| HRİSTİYAN FORUM
> Dua ve Şükür konuları
: Kötü Durumdayım Rabbi Tanımak İstiyorum . konusu 326 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj zallas003 tarafından gönderildi. Kötü Durumdayım Rabbi Tanımak İstiyorum . İyi Günler Hristiyan kardeşlerim. İlk olarak biraz kısa bir hayatımdan özet geçmek isterim. Bu umutsuzluk halim liseye başladığım zamanlarda başlamıştı. Rabbi ruhumda bedenimde ve hayatımda hissedemiyordum. Müslümanlığın namaz hariç bütün kısaslarına uyardım . Ama hala içimde bir huzursuzluk vardı. Ben müslümanların dediği gibi tanrıdan korkmak istemiyordum aksine tanrının sevgisini yüreğimde hissetmek istiyordum. Bu birkaç yıl devam etti ve artık kendimi o kadar boşta hissettim ki 1 ay önce intihar ettim. Yaptığımın Rabbe çok haksızlık ve günah olduğunun farkındayım. Hatta yaptığım zaman saniyesinde Rabbe karşı ağzımdan dualar dökülmeye başladı günahlarımı affetmesi için. Fakat Rabbi hala yüreğimde bulamıyorum. 2 Yıl önce Okuduğum ve dolaba kaldırdığım Kutsal Kitap ve Kur'an ı yeniden... Kötü Durumdayım Rabbi Tanımak İstiyorum .
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Kötü Durumdayım Rabbi Tanımak İstiyorum . konusu 326 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj zallas003 tarafından gönderildi.
İlk olarak biraz kısa bir hayatımdan özet geçmek isterim. Bu umutsuzluk halim liseye başladığım zamanlarda başlamıştı. Rabbi ruhumda bedenimde ve hayatımda hissedemiyordum. Müslümanlığın namaz hariç bütün kısaslarına uyardım . Ama hala içimde bir huzursuzluk vardı. Ben müslümanların dediği gibi tanrıdan korkmak istemiyordum aksine tanrının sevgisini yüreğimde hissetmek istiyordum. Bu birkaç yıl devam etti ve artık kendimi o kadar boşta hissettim ki 1 ay önce intihar ettim. Yaptığımın Rabbe çok haksızlık ve günah olduğunun farkındayım. Hatta yaptığım zaman saniyesinde Rabbe karşı ağzımdan dualar dökülmeye başladı günahlarımı affetmesi için. Fakat Rabbi hala yüreğimde bulamıyorum. 2 Yıl önce Okuduğum ve dolaba kaldırdığım Kutsal Kitap ve Kur'an ı yeniden okumaya başladım . Okudukça içimden bir düşünce Rab İsa diyordu. Ama bilmek istiyorum. Rabbin kalbime dokunmasını ve hangisinin doğru olmasını istiyorum . Yolunu kaybetmiş bir koyun gibiyim çobanımın bana iyiyi doğruyu gerçek yolu göstermesini istiyorum. Ve hergün dua ediyorum . Ama tek başıma dua etmek yetmiyor galiba . Benim için dua etmenizi istiyorum.
Kötü Durumdayım Rabbi Tanımak İstiyorum . konusuna benzer konular;
Gerçekten şaşırmış durumdayım İslamla doğdum islam'la büyüdüm hep sempatim vardı hristiyanlığa hala olan bişey ama çevremde hristiyan yok kilise yok çok ters bi yerdeyim sanki silinmiş unutulmuş bir kasaba alanyanın bir kasabasındayım şuanlarda islama yatkınım çevremde gördüğüm herşey beni islama yöneltiyor hristiyanlığa yaklaştıkça "şirk koşarsın,cehenneme gidersin,sonsuz cehennem,allah seni doğru yolda başlattı..."gibi şeyler aklıma geldikçe islama dahada yöneliyorum ama hristiyanlığa aşırı sempatim var ve ilgim çok bilmiyorum ne yapabilirim ne olur yardım edın...
Yönetim Notu: Sizce, biz nasıl yardım edebiliriz?
Tanrı'yı Tanımak-II TANRI’YI TANIMAK Prof. Dr. J. I. PACKER (knowing God)
BÖLÜM 2
Tanrılarını Tanıyan İnsanlar
I
Lütuf müjdesi nedeniyle kilise yetkilileriyle karşı karşıya gelen ve akademik geleceğini kaybeden bir aydınla yürüyüş yapıyorduk. Bana şöyle dedi: “Ama fark etmez, çünkü ben Tanrı’yı tanıdım, onlarsa tanımadılar.” Bu cümle beni çok şaşırttı ve düşünmeye yönlendirdi.
Birçoğumuz doğal olarak Tanrı’yı tanıdığımızı söylemeyiz. Bu sözler bize, çoğumuzun henüz yabancı olduğu bir kesinlik belirtmektedir. Tanıklığımızı verirken, nasıl iman ettiğimizi anlatırken lafın gelişi Tanrı’yı tanıdığımızı söyleyebiliriz, ama kişisel hayatımızdaki belli başlı olaylardan söz ederken Tanrı’yı tanıdığımızı söyleyebilir miyiz? Kuşkuluyum, çünkü bence birçoğumuzun Tanrı deneyimi hiçbir zaman bu...
Tanrı'yı Tanımak - I TANRI’YI TANIMAK Prof. Dr. J. I. PACKER (knowing GOD)
BÖLÜM 1
Tanrı’ya İlişkin Bir Çalışma
I
7 Ocak 1855 tarihinde bir kilise görevlisi sabah paylaşımına aşağıdaki gibi başladı:
Bir kişi “İnsanlığın çalışma konusu insan olmalıdır.” Demiş. Bu düşünceye karşı çıkmıyorum ama aynı şekilde Tanrı’nın seçilmişlerinin çalışma konusu da Tanrı olmalıdır. İmanlının çalışma konusu Tanrı’dır. Tanrı çocuğunun dikkatini verebileceği en yüksek bilim, en yüce düşünce, en büyük felsefe, Baba diye çağırdığı yüce Tanrı’nın adı, doğası, kişiliği, işleri ve varlığıdır.
Tanrı’yı düşünen zihin olağanüstü gelişim gösterecektir. Bu konu öylesine engindir ki, tüm düşüncelerimiz sınırsızlığı içinde kaybolacaktır; öylesine derindir ki, tüm gururumuz sonsuzluğu içinde eriyecektir. Başka konuları öğrenip...
çok kötü bir durumdayım Öncelelikle herkese selamlar uzun bir aradan sonra tekrar forumda yazmaya başlıyorum
Kardeşlerim ben imanlı birisiydim İsa Mesih i çok seviyordum ve hala çok seviyorum Hristiyanım diyordum ve hayatım birçokşey o kadar güzel gidiyordu ki herşey yolundaydı istediğim gibiydi çok huzurlu ve mutluydum herkese Hristiyan olmak istediğimi söylemek istiyordum her gece her sabah dua ediyordum dah sonra sevgilime bahsettim çok seviyorum onu 18 yaşındayım ve 5 yıllır birlikteliğimiz var aileler biliyor çok seviyoruz anlayacağınız birbirimizi RAB İsa Mesih beni sınadı sanırım ben ona söylediğimde çok ciddiydi ağlıyordu hiçbir zaman olmaz demedi ama benim müslüman olmam için çok çabalı ben de onu kaybetme korkusundan dolayı mıdır yoksa başka birşeyden dolayı mı imanım dan döndüm çok huzursuzum ama...
"Meryem şöyle dedi:Canım Rabbi yüceltir" - Beda Venerabilis Meryem şöyle dedi "Canım Rabbi yüceltir"
Canım Rabbi yüceltir, ruhum Kurtarıcım Tanrı sayesinde sevinçle coşar.
‘Meryem de şöyle dedi: Canım Rabbi ulular; ruhum, Kurtarıcım Tanrı sayesinde sevinçle coşar" (Lk. 1, 46). Şunu der Rab beni öylesine büyük ve öylesine inanılmaz bir armağan ile yüceltti ki, hiçbir dil ile bunu açıklayabilmek olası değildir. Yürek ancak de*rinliğinde zorlanarak anlayabilir. Bu yüzden ruhumun tüm güçleri ile bir teşekkür ilahisini söylüyorum ve yaşadığım, duyduğum ve anladığım her şeyle kendimi Allah’ın sonsuz yüceliğini gözlemeye veriyorum.
Çünkü ruhum, kucağımın geçici bir imtiyazla üretken yapan İsa’nın yani Kurtarıcı’nın sonsuz tanrısallığı ile coşuyor. "Çünkü güçlü Olan, benim için büyük işler yaptı. O’nun adı kutsaldır" (Lk. 1, 49). "Canım Rabbi...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil