| HRİSTİYAN FORUM
> Dua ve Şükür konuları
: Üç yıl oldu konusu 680 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj yagmur damlası tarafından gönderildi. Üç yıl oldu Sevgili dostum Dimitris, Üç koca yıl geçti sen aramızdan aniden ayrılalı! 2006 senesinin 3 Aralık tarihini unutmak mümkün mü? Uzunca bir aradan sonra ilk kez törene katılıp kinonia almıştım. Eve döndüğümde senin sabaha karşı yatağında ölü bulunduğun haberini aldım. 23 yaşındaydın ve bizim gözümüzde çok erken oldu ölümün; ancak Tanrı'nın bilgeliğinin erişilmez derinliği! Senin için daha iyi planları olduğunu düşünüp seni Rabbimizin sevgi ve merhametine emanet ettik. Yaşarken hep yorulduğunu söylerdin; artık huzurlu bir ortamda seni üzecek ve yoracak şeylerden uzaktasın. Göklerin Egemenliğinde ışıklar içinde dinlenmeni diliyorum. Kalo taksidi Dimitri + Üç yıl oldu
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Üç yıl oldu konusu 680 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj yagmur damlası tarafından gönderildi.
Üç koca yıl geçti sen aramızdan aniden ayrılalı! 2006 senesinin 3 Aralık tarihini unutmak mümkün mü? Uzunca bir aradan sonra ilk kez törene katılıp kinonia almıştım. Eve döndüğümde senin sabaha karşı yatağında ölü bulunduğun haberini aldım. 23 yaşındaydın ve bizim gözümüzde çok erken oldu ölümün; ancak Tanrı'nın bilgeliğinin erişilmez derinliği! Senin için daha iyi planları olduğunu düşünüp seni Rabbimizin sevgi ve merhametine emanet ettik. Yaşarken hep yorulduğunu söylerdin; artık huzurlu bir ortamda seni üzecek ve yoracak şeylerden uzaktasın. Göklerin Egemenliğinde ışıklar içinde dinlenmeni diliyorum.
Üç koca yıl geçti sen aramızdan aniden ayrılalı! 2006 senesinin 3 Aralık tarihini unutmak mümkün mü? Uzunca bir aradan sonra ilk kez törene katılıp kinonia almıştım. Eve döndüğümde senin sabaha karşı yatağında ölü bulunduğun haberini aldım. 23 yaşındaydın ve bizim gözümüzde çok erken oldu ölümün; ancak Tanrı'nın bilgeliğinin erişilmez derinliği! Senin için daha iyi planları olduğunu düşünüp seni Rabbimizin sevgi ve merhametine emanet ettik. Yaşarken hep yorulduğunu söylerdin; artık huzurlu bir ortamda seni üzecek ve yoracak şeylerden uzaktasın. Göklerin Egemenliğinde ışıklar içinde dinlenmeni diliyorum.
Kalo taksidi Dimitri +
tutuldum kaldım okuduğum da. . .
Rab'bim hepimize merhamet eyle.
Oğlun Yeşuah adı ile amin
Kalo taksidi Dimitri +
ne demeliyim bilmiyorum.. yutkundum ve kitlendim resmen..
evet güle güle demekten baska ne gelir ki değil mi??
yerin babanıın yanında göklerin hukumranlıgında olsun dimitris kardeş..
çok üzüldüm..
İznik Konsili'nde ne oldu? saygı değer hrıstiyan arkadaşlar greçekten çok merak ettiğim bir konu var.hrıstiyanlığa göre. iznik konsilinde ne oldu.
müslümanların iddialarını biliyorum ama onların söylediklerininde yala olduğunuda biliyorum. açıklayıp yardım cı olursanız müteşekkir olurum
Tanrı'yı gören oldu mu? Merhaba tek Allah'a inanan İsevi arkadaşlar.
Bir müslüman olarak tabiki inanmadığınız Kur'an'dan ayetler, Allah rasulünden hadisler anlatmayacağım.
Soracağım konular tamamen Eski ile yeni ahit'ten olacaktır.
Bu konuda sorularıma sabırla cevap vereceğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
Forum'daki ilk sorum şudur:
Yuhanna 1:18, Hiçbir zaman Allah'ı kimse görmemiştir.
Çıkış 24:9, Ve İsral'in Allah'ını gördüler..
Hoca Hristiyan Oldu Sağlam kaynaklara göre, Mısır’ın tanınmış bir Hocası, ailesiyle birlikte Müslümanlığı bırakıp Hristiyanlığı seçerek vaftiz oldu. Suda (Girit) Amerikan üssünde çalışmakta olan bir Amerikalı albay da Ortodoks Hristiyan olarak vaftiz edildi. Şunu da hatırlatalım ki, bu iki mucizenin evvelinde, Suudî Arabistan’lı çok zengin adamın yeniden dirilişi da meydana gelmişti.
Ancak, tanınmış Hocanın, ki anlaşılır sebeplerden dolayı ismini ...
Şeytan 'ın düşüşü ne zaman oldu? Hepinize gönülden sevgi ve selamlar.
Yakınlar arasında en heyecanlı sohbetler, bazen yorucu ve aslında ilerletici de oluyor. Benim sorum, geçen gün kayınpederimle ve bacanakla yaptığımız sohbetten doğdu ve bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Sorum şu:
Şeytanın en büyük meleklerden biri olmasına rağmen düşüşü ne zaman oldu? İnsanın yaradılışından öncemi, sonramı? Bununla ilgi kayınpeder vahiy 12 de bunun anlatıldığına o kadar emindiki, şaşırdım kaldım! Sizce Kutsal Kitab'ta bununla ilgili nerede ne yazıyor ve doğru öğretisi nasıl?
Daha şimdiden teşekkürler.
Yahuda yine hain oldu Yahuda yine hain oldu
Kasım CİNDEMİR/WASHINGTON
Klasik Hıristiyanlık öğretisinde, Hz. İsa’yı 30 gümüş paraya satarak çarmıha gerilmesine neden olduğu için "hain" olarak bilinen Yahuda İskaryot’un "İyi mi yoksa kötü mü" olduğuna ilişkin tartışmalar yeniden alevlendi. Rice Üniversitesi’nden April DeConick, son kitabında geçen nisan ayında ortaya atılan iddiaları yalanlayarak geleneksel inanıştaki gibi, Yahuda’nın "hain" ve "şeytan" olduğunu öne sürdü.
MISIR’da bulunan MS 3’üncü yüzyıldan kalma el yazmalarının "Yahuda İncili" olduğunun anlaşılmasından sonra, geçen yıl Hıristiyan aleminde başlayan tartışmalar, yeniden alevlendi. Geçen nisan ayında yayınlanan "Yahuda İncili", Hz. İsa’nın bu en yakın havarisinin bir "hain" olmadığını ve aslında "gerektiği gibi davrandığını"...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil