüz çok yeni olduğum için, beni ilk kez görenler için her seferinde belirtmeye çalışıyorum, ben henüz vaftiz olmamış olsam da kendime hristiyan olduğumu söylüyor, İsa Mesih'i Rab olarak kabul ediyorum. Her şey yolunda giderse bu Eylül sonunda vaftiz eğitimine başlayacağım.

Şu anda çok çok nadir olarak yaşadığım çok duygu yüklü bir zamanımdayım, az önce ilk kez Tanrı'ya dua ederken ağladım, oysa ben en son ağladığım zamanı hatırlamıyorum bile nerdeyse... Duam canımdan şüphesiz daha çok sevdiğim başka anne babadan öz kardeşim dediğim bir dostum içindi; o imanlı değil. Onun inandığı dini benimle arkadaşlık yapmasını yasaklayan bir din, her ne kadar başka bir yorum getirse de o bunun için bu beni çok üzüyor... Üstelik kendi inandığı dinde bile büyük günah sayılan fikirler içerisinde, Tanrı'ya onu kurtarması için Dua ediyorum, çünkü hiç iyi bir ruh halinde değil. İnancına bağlı kalıp kalmaması konusunda bile çok çekinceleri var ve bu onu çok kötü yollara götürebilir, ikimizin de tanrının yolunda beraber yürümemizi isterim ama yine de kendi kurtuluşumdansa onun kurtulmasını daha çok isterim; bu söylediğim kötü bir şey mi bilmiyorum ama eğer kötü bir şeyse umarım RAB bu düşüncemi yenmemde bana yardımcı olur.

Kardeşler, onun için Tanrıdan başka yardım isteyecek kimsem yok ama sizden ricam sizin de onun için yardım istemeniz, ve dua etmeniz... Eğer bunu yaparsanız perişan olmuş beni çok mutlu edersiniz, Rab sizlerle olsun...
Kardeşim bunları sadece sen değil inanki yüzlerce insan yaşıyordur.Tek yapman gereken dua etmek ve Tanrı'dan dilenmek.Üstelik onun dini seninle arkadaşlığı kesiyorsa sor ona arkadaş kalmak istiyormu diye.Eğer kalmak istiyorsan sevin.Kalmak istemiyorsada sevin.Çünkü O'nun adına arkadaşların senden uzaklaşıyorsa O sana yaklaşıyordur ondan.Çünkü O sana yaklaştıkça ışığıda yaklaşır ve onlar ışıktan korkak çünkü ışıkta pis işleri belli olur.Bü yüzden ışıktan korkarlar ;)

Sabırlı ol,dua et,iman et.Başka yapcak bir şey yok.Bende senin için dua edeceğim.

İman için dua...

İman için dua...

İman için dua... hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-06-11, 21:37
İman için dua...
yenihayat

Lamb of GOD
Kardeşim bunları sadece sen değil inanki yüzlerce insan yaşıyordur.Tek yapman gereken dua etmek ve Tanrı'dan dilenmek.Üstelik onun dini seninle arkadaşlığı kesiyorsa sor ona arkadaş kalmak istiyormu diye.Eğer kalmak istiyorsan sevin.Kalmak istemiyorsada sevin.Çünkü O'nun adına arkadaşların senden uzaklaşıyorsa O sana yaklaşıyordur ondan.Çünkü O sana yaklaştıkça ışığıda yaklaşır ve onlar ışıktan korkak çünkü ışıkta pis işleri belli olur.Bü yüzden ışıktan korkarlar ;)

Sabırlı ol,dua et,iman et.Başka yapcak bir şey yok.Bende senin için dua edeceğim.
Çok teşekkür ederim kardeşim, duanızla, rabbin izniyle rahatlıyorum... ama bir konuyu yanlış anlayıp arkadaşım hakkında kötü düşünmenizi istemem, o beni hiçbir zaman reddetmedi bugüne kadar, bugün de reddetmiyor hatta benim bu durumum sebebiyle artık bazı şeylerin cevabını kendisi de veremiyor inancı hakkında ve hristiyanlıktaki fikirler ona daha mantıklı geliyor... benim korktuğum konuysa onun inancını tamamen kaybetmesi, çünkü hayatımın bir dönemi böyle geçtiği için biliyorum bunun nasıl bir hayat olabileceğini, geleceğe güven yok, amaçlar boş geliyor, emeklerin boşa gittiğini kabul etmek nedeniyle her şey anlamsız geliyor, sevgi bile sonunu düşünerek yaşanıyor... onun böyle şeyler yaşamasını istemem, bunun için her zaman dua ediyorum

rab senin de imanını olduğundan çok daha yükseklere getirsin kardeşim, çok teşekkür ederim...

İman için dua...

İman için dua...

İman için dua... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İman için dua... konusuna benzer konular;

Dua ve İman... Neden dua etmiyorsun dedim - tutmaz dedi, neden tutmasın dedim - çok zor dedi, kime dua ettiğini unutma senin duanı yerine getirmek mi kolay yoksa bu dünya yı yaratmak mı? senin duanın kabulü mü zor yoksa şu yüksek dağların ardından güneşi doğması mı?Sen duanın kabulüne inanmadan nasıl onun kabul olmasını beklersin? Seni Yaratandan şüpe mi edersin yoksa? Gökte uçan binlerce kuşa yerde yürüyen sürünen binlerce hayvana hiçbir karşılığı olmadan günlük yemeğini veren yuvasını kuran korunmasını sağlayan RAB seni korumaz mı sana ev vermez mi? Unutma kafanda ki saçların hepsi sen doğmadan tek tek sayılmıştır...Sen o hayvanlardan çok daha değerlisin. İmanın tam olsun yeter... Dua ederken putlara tapanlar gibi boş sözler demeyin, Tekrar tekrar aynı sözleri kullanmayın, Duanızın...

İman ve Eylem (Tartışma) Sevgili Kardeşlerim ; Öncelikle HUZURLU RAB'DE öz kardeşim yazının altına imzamı atar ve o sakin ağırbaşlı üslubun için seni tebrik ederim Sevgili NATAN hırsınızı ve öfkenizi dizginleyiniz. Tanrı adına karar vermek ne zaman MESİH imanlılarına vazife oldu ???

Kanıt ve İman "Bana Tanrı'nın varlığını kanıtlayamazsın" derler ya hep... Kanıtlarım! Kanıtlar o kadar çok ki. Fakat üzülerek fark ettiğim bir şey var ki, bazı insanlar mantıken kabul edip iman etmiyorlar. Şaka gibi. =D Eski Ahit'i incelemiş ve kanıtları görmüş bir kişinin iman etmemek için hiç bir bahanesinin olamayacağını düşünüyordum. Eski Ahit'te Üçlü Birlik, Mesih'in ne olduğu, Mesih'in niye geleceği, Mesih'in ne yapacağı, Mesih'in iki kere geleceği, Mesih'in ilk gelişinin tarihi (HEM DE ÇOK AÇIK VE NET OLARAK), Yahudiler'in başına gelecek olan şeyler düzgün bir şekilde yazıyor. Yorum değil. Resmen doğrudan yazıyor neyin ne olduğu. Anlatıldığında bazıları "Hmm... Çok ilginç. Evet doğru olabilir." diyorlar. İnsan duyunca ilk başta seviniyor bu tepkiyi aldığında. Ama ardından "Ama şimdilik...

İznik İman Açıklaması İZNİK İMAN AÇIKLAMASI Görünen ve görünmeyen şeyleri yaratan, Göklerin ve yerin yaratıcısı olan, Tek yüce Baba Tanrı'ya inanırım.

2 Selanikliler 1 - Etkin İman Hazırlayan: İzmir Protestan Kilisesi 8 Etkin İman 2 Selanikliler 1 İmandan bahsederken sanki bizde var olan veya olmayan durgun bir kavramdan bahsediyormuşuz gibi konuşuyoruz. ‘Keşke ondaki iman bende olsaydı!’ gibi sözler söyleyerek imanın sanki genetik olduğunu söylemiş oluyoruz. Bazen de ‘gözlüklerimi kaybettim, hükümsüzdür’ der gibi ‘imanımı kaybettim’ diyoruz. İman Tanrı’yla olan güven ilişkisidir. Her ilişki gibi bu ilişki de etkin, yaşayan ve gelişen bir ilişkidir. İman ilişkisi sevgiye benzer. Birisini sevdiğimizi ya da sevmediğimizi düşünürüz ve bu konuda bir şey yapamayacağımızı düşünürüz. Fakat sevgi de iman gibi yaşayan ve beslenmesi gereken bir ilişkidir. Pavlus ilk mektubunda sevgilerinin ‘çoğaltılıp artırılması’ (1 Selanikliler 3:12) ve ‘sevgide ilerlemeleri’...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih