kanunsuz29
Bu sitedeki hristiyanlar farklı
BEN BU SİTEYE İLK DEFA TESADÜFEN İNTERNETTE SÖRF YAPARAKEN RAST GELDİM DİKKATİ Mİ ÇEKTİ VE ÜYE OLDUM BİRİLERİ BANA HIRİSTİYANLIK HAKKINDA TATMİN EDİCİ BİLGİ VEREBİLİR Mİ ACABA AVRUPADA 5 YIL KALDIM ÇOK DEFA KİLİSELERE GİTTİM AMA KİMSE İLGİLEN MEDİ BİLE AMA BEN HIRİSTİYANLIK HAKKINDA BİLGİ EDİNMEK İSTİYORUM BURADA YAZILANLAR LA GERÇEK HAYATTAKİ HIRİSTİYANLIK ÇOK FARKLI BURADA DAHA BÖYLE SICAK YAKLAŞIMLAR VAR AMA REEL DE HİÇ DE ÖYLE GÖRMEDİM ACABA NEDEN?SAYGILARIMLA.
Fırat Çölgeçen
Burada size verilecek kısa bilgiler ,bir anda sizi tatmin edeceğini sanmıyorum;ama bir iki konuda size yardımcı olmaya çalışayım.Sanırım ki,sizi hayal kırıklığına uğratan kilise olarak sansığınız binalar ve düşmüş insanlardır.Burada yazılanlarla gerçek yaşam dediğiniz kiliseler farklı değildir. Kilisenin başlangıcı,pentikos günü (Kutsal Ruh'un inananların üzerine döküldüğü an) dür. Kilise,bina değildir. İnanlıların bir araya gelip toplandığı her yer kilisedir. İnanlılar,Müjde'de ifade edildiği gibi,bilirler ki; üç beş kişi bir araya gelince Rab de onların arasındadır. Rab'de olanlar bilirler ki;gerçek yaşam,gerçek yol,İsa Mesih'tir.İnanlılar,üç birlikte kendini gösteren tek Tanrı'ya iman ederler. Kutsal Kitap'ı önyargısız biçimde okuduğunuzda ,orada Tanrı'nın kim olduğunu ve bizler için olan planını göreceksiniz. İsa Mesih,ruhsal anlamda Tanrı'nın Oğlu'dur. Günahlı olan biz insanlar için günahsız olan birinin (kurtuluşumuz için ) kurban olması gerekiyordu.Bu da,sonsuz yaşamımız ve günahlarımızın affedilmesi için,İsa Mesih'tir. Şeytanı çarmıhta yenen,öldükten üç gün sonra dirilen İsa Mesih' e iman ederiz.Esen kalın.
Fırat Çölgeçen
Kutsal Kitap,inanç,ibadet ve uygulamalarıyla ilgili her konuda güvenilir ve tek yetkili kaynaktır(Bir inanlı için).Tek referans kaynağı Kutsal Kitap olduğundan hiçbir hristiyan gelenek,görenek,uygulama, ibadet biçimi,kilise yönetim biçimi ve öğretişlere yer verilmez.İnsan,Tanrı'nın benzeyişinde,Yaratana izzet ve yücelik verip Tanrı'yla bir sevgi ilişkisi yaşaması için yaratılmıştır. Zira Tanrı,sevgidir.Bir imanlı için; insanın kurtuluşunun yalnızca Tanrı'nın İsa Mesih'te sunduğu kurtuluş armağanına iman etmekle gerçekleşeceğidir.İsa Mesih'e iman eden herkes,Kutsal Ruh'u karşılıksız olarak alır.İnsanların içinde yaşayarak İsa'ya benzer bir hale getirmek için çalışır,sonsuz yaşam güvencesi verir.Ayrıca;günah,doğrul uk ve gelecek yargı konularında, insanlara suçluluklarını gösterir. Tapınma ruhta ve gerçekte olmalıdır.Yani tapınma ve dualarda ezbere dualara,şekilciliğe ve de biçimciliğe yer verilmez.Topluluğunu kendi yanına almak için tekrar geleceği ve O'na iman ederek kurtulmuş olanların sonsuz bir mutluluğa; kaybolmuşların ise,sonsuz bir utanç yaşayacakları sonsuzluğun başlayacağına inanılır.Esen kalın.
sonsuzdiren
Sevgili faruk celebi Kardeşim;
Yüreğinizda işleyen Kutsal Ruh un meyvesi olan yazınızı yazan ellerinize sağlık.Rab İsa Mesih e bilgeliğinizi arttırıp paylaşımlarınızı çoğaltması için dua ediyorum.
Rab İsa Mesih in canlarında Kutsal Ruh un işlediği çocuklarına ne mutlu.
Fırat Çölgeçen
Yüreği sevgi dolu sonsuzdiren ! Aynı aileden olmaktan dolayı mutluyum.İlkönce,kanunsuz 29'un yanıt vermesini bekledim.Daha sonra hiçbir konuda yazmama kararı almıştım(Bunun insanlarla ilgisi yoktu,çünkü uyku uyumaya bile zaman bulamıyorum dersem doğrudur. ) Tekrar Yaradan'ın bize bağışladığı bu yeni günün ilk saatlerinde kanunsuz 29'a seslenmek istiyorum ki;eğer istemi varsa.Tanrı'nın insanları iyi amaçlarla yarattığını görüyoruz Kutsal Kitap'ta.Bütün insanların kendisiyle birlikte cennetinde mutlu ve esenlik içinde yaşamasını istiyor.Her türlü olumsuzluktan ,kötülükten uzak olduğunu bildiğimiz kutsal Tanrı,insanların da böyle yaşayarak Kendisini yüceltmesini istiyordu.İnsan ise O'na başkaldırarak günah işledi.Yeryüzünde günah işlemeyen kimse yoktur.İnsanlar,günah işlemeyi sürdürdükçe;Tanrı'dan uzaklaştılar.Çözümsüzlükl er içinde yaşamaya başladılar.Günahın bedelini ödüyorşardı.Yine Kutsal Kitap'tan öğreniyoruz ki,Tanrı adil olduğu için günahları yargılamak durumundadır ve günahın cezası ölümdür.Kitap'ı okuduğumuz da görüyoruz ki,Yaradan insanların cennete girebilmesi için bir yol buluyor:Kendisinden bir öz olan İsa Mesih'i şeytanın efendisi olduğu dünyaya gönderiyor.Yuhanna 3:16'da şöyle yazar:"...Tanrı;dünyayı o kadar çok sevdi ki,biricik oğlunu verdi;öyle ki,iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın,ama hepsi sonsuz yaşama kavuşsun."İsa Mesih,bir insan olarak dünyaya geldi.Hiç günah işlemedi.Her konuşmasında dünyayı kurtarmaya geldiğini söylerken görüyoruz Yazılarda. Bütün insanların günahı için çarmıhta öldü.Hiç kimse günahlarından dolayı acı çekmek,baskı görmek,ölmek zorunda değildi. Ktsal Kitap'ta şunu da okuyoruz: "İsa'nın Rab olduğunu ağzınla açıkca söyler ve Tanrı'nın O'nu ölümden dirilttiğine yürekten iman edersen kurtulacaksın."(Rom. 10:9)Sayın kanunsuz 29 yazdıklarım; sizde,gerçekten ,en azından, kafanızda araştırmak ve yönünüzü belirtmek için bir soru işareti bıraktıysa Rabbin adına sevinirim.Sözlerimi,Yuhan na 14:6 ile bitiriyorum:"Yol,gerçek ve yaşam benim.Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez."Rabbin esenliği sizinle olsun.
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler