Arşiv Sayfa 3 / Hristiyanlık ve Türkçe - Sayfa 3

Arşiv Sayfa 3 Hristiyanlık ve Türkçe hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Forum hakkında > Düşünceleriniz : Hristiyanlık ve Türkçe - Sayfa 3 konusu 3070 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj paulus tarafından gönderildi. Hristiyanlık ve Türkçe Çeşitli dillerde Ayin'e katıldım ve doğrusunu söylemem gerekir ki Hristiyan yaşamı Türk diliyle oldukça barışıktır. Örneğin İngilizce garip bir şekilde hep itici gelmiştir bana ilahiler söylenirken. Türkçe kelimelerde olan o derinlik yakalanamaz. Milliyetçilik yaptığımdan değil ama Türk İnsanı, bahsettiğim Anadolu İnsanı'dır kelimelere derin anlamlar vermiştir ve bu anlamlar belki eksi yan olarak teknik ifadeyi güçleştirirken duygusal ifadeyi yoğunlaştırır. Bu forumun varlığından özellikle Hristiyanlık üzerine Türkçe paylaşımlar yapılması namına çok memnunum. Gelecek Kuşaktaki Türkçe konuşan Hristiyanlar bizim kullandığımız terminolojiyi devralacaklar, bu yüzden kullandığımız her kelimeye çok dikkat etmeliyiz. Kutsal Kitap çevirilerini iyi incelemeliyiz ve geliştirmeliyiz. Türkçe bilen... Hristiyanlık ve Türkçe

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hristiyanlık ve Türkçe konusu 3070 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj paulus tarafından gönderildi.

Hristiyanlık ve Türkçe konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3

Hristiyanlık ve Türkçe hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-08-09, 01:42
Hristiyanlık ve Türkçe
paulus

Türkçem çok iyi. Ama türkçe hıristiyan terminolojine bu siteyle alışıyorum.

İnanın çok ilginç geliyor. Bunu negatif anlamda demiyorum. Ermeni olduğum ve hep ermeni okullarında öğrenim gördüğüm için din derslerini de ermenice yaptık. Bunun için bilsemde herşeye cevap yazamıyorum.

Şimdi, incili bazen türkçe bazen ermenice okuyorum. İki çeviride gerçekten çok güzel.

İzninizle birkaç küçük bilgi vermek istiyorum. Ermeni alfabesi 404 yılında oluşturulmuş. Ve ilk çevrilen eser İncil olmuştur. Çeviri o kadar güzel olmuştur ki takuhi tarkmanutyan yani çevirilerin kraliçesi olarak anılır. Tabi bu çeviri eski ermenicedir ve kiliselerde kullanılmaktadır. Daha sonra modern ermeniceye çevrilmiştir.

Hristiyanlık ve Türkçe

Hristiyanlık ve Türkçe

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyanlık ve Türkçe

Hristiyanlık ve Türkçe konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3  

Hristiyanlık ve Türkçe konusuna benzer konular;

Türkçe Ortodoks ayini mümkün mü ? Esenlikler Mesih'teki kardeşlerim, özellikle şu an yanıt verecek Ortodoks arkadaşlarım, sizinle olsun Rab. Her ne kadar hangi dilde yapıldığı önemli olmasa da litürjinin, Efkarisitiya'nın Türkçe olması benim gibi Türkler ve Türk Ortodoks, Ortodoks olmak isteyenler için çok iyi olmaz mı ? Rum Ortodoks Kilisesi'nde Türkçe litürji mümkün mü ? Haftada bir gün de olsa yani ? Ortodoks Türkçe ayin ses dosyası var, bence gayet güzel ve etkileyici. Ya da hiç olmadı, Pater bir evi kutsasa, orada bir ruhban önderliğinde ayin yapılsa ? Çok teşekkür ederim vereceğiniz cevaplar için. Rab'de kalın.

Yeni Türkçe Kutsal Kitap Çevirisi: TSV (Türkçe Standart Versiyon) Yeni Türkçe Kutsal Kitap Çevirisi: TSV (Türkçe Standart Versiyon) Rev. İlhan Keskinöz Sadece Süleyman'ın Özdeyişleri bölümünü http://www.hristiyanforum.com/forum/suleymaninozdeyisleri-f699/ adresinden sırayla okuyabilirsiniz.

Türkçe Ortodoks ayin ütopya mı ? Türkçe Ortodoks ayin sistemini düzenlemek mümkün mü ? Böyle bir ayin ütopya mı ? Ortodoks makamı (akapella) için, İncil ve duaların belirli kalıpta olması gerekmiyor mu ? Ama bugün çok fazla tercümesini görebiliyoruz. Bir tercümeyi alsak bu sisteme, öbürünü ne yapacağız ? Ya makamı tutturamazsak, tercümeye ?

Büyük İman Açıklaması Türkçe / Arapça INANIRIM BIR TANRIYA, HERSEYE GUCU YETEN BABA'YA, GOGUN VE YERIN TUM GORUNEN VE GORUNMEYENLERIN YARADANINA. TEK RAB ISA MESIH'E. TANRI'NIN OGLUNA, TEK DOGANA TUM CAGLARDAN ONCE BABADAN DOGANA. ISIKTAN ISIK, GERCEK TANRI DAN GERCEK TANRIYA, DOGANA YARATILMAYANA, BABA ILE AYNI OZDE OLANA,

Türkçe ikona Böyle bir şey mi dϋşϋnϋyor musunuz? <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p>http://i420.photobucket.com/albums/pp286/anastasiaanastasoula/2_t.jpg http://i420.photobucket.com/albums/pp286/anastasiaanastasoula/Special_JohnR_t.jpg</o:p>

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih