| HRİSTİYAN FORUM
> Dua ve Şükür konuları
: Mesihe bir adıM daha..(: konusu 399 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj deronwm tarafından gönderildi. Mesihe bir adıM daha..(: Hersey icin herzaman Rabbe sukur etmeliyiz..Bizi gercekten sevdigi,LütfuyLa bizi onurlandırdıgı icin. Beraber cıktıgımız bu yoLda tanrının yardımının her zaman bizimle oldugunu hicbir sekilde unutmayalım lütfen. GökseL babamız; Beraber cıktıgımız bu zor ve gercekten lütüf dolu yolda kutsaL ruhun bizimle birlikte oLmasını diliyoruz senden.Tüm insanlıgın Rable buluşması icin yalvarıyorum sana babacıgım, Musanın, yakubun,ibrahimin tanrısı oLan ulu yaratıcımız islemis Oldugumuz günahLar icin af,bizi kutsaL kılmanı ve senin krallıgında Mesihle buLuşmamızı sagla diye sana yalvarıyorum.Bu satırLarı okuyan,gercekten zor durumda oLan kardesLerimizide sen berektle ve esenLiginle onLarın acıLarını hafiflet diye yalvarıyorum.Malatya katliamında öLen mesihteki kardeslerimiz icinde senin onune... Mesihe bir adıM daha..(:
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Mesihe bir adıM daha..(: konusu 399 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj deronwm tarafından gönderildi.
Hersey icin herzaman Rabbe sukur etmeliyiz..Bizi gercekten sevdigi,LütfuyLa bizi onurlandırdıgı icin.
Beraber cıktıgımız bu yoLda tanrının yardımının her zaman bizimle oldugunu hicbir sekilde unutmayalım lütfen. GökseL babamız; Beraber cıktıgımız bu zor ve gercekten lütüf dolu yolda kutsaL ruhun bizimle birlikte oLmasını diliyoruz senden.Tüm insanlıgın Rable buluşması icin yalvarıyorum sana babacıgım, Musanın, yakubun,ibrahimin tanrısı oLan ulu yaratıcımız islemis Oldugumuz günahLar icin af,bizi kutsaL kılmanı ve senin krallıgında Mesihle buLuşmamızı sagla diye sana yalvarıyorum.Bu satırLarı okuyan,gercekten zor durumda oLan kardesLerimizide sen berektle ve esenLiginle onLarın acıLarını hafiflet diye yalvarıyorum.Malatya katliamında öLen mesihteki kardeslerimiz icinde senin onune gelmek istiyoruz,onların ailelerine de yardım et ya rab.Dünya zor dönemlerden geciyor ve bu zor dönemde acı ceken bir cok insan var.Afrikada aclık sınırında yasayan ve ÖLen insanları bereketle Onlara yardım et.Senin önüne geldigimizde ya Rab büyük yargı günüde acı bizleri merhametinLe doyur.Diger insanların yüreginede dokun diye yalvarıyorum.Mesihteki kişiligimizi olgunlastır ya rab.Ölümün soguk nefesini hissettigimizde de lütfunla bizlere yardım et,son nefesimize kadar Mesihte kalmamız icin bütün kalbimizle yalvarıyoruz.İsa mesihin adıyLa Amin.
Bu duayı yaparken cok farklı duygular hissettim o yüzden biraz dogaclama oLdu (: Sizlerde amin derseniz gercekten mutlu olacagız.Birbirimize gercekten dua etmeye ihtyacımız var.Esenlik sizlerle olsun.
Hristiyanlığa adım attım. Merhaba kardeşlerim.
Ben 16 yaşındayım ve kücüklügümden beri hristiyanlıga hep ilgi duydum ailem müslüman fakat benim için hiçbir zaman çekici olmadı hristiyanlık daha cezbedici ve huzur vericiydi.
ve son 1 yıldır yaptıgım arastırmalar ve incili okumam sonucunda Mesih İsa'ya yakın zamanda iman ettim.fakat aileme açıklayamadım ve bir süre boyuncada açıklayamayacagım.
benim sorum şu ki : incili okumus biri olarak mezhep tavsiyeleriniz nelerdir ? kısa kısa mezhepleri tanıtırsanız sevinirim. tavsiyelerinizi beklıyorum...
esenlikle kalın. Rab yanınızda olsun...
hristiyan olmaya son adım ve mezhepler içimdeki İsa inancı çocukluğumdan beridir beni hiç terk etmedi. doğar doğmaz kimliğime işlenen islamı aynı dayatma yoluyla sadece bir ibare olarak cüzdanımda taşırken, önce kuranı okudum, sonrasındaysa ruhumu sevgi ve mutlulukla dolduran İncil'i.
küçük yaşlardan itibaren her yıl düzenli olarak ziyaret ettiğimiz selçuktaki Meryem Ana evi benim için kendi evimden öte bir yer olmuştur. İncil'i bilinçli olarak okumaya başladığımda ise daha fazla müslüman olarak kalmak istemediğimi anlamaya başladım. içim İsa Mesih sevgisiyle doluyken, bana hiçbir anlam ifade etmeyen bir dine bağlı kalmak beni üzüyor.
babam beni bu konuda tamamen özgür bırakmasına rağmen, toplumdan dışlanmamdan endişe ederek bu kararımı ertelememi söylesede, ben O'nun adını tüm tepkilere rağmen inançla anmayı seçiyorum....
Toplum baskısı daha çok deistlerden geliyor Değerli kardeşlerim,
Enteresan bir gözlemimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Genellemelerde herzaman için istisnalar olur tabii ancak kaideyi bozmazlar.
Sitemizde inancını açıklayamayan, bundan çekinen, toplum baskısından ürken arkadaşların yazılarına çok sıklıkla rastlıyoruz. Mahalle baskısı üzerinde burada çok yazdık çizdik. Benim gözlemim ne biliyor musunuz? Din değiştirip Hristiyan olduğunu açıklayan insanlar olarak bence biz en çok baskıyı dindar müslümanlardan değil, İslam kültürü etkisinde bulunan deist çoğunluktan görüyoruz. Ki bunlar ülkemizde yüzde 80'in üzerinde bir çoğunluğu oluşturduklarından işimiz daha zor.
Hayatında hiçbir kutsal kitabı ya da kutsal olduğu idda edilen demek belki daha doğru olur okumamış (Kuran dahil), islamın ritüellerinden hiçbirini yerine...
Elçisel kökende tek kilisede buluşmak için atılan bir adım:Chicago-Lambeth Quadrilateral Hristiyan ekümenizminin ve büyük bölünme (schism) öncesi tek bir çatı altında tek bir elçisel kilisede birleşmenin destekçilerinden Amerikalı Episkopal (Anglikan) rahip William Reed Huntington tarafından 1870 yılında kaleme alınan bir denemeden ortaya çıkan dört maddelik açıklama günümüzdeki Anglikan kimliğinin şekillenmesinde büyük rol oynamıştır.
Roma Katolik Kilisesi ve Doğu Ortodoks Kiliseleri ile birlikte kökenini ELÇİSEL ATANMAya dayandıran tüm kiliselerin bölünmemiş ilk günkü erken dönem Hristiyanlığına dönmesini amaçlayan bu girişim,bugün Anglikan kilisesinin Katolik ve Ortodoks kiliseleriyle kurduğu sıcak,samimi diyalog sürecinin temelini atmıştır.
Bu dört nokta şunlardır;
1.) Kutsal metinler 'Kurtuluş' için gereken herşeyi içinde ihtiva eder.
2.) İman açıklamaları...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil