Arşiv Sayfa 2 / Hristiyanlık ve Türkçe - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 Hristiyanlık ve Türkçe hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Forum hakkında > Düşünceleriniz : Hristiyanlık ve Türkçe - Sayfa 2 konusu 3072 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj paulus tarafından gönderildi. Hristiyanlık ve Türkçe Çeşitli dillerde Ayin'e katıldım ve doğrusunu söylemem gerekir ki Hristiyan yaşamı Türk diliyle oldukça barışıktır. Örneğin İngilizce garip bir şekilde hep itici gelmiştir bana ilahiler söylenirken. Türkçe kelimelerde olan o derinlik yakalanamaz. Milliyetçilik yaptığımdan değil ama Türk İnsanı, bahsettiğim Anadolu İnsanı'dır kelimelere derin anlamlar vermiştir ve bu anlamlar belki eksi yan olarak teknik ifadeyi güçleştirirken duygusal ifadeyi yoğunlaştırır. Bu forumun varlığından özellikle Hristiyanlık üzerine Türkçe paylaşımlar yapılması namına çok memnunum. Gelecek Kuşaktaki Türkçe konuşan Hristiyanlar bizim kullandığımız terminolojiyi devralacaklar, bu yüzden kullandığımız her kelimeye çok dikkat etmeliyiz. Kutsal Kitap çevirilerini iyi incelemeliyiz ve geliştirmeliyiz. Türkçe bilen... Hristiyanlık ve Türkçe

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hristiyanlık ve Türkçe konusu 3072 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj paulus tarafından gönderildi.

Hristiyanlık ve Türkçe konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 >

Hristiyanlık ve Türkçe hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-12-08, 10:18
Hristiyanlık ve Türkçe
sotiri

Anastasia
Her kelimenize katιlιyorum ve inanιn benim turkcem bozuk olmasιndan cok uzuluyorm. Defalarca bilgisayarιmιn onunde yazacaklarιmι dusundum, kelimelerimi ozenle sectim, yine de olmiyor, eski mesajlarιma bakιyorum ve beyenemiyorum...Her neyse ben forumdan turkcemi ve turkce hristiyan terminoloji bilgilerimi gelistirdim. Aranιzda bazi uyelerin o guzel cagdas turkceye yazιlmιs mesajlarιnι nasιl imreniyorum bi bilseniz...Aynι zamanda Kutsal Kitap'ι grekce ve yunancadan okudugumdan kendimi cok sanslι goruyorum.
Keske turkceye ceviriler yapabilecek hristiyan kardeslerimizin sayιsι daha fazla olsaydι...
Size katılıyorum aynısını bende bu forumda yaşıyorum burada paylaşılan her yazı beni biraz hada geliştiriyor ben ilkokul dışında hiç okumadım ama burada paylaşılanları okudukça kendimi üniversite okumuş kadar hissediyorum:)gerçekten burada kayde alınacak çok faydalı paylaşımlar var herkesin yüreğine sağlık.Değerli Anastasya kardeşim tüm yazılarınızı okudum inanın çok güzel yazılardır türkiyede yaşamayıpta böyle düzgün yazı yazana ben rastlamadım sizi kutluyorum.

Hristiyanlık ve Türkçe

Hristiyanlık ve Türkçe

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyanlık ve Türkçe

Hristiyanlık ve Türkçe hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-02-09, 17:08
Hristiyanlık ve Türkçe
radika

Merhaba arkadaşlar,
Ben bu konuda fikrimi belirtmek istedim çünkü Hristiyan yakın arkadaşlarım var ve onların ayinlerine seyirci olarak bir kaç defa katıldım. Atina'da da bazı dini törenlere katıldım. Başka mesajlarımda belki okumuşsunuzdur Hristiyanlık'ı ve Yahudilik'i değer olarak Müslümanlık'tan ayırmayan bir kafa yapısı içinde büyüdüm ve böyle düşünüyorum.
İbadet dili malum çok tartışılan bir konudur; İslam'da özellikle. Maalesef insanlar neye inandıklarının farkında değiller. Bir grup insan Allah'ın yalnızca kitabı indirdiği dili bildiğini sanıyor olmalılar ki Araplaşmanın şampiyonluğunu yapıyorlar. Hristiyanlar'ın bu konuda çok daha akıllı ve mantıklı olduğunu düşünüyorum. Türkçe olan ibadetler elbette ana dilim Türkçe olduğu için benim için çok daha anlaşılır oluyor. Bu noktada sanırım kişinin hangi dine mensup olduğu çok da önemli değil. Zira herkes kendi seçtiği yolla Allah'a varmaktadır. Ana dil dışında kişinin bir başka dili de iyi şekilde biliyorsa aynı hissiyatı yakalayabileceğine inanıyorum. Örneğin Modern Yunanca'yı da iyi biliyorum. Bu sayede Kilise Yunanca'sı diyerek adlandırabileceğimiz biraz da eski tip Yunanca'yı konunun mahiyetini anlayacak kadar anlayabiliyorum. Tabi ufak bir sözlük yardımı ile o sorun da çözülebiliyor. Bu bilgiyi şunun için verdim yani ana dilden başka bir dilde bir dini bilgiyi edinebilmek ve gerçekten Allah'a kalben yaklaşmak isteniyorsa o dili bilerek bu mümkün olabilir. Bu nedenle alternatif ya kişinin ana dili, ya da çok iyi bildiği başka bir dil olabilir. Aslında bu mesajımla sizin vasıtanızla bizimkileri eleştirmiş gibi oldum ama işin doğrusunu siz yapıyorsunuz. Eğer Allah hepimizin inandığı gibi kusursuz ve sonsuz bilginin sahibiyse, öyleyse neden yalnızca kutsal kitapların yazıldığı dili bilsin? Sanırım bu konuda Müslümanların sizden öğrenecek epeyce şeyi var.

Hristiyanlık ve Türkçe

Hristiyanlık ve Türkçe

Hristiyanlık ve Türkçe hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-02-09, 04:51
Hristiyanlık ve Türkçe
ortodoksmoderator

Alıntı:
Örneğin Modern Yunanca'yı da iyi biliyorum.
Άλλο είναι να πιστεύεις στον Αλλάχ κι άλλο στον Τριαδικό Θεό, μην τα ισοπεδώνουμε όλα!

Farkιnda mιsιn kardesim?

Hristiyanlık ve Türkçe

Hristiyanlık ve Türkçe

Hristiyanlık ve Türkçe hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-02-09, 16:16
Hristiyanlık ve Türkçe
radika

Forumda başka dilde iletişim kurmamız bir sorun yaratır mı bilemedim o nedenle Türkçe vereyim cevap. Şimdi Allah kelimesinin içeriği tam olarak Ortodoksluk'taki Tanrı kavramı ile örtüşmüyor haklısınız. Fakat sorun bu değil. Yani fikrime göre, önemli olan şu veya bu nitelikte bir Tanrı'ya inanıyor olmaktır. Zaten benim bu konuda anlatmaya çalıştığım şey, adı ve niteliği ne olursa olsun inandığımız Tanrı'nın dünyanın herhangi bir dilini anlayabiliyor olmasıdır. Yani her ne dilde olursa olsun yapılan ibadetin gerçek imanla yapıldığı müddetçe geçerli olduğunu hatta kişinin kendi anladığı ve yürekten yaptığı ibadetin daha makbul olduğunu ifade etmek istemiştim.

Hristiyanlık ve Türkçe

Hristiyanlık ve Türkçe

Hristiyanlık ve Türkçe hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-08-09, 00:03
Hristiyanlık ve Türkçe
kiraA

Türkçe'ye çok büyük sevgim ve saygım vardır. Türkçe'yi çok seviyorum. Kutsal Kitap'ı okuduğumda hiçbir şekilde zorlanmadım. Çünkü çeviri kusursuz. İngilizce olarak okudum ama hem Türkçe anadilim olduğu için hem de Türkçe'nin farklı bir gizemi olduğu için İngilizce'de o ihtişamı alamadım.

Türkçe'de bir kelimeye sınırsız anlam yükleyebiliyorsunuz. Bu Türkçe'mizin kuralıdır. Ama Kutsal Kitap'ın çevirisi o kadar müthiş ki. Anlatmak istenilen direkt olarak anlatılmış.

Grekçeyi keşke ben de bilsem. Antik diller ilgimi çekiyor. Ne mutlu Kutsal Kitab'ı orjinalinden okuyup da anlayabilene.

Hristiyanlık ve Türkçe

Hristiyanlık ve Türkçe

Hristiyanlık ve Türkçe konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 >  

Hristiyanlık ve Türkçe konusuna benzer konular;

Türkçe Ortodoks ayini mümkün mü ? Esenlikler Mesih'teki kardeşlerim, özellikle şu an yanıt verecek Ortodoks arkadaşlarım, sizinle olsun Rab. Her ne kadar hangi dilde yapıldığı önemli olmasa da litürjinin, Efkarisitiya'nın Türkçe olması benim gibi Türkler ve Türk Ortodoks, Ortodoks olmak isteyenler için çok iyi olmaz mı ? Rum Ortodoks Kilisesi'nde Türkçe litürji mümkün mü ? Haftada bir gün de olsa yani ? Ortodoks Türkçe ayin ses dosyası var, bence gayet güzel ve etkileyici. Ya da hiç olmadı, Pater bir evi kutsasa, orada bir ruhban önderliğinde ayin yapılsa ? Çok teşekkür ederim vereceğiniz cevaplar için. Rab'de kalın.

Yeni Türkçe Kutsal Kitap Çevirisi: TSV (Türkçe Standart Versiyon) Yeni Türkçe Kutsal Kitap Çevirisi: TSV (Türkçe Standart Versiyon) Rev. İlhan Keskinöz Sadece Süleyman'ın Özdeyişleri bölümünü http://www.hristiyanforum.com/forum/suleymaninozdeyisleri-f699/ adresinden sırayla okuyabilirsiniz.

Türkçe Ortodoks ayin ütopya mı ? Türkçe Ortodoks ayin sistemini düzenlemek mümkün mü ? Böyle bir ayin ütopya mı ? Ortodoks makamı (akapella) için, İncil ve duaların belirli kalıpta olması gerekmiyor mu ? Ama bugün çok fazla tercümesini görebiliyoruz. Bir tercümeyi alsak bu sisteme, öbürünü ne yapacağız ? Ya makamı tutturamazsak, tercümeye ?

Büyük İman Açıklaması Türkçe / Arapça INANIRIM BIR TANRIYA, HERSEYE GUCU YETEN BABA'YA, GOGUN VE YERIN TUM GORUNEN VE GORUNMEYENLERIN YARADANINA. TEK RAB ISA MESIH'E. TANRI'NIN OGLUNA, TEK DOGANA TUM CAGLARDAN ONCE BABADAN DOGANA. ISIKTAN ISIK, GERCEK TANRI DAN GERCEK TANRIYA, DOGANA YARATILMAYANA, BABA ILE AYNI OZDE OLANA,

Türkçe ikona Böyle bir şey mi dϋşϋnϋyor musunuz? <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p>http://i420.photobucket.com/albums/pp286/anastasiaanastasoula/2_t.jpg http://i420.photobucket.com/albums/pp286/anastasiaanastasoula/Special_JohnR_t.jpg</o:p>

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih