Şükürler Olsun konusu
569 kez okundu,
5 kez cevaplandı. En son mesaj
ırak'tan tarafından gönderildi.
Şükürler Olsun konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

12-08-11, 02:15
LovePeace15
sevgili forum üyeleri,
hepinizin bilmesini ve tanıklık etmesini isterim ki ne zaman Rabbe dua etsem gerçekleşiyor. Mesihe iman etmeyen birisine göre rastlantı olabilir ama ben kalbimle Mesihe sığındığımda onun beni koruduğunu ve duamı duyduğunu hissediyorum.Sizlerle paylaşmak istedim . Rabbim hepinizi bereketlesin ve Rabbimiz İsa Mesih aracılığıyla bizi zafere ulaştıran Tanrı'ya şükürler olsun!
Şükürler Olsun
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Şükürler Olsun

12-08-11, 14:31
Flyboy
|
|
LovePeace15
|
sevgili forum üyeleri,
hepinizin bilmesini ve tanıklık etmesini isterim ki ne zaman Rabbe dua etsem gerçekleşiyor. Mesihe iman etmeyen birisine göre rastlantı olabilir ama ben kalbimle Mesihe sığındığımda onun beni koruduğunu ve duamı duyduğunu hissediyorum.Sizlerle paylaşmak istedim . Rabbim hepinizi bereketlesin ve Rabbimiz İsa Mesih aracılığıyla bizi zafere ulaştıran Tanrı'ya şükürler olsun!
|
Ben de genellikle dualarımın gerçekleştiğini görüyorum. Gerçekten bu bambaşka bir duygu. Rab İsa bizimle !
Şükürler Olsun
FORUMA ÜYE OLUN! /
Şükürler Olsun

12-08-11, 14:41
admin1 Ken Block
Rabbin sevdiği kulları, bizler için de dua edin :)
Şükürler Olsun
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (26 Mayıs)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /
Şükürler Olsun

13-08-11, 10:56
santacecilia
Kardeşlerimin dua ve Rab sevgisi içinde olduğunu görmek çok güzel...
Rabbin sizinle olmasını diliyorum...
Fakat yine bir kardeşiniz olarak küçük bir noktayı sıcağı sıcağına hatırlatmak isterim...
Ya Rab dualarımızı kabul etmezse, o zaman ne yapacağız ? One sevmekten ya da Ona inanmaktan vaz mı geçeceğiz ? Bu, Onun yüceliğine gölge mi düşürecek ?
Bu, Onun bizi sevmediği anlamına mı gelecek ?
Bu sorulara imanla ve cesaretle "hayır! elbette öyle değil ! O hep bizim Rabbimiz !" diye cevap vereceğinizden eminim.
Ancak izin verirseniz sizin bu coşkunuzu,
Hıristiyan olmayan kardeşlerin,
Hıristiyan felsefesini ve yaşamını anlayabilmeleri için kullanmak ve
Hıristiyan kardeşlerimle de düşüncelerimi paylaşmak ve onların da fikirlerini almak istiyorum.
Rabbimiz bizim her duamızı kabul etmeyebilir. Kabul edilen dualarımla kabul edilmeyen dualarımı yan yana koysam, edilmeyenler daha çok gelir. Bunlar için Rabbe müteşekkirim. Bir çocuk gibi zayıflıklarımla, korkularımla, hatta bazen farkında olmadığım hırslarımla Rabden dileklerde bulundum. Bugün bile bulunuyorum sanırım.
Ama O beni kulu ya da kölesi olarak görmediği, bir kardeşi, bir evladı, bir dostu olarak gördüğü için, bazılarını kabul etmiyor. Bir benzetmeyle, ben bazen altın istiyorum, o bana kağıt parçaları veriyor. Bazen peynir istiyorum, o bana zeytin veriyor. :)
Çünkü biliyor ki -ve artık ben de biliyorum- benim için iyi ve gerekli olan düşündüğümden çok başka birşey, hatta bazen istemediğim birşey veriyor. Ve hatta bazen benim için kötü ve acı verici olan, Rab için iyi birşey oluyor bu. İşte bazen sadece bu yüzden şükrediyorum.
Dua, bir
Hıristiyan için en önemli ibadettir, bence. Hep ölümle Tanrı'ya yakın olduğumuzu düşünürüz, oysa ki duada Rabbin tam karşısındayız. Onunla diyalogdayız. O zaten hep bizimle. Bu, sevinç ve coşkuya sahip olduğunuz için sevgili kardeşlerim, ben de sizlerle seviniyorum.
Rabbin barışı ve huzuruyla ama en çokta duada kalmanızı dilerim...
sevgiler
Şükürler Olsun

unam, sanctam, catholicam et apostolicam Ecclesiam

FORUMA ÜYE OLUN! /
Şükürler Olsun

14-08-11, 16:41
Flyboy
|
|
santacecilia
|
Kardeşlerimin dua ve Rab sevgisi içinde olduğunu görmek çok güzel...
Rabbin sizinle olmasını diliyorum...
Fakat yine bir kardeşiniz olarak küçük bir noktayı sıcağı sıcağına hatırlatmak isterim...
Ya Rab dualarımızı kabul etmezse, o zaman ne yapacağız ? One sevmekten ya da Ona inanmaktan vaz mı geçeceğiz ? Bu, Onun yüceliğine gölge mi düşürecek ?
Bu, Onun bizi sevmediği anlamına mı gelecek ?
Bu sorulara imanla ve cesaretle "hayır! elbette öyle değil ! O hep bizim Rabbimiz !" diye cevap vereceğinizden eminim.
Ancak izin verirseniz sizin bu coşkunuzu, Hıristiyan olmayan kardeşlerin, Hıristiyan felsefesini ve yaşamını anlayabilmeleri için kullanmak ve Hıristiyan kardeşlerimle de düşüncelerimi paylaşmak ve onların da fikirlerini almak istiyorum.
Rabbimiz bizim her duamızı kabul etmeyebilir. Kabul edilen dualarımla kabul edilmeyen dualarımı yan yana koysam, edilmeyenler daha çok gelir. Bunlar için Rabbe müteşekkirim. Bir çocuk gibi zayıflıklarımla, korkularımla, hatta bazen farkında olmadığım hırslarımla Rabden dileklerde bulundum. Bugün bile bulunuyorum sanırım.
Ama O beni kulu ya da kölesi olarak görmediği, bir kardeşi, bir evladı, bir dostu olarak gördüğü için, bazılarını kabul etmiyor. Bir benzetmeyle, ben bazen altın istiyorum, o bana kağıt parçaları veriyor. Bazen peynir istiyorum, o bana zeytin veriyor. :)
Çünkü biliyor ki -ve artık ben de biliyorum- benim için iyi ve gerekli olan düşündüğümden çok başka birşey, hatta bazen istemediğim birşey veriyor. Ve hatta bazen benim için kötü ve acı verici olan, Rab için iyi birşey oluyor bu. İşte bazen sadece bu yüzden şükrediyorum.
Dua, bir Hıristiyan için en önemli ibadettir, bence. Hep ölümle Tanrı'ya yakın olduğumuzu düşünürüz, oysa ki duada Rabbin tam karşısındayız. Onunla diyalogdayız. O zaten hep bizimle. Bu, sevinç ve coşkuya sahip olduğunuz için sevgili kardeşlerim, ben de sizlerle seviniyorum.
Rabbin barışı ve huzuruyla ama en çokta duada kalmanızı dilerim...
sevgiler
|
Çok haklısınız. Duaların hepsinin/ bir kısmının kabul olup olmaması imanın bir kıstası olmamalıdır. Ancak insan tabi ki iman ettiği ve doğru yol olarak düşündüğü bir yolda, samimiyetle ettiği duaların meyvesini görmek istiyor. Biraz amiyane olacak ama atın bile ara sıra başını okşamak gerekir ki, hayvana moral olsun.
Bir de şu nokta var. Müslümanken ben çok dualar ettim. Bazıları kabul olup gerçekleşti, bazıları da kabul edilmedi. Ancak olay şu ki; kabul edilen dualarımda bana beş geliyorsa, bir zaman sonra on gidiyordu. Şöyle çok mutlu olacağım, mutluluktan ağlama derecesine geleceğim bir dua kabulu hiç hatırlamıyorum müslüman hayatımdan. Biraz da bunların acısı var bende, dualarımın gerçekleştiğini gördükçe mutlulukla doluyorum. Biraz önce anneme ilk defa hiç dolandırmadan kesin bir dille imanımı açıkladım. Öyle bir şaşırdı, öyle bir üzüldü ki, dilini yutacaktı. Ne diyeyim, sağlık olsun. En azından artık bana namaz kıl diyip durmayacak :)
Göklerdeki Baba'mız tüm insanların kalplerine dokunsun. Şeytanın üzerimizde egemenlik kurmasına izin vermesin. Aleluya. †
Şükürler Olsun
FORUMA ÜYE OLUN! /
Şükürler Olsun
Şükürler Olsun konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>