Sıkıntı içindeyim, benim için dua eder misiniz? konusu
1562 kez okundu,
16 kez cevaplandı. En son mesaj
Ere Bek tarafından gönderildi.
Sıkıntı içindeyim, benim için dua eder misiniz? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4
>

02-04-10, 16:22
Y U H A N N A
Değerli büyüklerim,kardeşlerim:
bu aralar şöyle bir sıkıntı içindeyim nedenini bende bilmiyorum.Normal dururken Aklıma RAB hakkında kötü düşünceler geliyor eminim ki bunu ben demiyorum,şeytan mı benimle uğraşıyor anlayamadım .Çok büyük sıkıntı içindeyim kardeşlerim lütfen bana yardım edin ve dualarınızı eksik etmeyin
Esen Kalın
Haleluya
Sıkıntı içindeyim, benim için dua eder misiniz?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

03-04-10, 05:36
Skystone
Sevgili üstadım...
İnsan düşüncelerine hakim olamadığı zaman, olduğu zamandan çok daha fazladır.O sebeple birlikte, istenmeyen bir takım düşünceler gerçekleşmektedir.
Bu tarz düşünceler aklımızdan geçerse, derhal iyi ve olumlu şeyler düşünmeye başlamalıyız.Bu hangi dinde, hangi mehsepde olursak olalım bunlar malesef ki oluyor.Nitekim duyarlı ve sabırlı olmalıyız.Neye kime inanıyorsak bize kuvvet vermesini dilemeliyiz..
Gökhan TAŞOĞLU
FORUMA ÜYE OLUN! /

03-04-10, 10:46
cufuk
Sevgili Kardeşim,
Şeytanın seni ayartmaya çalıştığını düşünüyorsan, şeytanın Rabbimiz İsa Mesih'ide ayartmaya çalıştığını aklına getir. Mesih'in takipçileri olarak yapmamız gerekenleri zaten biliyoruz. Senin için dua edeceğim.
-----------------------------------------------------------------
(Mat.4:1-11; Mar.1:12-13)
1-2Kutsal Ruh'la dolu olarak Şeria nehrinden dönen İsa, Ruh'un yönlendirmesiyle çölde dolaştırılarak kırk gün süreyle İblis tarafından sınandı. O günlerde hiçbir şey yemedi. Dolayısıyla bu sürenin sonunda acıktı. 3Bunun üzerine İblis O'na, «Tanrı'nın Oğluysan, şu taşa söyle de ekmek olsun» dedi.
4İsa ona şöyle karşılık verdi: «`İnsan yalnız ekmekle yaşamaz' diye yazılmıştır.»
5Sonra İblis İsa'yı yükseklere çıkararak bir anda O'na dünyanın bütün ülkelerini gösterdi. 6O'na, «Tüm egemenlik ve görkemleriyle bunları sana vereceğim» dedi. «Bunlar bana teslim edildi, ben de dilediğim kişiye veririm. 7Bana taparsan, hepsi senin olacak.»
8İsa ona şu karşılığı verdi: «`Tanrın olan Rab'be tap, yalnız O'na kulluk et' diye yazılmıştır.»
9İblis O'nu Kudüs'e götürüp tapınağın tepesine çıkardı. «Tanrı'nın Oğluysan, kendini buradan aşağı at» dedi. 10«Çünkü şöyle yazılmıştır:
`Tanrı, seni korumaları için
meleklerine buyruk verecek.'
11`Ayağın bir taşa çarpmasın diye
seni elleri üzerinde taşıyacaklar.'»
12İsa ona şöyle karşılık verdi: «`Tanrın olan Rab'bi sınama!' diye buyrulmuştur.»
13İblis, İsa'yı her bakımdan sınadıktan sonra bir süre için O'nun yanından ayrıldı.
FORUMA ÜYE OLUN! /

07-04-10, 17:13
Y U H A N N A
içime gerçekden sanki bir su dökdünüz..RAB Sizi Bereketlesin
esen kalın kardeşlerim cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum
Ave Mater
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-04-10, 00:22
ortodoksmoderator
Belki rahip Paisios'un birkac vecizeleri size yardιmcι olur diye dusundum...ben bunlarι okudukca huzur duyuyorum...
Rahip Paisios’tan Vecizeler
1. ... Akıllı insan, ihtiraslarından arınmış olan insandır.
2. İhtiras ve kusurlarınızı kesmeye uğraşınız, ki onlardan kalbimiz doludur. Dünyanın bütün canavarları onun içindedir. Her gün, bunlardan kalbimizi temizlemeye uğraşalım.
3. ... Kalp, göz yaşı ve iç çekmekle temizlenir. Candan gelen bir iç çekme, iki kova göz yaşına eşittir...
4. ...Allah kalbimizi takip ediyor ve içindekilerini de kontrol ediyor. Sürekli olarak kendimizi kontrol etmeliyiz. Geçmişimiz için tövbe edip ve kusurlarımızdan korkmalıyız. Ancak, kurtuluş ümidimizi de kaybetmemeliyiz.
5. ...Cenneti kazanabilmek için bütün gücümüzle mücadele etmeliyiz. kapı çok dardır ve hepimiz kurtulacağız diye size söylenen sözlere inanmayın. Bu, mücadele etmememiz için şeytanın bir tuzağıdır...
6. Mücadelenizin en büyük kısmını ibadete ayırınız. Çünkü, Allah’la bağlantıda tutan budur ve bu bağlantının da sürekli olması lâzımdır.
7. ...İbadet, ruhun oksijenidir.
8. ...İncil’i okumak ve incelemenin ibadete büyük yararı vardır. Ruhu ısıtır ve ibadet edeni manevî bir alana götürür.
9. ...İbadet zayıfladığı vakit, manevî kuraklık ve soğukluğu açığa vurur.
10. Uzun zaman mücadele edip de manevî ilerleme görmeyen kişide gurur ve egoizm vardır. Manevî ilerleme, alçakgönüllülüğün çok olduğu yerde vardır.
11. ...Manevî ilerlememiz bize bağlıdır. Kurtuluşumuz da aynı. Hiçbir başka insan bizi kurtaramaz.
12. Başkalarının kusurlarını eleştirirken, işte o vakit bizim ruhî görüşümüz temizlenmemiştir.
13. Hiçbir zaman birini kötülemememiz lâzımdır. Birinin günah çukuruna düştüğünü gördüğümüz vakit, ağlamamız ve Allah’ın onu affetmesi için yalvarmalıyız...
14. ...Egoizm bizi fethettiğinde, küçük konu büyük kavga...
15. ...Hepimizde, büyük küçük, çok egoizm var ve öneri ve eleştiri kabul etmeyiz. Her şeyi biliyoruz, hepimiz bilgeyiz.
16. Yakınındakine yardım eden kişi, Allah’tan yardım alır. İnsanı hasetlikten ve kötülükten ötürü suçlayan kişinin de savcısı Allah’tır.
17. Bugün başkası için kim ilgileniyor? Hiçbiri. Hepimiz kendimiz için, başkasına hiçbir şey yok. Bunun hesabını vereceğiz. Yakınımızdakine karşı olan bu ilgisizliğimizi, bütünüyle sevgi olan Allah, bunu affetmeyecektir.
18. Kerim olan Allah, şefkatli Baba’mız, nimetlerini, ihtiyacı olanlarla bölüşmek için bol bol veriyor, ancak biz onların hepsini tutuyoruz.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Sıkıntı içindeyim, benim için dua eder misiniz? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil