Sigaraya kulluk etmek istemiyorum lütfen benim için dua edin.

Sigaraya kulluk etmek istemiyorum lütfen benim için dua edin. hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Dua ve Şükür konuları : Sigaraya kulluk etmek istemiyorum lütfen benim için dua edin. konusu 3070 kez okundu, 19 kez cevaplandı. En son mesaj Holy Mountain tarafından gönderildi. Sigaraya kulluk etmek istemiyorum lütfen benim için dua edin. Merhabalar, Ben Tanrıyı arıyorum. Onu tanımak için Kutsal Kitap okuyorum ancak çok büyük günahlar içindeyim. Sigara içiyorum. Onun adeta esiri olmuş, sanki sigaraya da kulluk eder gibiyim. Dalgın olduğumda, yorgun olduğumda, neşeli olduğumda sigaradan bir beklenti içine giriyorum. Tanrı dan almam gereken esenliği sigarada arıyorum. Tanrımın bana vereceği esenliği sanki yeterli bulmuyor muşum gibi. Ya da benim denenmemde bana bir kol kanat gerecek, zor anlarda yanıma bulunan bi dayanağımmış gibi. Sigaradan da nefret ediyorum. Yanımda olmadığı zaman kaygılanıyorum. Eve giderken yeteri kadar sigaram var mı diye bakıyorum. O kadar esiri olmuşum ki beni artık çok rahatsız ediyor. Sizden ricam benim için dua etmeniz. Esenlikler ... Sigaraya kulluk etmek istemiyorum lütfen benim için dua edin.

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Sigaraya kulluk etmek istemiyorum lütfen benim için dua edin. konusu 3070 kez okundu, 19 kez cevaplandı. En son mesaj Holy Mountain tarafından gönderildi.

Sigaraya kulluk etmek istemiyorum lütfen benim için dua edin. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >

Sigaraya kulluk etmek istemiyorum lütfen benim için dua edin. hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-09-07, 15:09
xenomur

Merhabalar,

Ben Tanrıyı arıyorum. Onu tanımak için Kutsal Kitap okuyorum ancak çok büyük günahlar içindeyim. Sigara içiyorum. Onun adeta esiri olmuş, sanki sigaraya da kulluk eder gibiyim. Dalgın olduğumda, yorgun olduğumda, neşeli olduğumda sigaradan bir beklenti içine giriyorum. Tanrı dan almam gereken esenliği sigarada arıyorum. Tanrımın bana vereceği esenliği sanki yeterli bulmuyor muşum gibi. Ya da benim denenmemde bana bir kol kanat gerecek, zor anlarda yanıma bulunan bi dayanağımmış gibi. Sigaradan da nefret ediyorum. Yanımda olmadığı zaman kaygılanıyorum. Eve giderken yeteri kadar sigaram var mı diye bakıyorum.

O kadar esiri olmuşum ki beni artık çok rahatsız ediyor. Sizden ricam benim için dua etmeniz.

Esenlikler ...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Sigaraya kulluk etmek istemiyorum lütfen benim için dua edin.

Sigaraya kulluk etmek istemiyorum lütfen benim için dua edin. hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-09-07, 21:23
suffering

Merhabalar xenomur,

Seninle aynı duygu ve düşünceler içerisindeyiz. Tanrısız kaldığım günden beri sigaraya bağlandım ve kullanımım giderek artıyor. Sigara ve alkolden yardım beklemek, ona sarlıp derdini alacağını düşünmek, seni çok iyi anlıyorum.

Dilerim o Tanrıdan ki onu aramakla geçen ömrümüzün geri kalan kısmında bize kendisini ışığını göstersin ve bizi bu illetten kurtarsın. Biliyorum bir hrıstiyan gibi dua edemiyorum. Umarım hrıstiyan gibi dua etmeyenlerin duasını da kabul eder.

Teşekkürler...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Sigaraya kulluk etmek istemiyorum lütfen benim için dua edin.

Sigaraya kulluk etmek istemiyorum lütfen benim için dua edin. hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-09-07, 22:03
777maranata

suffering
Merhabalar xenomur,

Seninle aynı duygu ve düşünceler içerisindeyiz. Tanrısız kaldığım günden beri sigaraya bağlandım ve kullanımım giderek artıyor. Sigara ve alkolden yardım beklemek, ona sarlıp derdini alacağını düşünmek, seni çok iyi anlıyorum.

Dilerim o Tanrıdan ki onu aramakla geçen ömrümüzün geri kalan kısmında bize kendisini ışığını göstersin ve bizi bu illetten kurtarsın. Biliyorum bir hrıstiyan gibi dua edemiyorum. Umarım hrıstiyan gibi dua etmeyenlerin duasını da kabul eder.

Teşekkürler...
Sevgili suffering
Tanri hem inananlarin hem de inanmayanlarin Tanri'sidir.Cünkü O, günesini hem kötülerin hem iyilerin üzerine dogdurur;yagmurunu hem dogrularin hem egrilerin üzerine yagdirir.Matta 5,45
Tanri'ya ettigin dua samimi ve icten bir yürekten cikiyorsa,Tanri duani isitecek ve eger sen süphe etmez isen duan yerine gelecektir."Dileyin, size verilecek;arayin,bulacaks iniz;kapiyi calin,size acilacaktir.Cünkü her dileyen alir,arayan bulur,kapiyi calana acilir.Matta 7,7-8
Sevgili suffering, Herseye Egemen Rab'bimiz YAHVE'den seni kendisine cekmesini sana kendisini aciklamasini yepyeni bir insan yapmasini ve kötü aliskanliklardan(basta sigara olmak üzere) seni arindirmasini diliyorum.Rab'bin merhameti ve lütfu seninle olsun.

Sigaraya kulluk etmek istemiyorum lütfen benim için dua edin. hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-09-07, 04:05
suffering

Merhaba 777maranata,

Aslında konu sigara üzerine ama açıklamaların için cevap yazma ve teşekkür etme gereği duyumsadım. Umarım soru ve eleştirilerimi haksız bulmazsınız, beni bu cevaplanamayan sorular içerisinde bırakan Tanrıdır - varsa eğer -.

Evet anlamadığım noktalardan:"Tanrı inananın ve inanmayanın Tanrı'sıdır". İnananın üstüne de güneşi doğurur inanmayanında. Çünkü güneşin doğması (?) dünyanın onun etrafında dönmesiyle olur inançla ilgisi yoktur. Ve nerede nem oranı yeterli seviye gelmiş ve sıcaklık uygun koşullardaysa yağmur yağar. Tanrı yağmur yağdırmaktan (?) ve güneşi doğurtmaktan (?) başka inanmayanları sevmez bence. İnanmayanı doğrudan cehenneme atıp yakar. Sebep? Tanrı ona lutfetmemiştir. Güzel...

O Tanrı'dır ki inananın da küçücük bebeğini öldürtür inanmayanın da.
O Tanrı'dır ki inananın da depremde ailesinin yol olmasını sağlar inanmayanın da.
O Tanrı'dır ki inananın da kardeşinin küçük yaşta kamyon çarpması öldürtür inanmayanın da.
O Tanrı'dır ki inananın da yakınını haksızca AIDS'e maruz bırakır inanmayanında.
O Tanrı'dır ki inananın da yakınını haksızca savaşta öldürtür inanmayanında.
O Tanrı'dır ki inananın da canını alır sigara yüzünden inanmayanında.

Tanrı istemese hiç bir şey olmaz denir ya hep, bu ve benzerlerini de Tanrı istemiştir demek. Tanrı istemiştir ki olmuştur. Peki neden? Tanrı bu ve benzerleri olayların olmasına neden izin vermiştir diye sormuyorum, neden olmasını istemiştir diye soruyorum. Beni test etmek için mi? İmanımı test ederek neyi amaçlar? Zaten bilmez mi yüreğimde olanı? Bu test insan için ağır değil midir?

Beni bu türlü felaketlerle başbaşa bırakır, sorular alır başını gider ve sıkıntıdan sigara içerim. Yanılmıyorsam Tanrı bunun da olmasını istemiştir.

Tanrı benim için böyle kötülükler düşünüyorken bile yüreğimdeki İsa Aşk'ı yüzünden ona dua ediyorum. Başka bir açıklaması yok benim durumumun.

Umarım dualarınız beni kötülükler içerisinde bırakanın kulağına gider de biraz olsun beni rahatlatır ve sigaradan kurtarır.

Sigaraya kulluk etmek istemiyorum lütfen benim için dua edin. hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-09-07, 01:22
777maranata

suffering
Merhaba 777maranata,

Aslında konu sigara üzerine ama açıklamaların için cevap yazma ve teşekkür etme gereği duyumsadım. Umarım soru ve eleştirilerimi haksız bulmazsınız, beni bu cevaplanamayan sorular içerisinde bırakan Tanrıdır - varsa eğer -.

Evet anlamadığım noktalardan:"Tanrı inananın ve inanmayanın Tanrı'sıdır". İnananın üstüne de güneşi doğurur inanmayanında. Çünkü güneşin doğması (?) dünyanın onun etrafında dönmesiyle olur inançla ilgisi yoktur. Ve nerede nem oranı yeterli seviye gelmiş ve sıcaklık uygun koşullardaysa yağmur yağar. Tanrı yağmur yağdırmaktan (?) ve güneşi doğurtmaktan (?) başka inanmayanları sevmez bence. İnanmayanı doğrudan cehenneme atıp yakar. Sebep? Tanrı ona lutfetmemiştir. Güzel...

O Tanrı'dır ki inananın da küçücük bebeğini öldürtür inanmayanın da.
O Tanrı'dır ki inananın da depremde ailesinin yol olmasını sağlar inanmayanın da.
O Tanrı'dır ki inananın da kardeşinin küçük yaşta kamyon çarpması öldürtür inanmayanın da.
O Tanrı'dır ki inananın da yakınını haksızca AIDS'e maruz bırakır inanmayanında.
O Tanrı'dır ki inananın da yakınını haksızca savaşta öldürtür inanmayanında.
O Tanrı'dır ki inananın da canını alır sigara yüzünden inanmayanında.

Tanrı istemese hiç bir şey olmaz denir ya hep, bu ve benzerlerini de Tanrı istemiştir demek. Tanrı istemiştir ki olmuştur. Peki neden? Tanrı bu ve benzerleri olayların olmasına neden izin vermiştir diye sormuyorum, neden olmasını istemiştir diye soruyorum. Beni test etmek için mi? İmanımı test ederek neyi amaçlar? Zaten bilmez mi yüreğimde olanı? Bu test insan için ağır değil midir?

Beni bu türlü felaketlerle başbaşa bırakır, sorular alır başını gider ve sıkıntıdan sigara içerim. Yanılmıyorsam Tanrı bunun da olmasını istemiştir.

Tanrı benim için böyle kötülükler düşünüyorken bile yüreğimdeki İsa Aşk'ı yüzünden ona dua ediyorum. Başka bir açıklaması yok benim durumumun.

Umarım dualarınız beni kötülükler içerisinde bırakanın kulağına gider de biraz olsun beni rahatlatır ve sigaradan kurtarır.

Sevgili Suffering
Simdiye kadar olan bütün mesajlarinizi ilgiyle ve dikkatlice okudum.Bu yeni mesajinizi da..
Ama siz galiba size yazilan cevaplari ya iyi okumuyorsunuz veya anlamiyorsunuz.Kusura bakmayin yani..Bir taraftan hep Tanri'nin olmadigi ve inanamadiginizi yaziyorsunuz bir yandan da herseyden Tanri'yi sorumlu tutuyor,adeta sucluyor ve size kendisini neden buldurmadigini ve sorularla karsi karsiya biraktigini anlatiyorsunuz.Tanri öyle cok uzakta degil.Tanri'nin yaptiklari seyler ortada.Bu harika evren ve icindeki harika canlilar,bu sistemler ve daha neler neler..Üstelik bir mucize gibi elimizde O'nun Kutsal Kitab'i duruyor.Kendisini orda aciklamis.Bu da yetmezmis gibi biz inananlari kullanarak sana sesleniyor.Ve sen hala Tanri'yi bulamadigini ve bunca olan olaylardan Tanri'nin sorumlu oldugunu yaziyorsun.Sunu bil ki Tanri sana daha fazlasini vermeyecek.Ya yüregini yumusatir ve Tanri'yi yüregine alirsin ya da Misir Firavunu gibi inat etmeye devam edip Tanri'nin öfkesine ve yargisina hedef olursun.Secim senin.Tanri burda yine suclu degil.
Ayartilan kisi,"Tanri beni ayartiyor"demesin.Cünkü Tanri kötülükle ayartilmadigi gibi kendisi de kimseyi ayartmaz.Herkes kendi arzulariyla sürüklenip aldanarak ayartilir.Sonra arzu gebe kalir ve günah dogurur.Günah olgunlasinca da ölüm getirir.Sevgili kardeslerim,aldanmayin!He r nimet,her mükemmel armagan yukaridan,kendisinde degiskenlik ve döneklik gölgesi olmayan Isiklar Baba'sindan gelir.O yarattiklarinin bir anlamda ilk meyveleri olmamiz icin bizleri kendi istegi uyarinca,gercegin bildirisiyle yasama kavusturdu.Yakup 1,13-18
Sevgili suffering günesin dogusunun, dünyanin günes etrafinda ve kendi etrafinda dönmesiyle oldugunu biz biliyoruz.Fakat gündelik yasantimizda hep günesin dogusu ifadesini kullaniriz.Bunu soru isaretiyle belirtmenize gerek yoktur.Bu sistemi de Herseye Egemen Tanri'miz yaratmistir.Bu O'nun ne kadar bilge ve kudretli oldugunu gösteriyor.Sahi suffering dünya neden hem kendi etrafinda ve günes etrafinda dönme geregi duysun???Hem de bilim adamlarinin ifadesine göre milyar senelerce....Neden ve nasil???
Tanri inanmayanlari yagmur yagdirmaktan ve günes dogdurmaktan baska sevmez diye komik bir ifadede bulunmussunuz.Tanri Biricik Oglu Isa Mesih(Yahsuah)'i günahli dünyaya biz O'na düsmanken bizim günahlarimizi bagislatan kurban olarak gönderdi.Bu yagmur yagdirmaktan ve günes dogdurmaktan cok daha önemli bir olaydir bizim icin.Ve daha neler neler yapiyor bizim yasamamiz icin.Ondan sonra da inanmayani cehenneme atip yakar diyerek alyci bir ifadeyle yine Tanri'yi sucluyorsunuz.Oysa Tanri hic kimsenin inancsiz kalmasini istemiyor.Ve sip alip ta cehenneme atmiyor.Insanoglu Tanrinin kurtulus planini reddettigi ve kendi yolunda ve inancsizliginda yürümek istedigi icin cehennemi kendi istegiyle hakediyor.Son olarak sana birkac ayet yazmak istiyorum.Isa'nin Mesih olduguna inanan herkes Tanri'dan dogmustur.Baba'yi seven O'ndan dogmus olani da sever.Tanri'yi sevip buyruklarini yerine getirmekle,Tnari'nin cocuklarini sevdigimizi anlariz.Tanri'yi sevmek O'nun buyruklarini yerine getirmek demektir.O'nun buyruklari da agir degildir.Cünkü Tanri'dan dogmus olan herkes dünyayi yener.Bize dünyaya karsi zafer kazandiran imanimizdir.Isa'nin Tanri Oglu olduguna iman edenden baska dünyayi yenen kim?
Tanri'nin Oglu'na inanan,yüreginde Tanri'nin tanikligina sahiptir.Tanri'ya inanmayansa O'nu yalanci durumuna düsürmüs olur.Cünkü Tanri'nin Oglu'yla ilgili tanikligina inanmamistir.Taniklik ta sudur:Tanri bize sonsuz yasam verdi, bu yasam O'nun Oglu'ndadir.KENDISINDE TANRI OGLU BULUNANDA YASAM VARDIR,KENDISINDE TANRI OGLU BULUNMAYANDA YASAM YOKTUR.1.yuhanna 5,1-5,10-12
Sevgili suffering sana Rab'bimiz ve kurtaricimiz Isa Mesih sayesinde bol yasama kavusman icin dua ediyorum.Rab sana lütuf ve merhamet etsin.

Sigaraya kulluk etmek istemiyorum lütfen benim için dua edin. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >  

Sigaraya kulluk etmek istemiyorum lütfen benim için dua edin. konusuna benzer konular;

Benim için lütfen dua edermisiniz? Merhaba hepinize; bundan dört ay önce burada dua istemiştim.ve sizler çok sağ olun ki beni kırmamış dualarınızı benden esirgememiştiniz.Ve mucize bir şekilde içim ferahlamış ve işlerim düzene girmişti.Ama şu anda tekrar üzüntülü günler geçirmekteyim.Ben bu kadar dua ederken neden gönlümden geçen şeylerin olmadığı anlamakta zorlanıyorum.Sizlerden ricam birkezde sizlerin benim adıma gönlümden geçen şeylere kavuşmam adına dua etmeniz.Herşey için çok çok teşekkürler.

Annem için lütfen dua edin. Evet malesef gerçekler yüzünü gösterdi benim hayatımdada. Bugun annemin ilk kemoterapisi gerçekleşti. Doktorlar belirli bir ömür süresi veriyor. Lütfen dua edin kardeşlerim, büyüklerim. Ne yazayım bilmiyorum ancak bukadar yazabiliyorum. lütfen.

lütfen benim için dua edermisiniz ! ben iki yıldır antalya da yaşıyorum,aslen nazilli liyim ve vaftiz olalı dört yıl oldu.Ben antalyada oğlumla birlikte oturuyorum ve şu anda oğlumun verdiği parayla geçinmeye çalışıyorum.İşimden yılbaşında ayrıldım,şimdi işsizim,acilen iş bulup çalışmam lazım.Bana iş bulmam için dualarınıza ihtiyacım var.49 yaşımda olduğum için iş bulmakta hayli zorlanıyorum, lütfen bana yardım elinizi uzatın.RAB sizden razı olsun.

Askere gidiyorum, benim için dua edin 1 KASIMDA ASKERE GİDİYORUM BENİM İÇİN DUA EDİN İSMİM>ÜMİT

Lütfen yardım edin... Merhaba Sevgili Kardeşler. 7 Aydır araştırıyorum.İncil'i ve Kuran'ın bir kısmını okudum. Araştırmama başlamadan belli bir süre sonra da Rabbe bana doğru yolu göstermesi için dua ediyorum.Fakat Rab'den şu güne kadar bir yanıt alamadım.Rabbe güvenim sonsuz ama iyiden iyiye mutsuzluğum artmaya başladı. Birgün burada Hristiyanlık ile ilgili birşey okuyup Hristiyanlığa yönelirken,diğer taraftan da İslam ile ilgili bir siteye giriyorum,bazı şeyler kafamı kurcalıyor.Ateist,Agnostik...vs. siteler zaten başlı başına kafamı kurcalıyor.Zaten kimi zaman Ateizm'e bile kaydığım oldu.Kısacası iyiden iyiye psikolojik olarak sorun yaşıyorum. Sizden bana dua etmenizi ve yardım etmenizi rica ediyorum.Lütfen bana yardım edin.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih