İSLAMİ SİTEDEN, HİRİSTYAN FORM SİTESİNE AÇIK DAVET konusu
11069 kez okundu,
58 kez cevaplandı. En son mesaj
Gizella tarafından gönderildi.
İSLAMİ SİTEDEN, HİRİSTYAN FORM SİTESİNE AÇIK DAVET konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5 11
>
Sonuncu »

04-02-08, 17:46
bedii
İSLAMİ SİTEDEN, HİRİSTYAN FORM SİTESİNE AÇIK DAVET
Hiristiyanlık islama alternatif bir dindir diyorsanız ve bunu üyelerinize kabul ettirmek istiyorsanız, Biz aksini savunuyoruz ve hayır diyoruz. İslama alternatif din yoktur diyoruz.
Amacımız yalnız doğruları ve gerçekleri ve yaratanının dininin hangi din olabileceğini savunmak ve ispatlamak. VAR MISINIZ ? var iseniz , İslami site yöneticileri size açık davet yapmakta
- Tek taraflı yayın yapmanın tek kanatlı kuştan farkı olmayacağı gerçeği ile
- ya siz bize konuk oklun, ya da biz size konuk olalım
-
Amacımız sadece örtbas edilen gerçekleri delilleri ile tartışmak, bağcıyı dövmek değil, üzümü yemek amacımız olsun
-
Kimse benim dinim kötü demeyeceğine göre, o halde saptırılan gerçekler nedir ?
-
Eğrisi ile doğrusu ile konuşmaya , tartışmaya ve sizleri diyaloğa davet ediyoruz ki, sizin bu sitede Müslümanlara tanımadığınız hakları bizler size sunacağız. Yeter ki, birbirimizi anlayabilelim ve birbirimize küfürlü sözler söylemeyerek ve birbirimizi tahrik etmeden tartışma adabınının dışına çıkmayalım
04.02.2008 tarihli islamisiteden ALINTI
HİRİSTİYAN FORMA AÇIK DAVET YAPILDI
GELECEKLER Mİ !
Hiristiyan form sitesi, üye olarak Müslümanları da bünyesine üye dahil edebiliyor.
Amaçları nedir ? Ve neden böyle bir uygulama yapılıyor dersiniz. Birkaç Müslüman kardeşlerimiz bu siteye kayıt olmakla , bu sitede olup bitenden haber vermektedir. Şöyle ki, siz Müslümansınız ama asla ve kesinlikle Müslümanlık propandası yapamazsınız. Eğer, öyle yaparsanız hemen sizi dışlarlar. Bırakın Müslümanlık propagandası yapmayı, kesinlikle hiristiyanlığı eleştiremezsiniz bile. Yazdıklarınız hemen yayınlanmaz, incelenir, İster yayınlanır istemezlerse yayınlanmazlar yani yazılarınız sansüre tabidir
Müslümanlığı eleştiren yazılara hemen hemen her gün yer verildiği halde siz bir Müslüman olarak bunlara cevab hakkınız yoktur, yani müslümanlığı savunamıyorsunuz, savunamazsınız da ,eğer bir savunsanız, öyleyse bir denemenizi isterim bakalım nasıl bir sonuçla karşılacaksınız.
Eğer, bir site bu hangi site olursa olsun, adı ne olursa olsun, siz sitenize üye kabul ediyorsanız bir defa hiristiyan veya Müslüman ayrımı yapılması yanlış olmaz mı ?, hirisyanlara söz ve cevab hakkı var ama Müslümanlara yok.. Bu nasıl idare ve güdülen amaç nedir ! Tahmin ediyorsunuz sanırım
Madem ki, öyle, o zaman sitenize hiçbir müslümanı kabul etmeyin de, kendi yağınız ile kavrulmuş olun veya kabul edecekseniz ADİL OLUNUZ, ÖZGÜRLÜKÇÜ OLUNUZ lütfen üyelerinize ayrım yapmadan cevab hakkı tanıyınız ve en azından bu uygulamadan İSLAMİ SİTEYİ ÖRNEK alın ki, sitemizde ateistlerin dahi cevab hakları kısıtlı değildir ve canlı örneklerini de görebilirsiniz
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

04-02-08, 18:17
Fırat Çölgeçen
Sayın bedii;Rab sizin yüreğinizde olsun.Bu söylediğim;mecazi değildir.Peki !...Bunu neden mi yazıyorum ?Sizin sayenizde;gülerek iyice rahatladım.Yani pirzola alacak param yoktu;ona da gerek kalmadı !..
Rab,yüreğinize dokunsun.
FORUMA ÜYE OLUN! /

04-02-08, 18:47
Chonk
Heheh :) Bedii isimli üyeyle bir kaç ay önce yazıştığımızı hatırlıyorum forumda bazı sorular soruyordu.
Hangi islami siteyse bu site bilmeleri gereken bir kaç şey var.
İyi okuyun arkadaşım bu yazıyı, anlamazsanız tekrar okuyun.
Okumak iyidir, zarar vermez. Öğrenmek güzeldir, bilmek iyidir.
Gelelim okuyup, öğreneceğiniz bir kaç konuya.
- Hristiyanlık islama alternatif bir din değildir.
- Hristiyanlığı kimseye kabul ettirme gibi bir isteğimiz yok, hristiyanlık kabul edilebilen veya kabul ettirilebilen bir şey değildir.
- İslama alternatif din olup olmadığı bizi ilgilendirmez.
- Hristiyanlık bir din değildir, kutsal kitap'a ( tevrat,zebur,incil ) dayalı yaşam tarzıdır.
- Tek taraflı yayın yapmanın tek kanatlı kuş ile alakası yoktur. Eğer siz bunun böyle olduğuna inanıyorsanız sitenize incil koymanızı istiyoruz. Biz TEK olan Tanrı'nın TEK olan kutsal kitabına(Tevrat,Zebur,İnc il) inanıyoruz. Siz 2 veya 5'li yayın yapabilirsiniz. Bu bizi bağlayan bir şey değil.
- İnanıyoruz dedim, ama biz inanmaktan ötesi biliyoruz. Biz tanıklarız. Bizim ispatlara, tartışmalara ihtiyacımız yok. Bu renk körlüğü gibidir. Biz mavi'ye baktığımızda maviyi görürüz. Ancak bir renk kötü mavi'ye baktığında kırmızı görebilir. Bunu karşı tarafa ispatlamanın bir yolu yoktur. Ruhsal olarak görmekte bunun gibidir. RAB sizin yüreğinizin gözünü açsın, öyle ki sizde gerçeği görebilesiniz.
- Bu sitenin amacı dinlerarası tartışma, benim inancım senin inancını iyi muhabbeti yapmak değildir. Eğer öyle olsaydı tartışma yapılan bölümler olurdu. Ancak bu sitenin amacı Türk Hristiyanları bir araya toplamak, Kutsal Kitap'da ki Tanrı Sözü'nü insanlara açıklamaktır.
- Örtbas edilen gerçekler dediğiniz saçmalıkları biz her gün cevaplıyoruz, hergün siliyoruz. Burda bahsettiğiniz gerçeklerin neler olduğunu biliyoruz. İncil'de Muhammed'in geçtiğini söylüyorsunuz, 9829tane incil olduğunu söylüyorsunuz, Barnabas adlı incilin saklı olduğunu ileri sürüyorsunuz, haçlı sefeleri diyorsunuz vs. vs. vs. ... Tüm bu soruların cevabı zaten forumda var. Kendinizi geliştirin, safsataların, kulaktan dolma bilgilerin peşinden gitmeyin. Bu benim kişisel önerim. Bu konu hakkında seviyeli ve düzgün bir insanı forumumuza gönderirseniz ve Türkçe olarak düzgün şekilde konu açarsanız sorularınıza elbet cevap bulursunuz. Bugüne kadar her düzgün yazan insanın cevap aldığı gibi. Ama bu sitede umduğunuz gibi müslümanlık misyonerliği yapamazsınız.
- Biz size küfürlü sözler söylemedik, bunu hergün siz e-mail ile olsun, yeni konular açmaya çalışarak olsun yapıyorsunuz. Bu sizin iman yaşamınız mı merak ettim? Her gün bize küfür etmeye, tehdit etmeye ayırdığınız vakit kadar inandığınız kutsal kitaba vakit ayırmıyorsunuz. Bu küfür ve tehditlerinizi yapmanızın kaynağı nedir merak ettim? Bu şekilde mi iman yaşamınızı sürdürüyorsunuz?
- Bu sitede olan biten herşey açıktır, müslüman kardeşlerinizin kayıt olup olan biteni bildirmesi ekstrem bir durum değildir.
- Burada dediğim gibi müslümanlık propagandası, satanizm propagandası, budizm propagandası, hinduizm propagandası, konfüçyüscülük propagandası gibi hiçbir propagandayı yapamazsınız. Eğer dinler arası bir forum olsaydık adımız dinlerarasiforum.com olurdu.
- Adam gibi adam olan herkese hristiyan forum'da cevap yazma hakkı vardır. Çünkü küfürsüz, tehditsiz, propagandasız soru soran herkes cevabını almıştır bu forumda.
- Sitemize müslümanlarda üye olabiliyorlar. Size kim müslümanların üye olamadığını söylemişse yine kulaktan dolma bilgi almışsınız.
- Örnek alacağımız bir site veya kişi değilsiniz. Örnek aldığımız tek biri var o da Rab İsa Mesih.
- Sitenizde ateistlerin dahi cevap hakkı olması çok güzel. Sizin adınıza çok sevindik.
- Elimizdeki Kutsal Kitap, yani Tanrı Sözü ile kimseye veremeyecek cevabımız yok. Çünkü Tanrımı mükemmel olan, sözü kusursuz olan TEK Tanrı YHVH'dir.
- Bir elimizde iman kalkanı, diğer elimizde Tanrı sözü, göğsümüzde doğruluk zırhı, elimizden tutan sağ eliyle zaferler kazanan Yüceler Yücesi Rabbimiz var. Ne bir kuşkumuz, ne de bir çekincemiz var.
- Selamlar
BONUS olarak ayetler:
1 Davut oğlu İsrail Kralı Süleyman`ın özdeyişleri:
2 Bu özdeyişler, bilgeliğe ve terbiyeye ulaşmak, Akıllıca sözleri anlamak,
3 Başarıya götüren terbiyeyi edinip Doğru, haklı ve adil olanı yapmak,
4 Saf kişiyi ihtiyatlı, Genç adamı bilgili ve sağgörülü kılmak içindir.
7 RAB korkusudur bilginin temeli. Ahmaklarsa bilgeliği ve terbiyeyi küçümser.
22 Ey budalalar, budalalığı ne zamana dek seveceksiniz? Alaycılar ne zamana dek alay etmekten zevk alacak? Akılsızlar ne zamana dek bilgiden nefret edecek?
23 Uyardığımda yola gelin, o zaman size yüreğimi açar, Sözlerimi anlamanıza yardım ederim.
24 Ama sizi çağırdığım zaman beni reddettiniz. Elimi uzattım, umursayan olmadı.
25 Duymazlıktan geldiniz bütün öğütlerimi, Uyarılarımı duymak istemediniz.
26-27 Bu yüzden ben de felaketinize sevineceğim. Belaya uğradığınızda, Bela üzerinize bir fırtına gibi geldiğinde, Bir kasırga gibi geldiğinde felaketiniz, Sıkıntıya, kaygıya düştüğünüzde, Sizinle alay edeceğim.
28 O zaman beni çağıracaksınız, Ama yanıtlamayacağım. Var gücünüzle arayacaksınız beni, Ama bulamayacaksınız.
29 Çünkü bilgiden nefret ettiniz. RAB`den korkmayı reddettiniz.
30 Öğütlerimi istemediniz, Uyarılarımın tümünü küçümsediniz.
31 Bu nedenle tuttuğunuz yolun meyvesini yiyeceksiniz, Kendi düzenbazlığınıza doyacaksınız.
32 Bön adamlar dönekliklerinin kurbanı olacak. Akılsızlar kaygısızlıklarının içinde yok olup gidecek.
33 Ama beni dinleyen güvenlik içinde yaşayacak, Kötülükten korkmayacak, huzur bulacak.
FORUMA ÜYE OLUN! /

04-02-08, 19:10
Chonk
Nitekim,”İnsan soyu ota benzer, Bütün yüceliği kır çiçeği gibidir. Ot kurur, çiçek solar, Ama Rab`bin sözü sonsuza dek kalır.” İşte size müjdelenmiş olan söz budur.
1.PETRUS 1.Bölüm 24 ve 25. Ayetler
FORUMA ÜYE OLUN! /

04-02-08, 19:18
evangelion
1
İlk olark İnternet ortamında büyük harflerle yazmak bağırmak anlamına gelir. Bu yüzden internet kültürü sahibi kişiler büyük harfli başlıklara sahip mesajlara daha ilk anda antipati ile yaklaşırlar. Çünkü bu aynı zamanda bir kişilik göstergesidir. Bu forumda birşeyi büyük harfli yazmanız mesajınızın daha çok dikkate alınmasını sağlamaz.
2
İkinci olarak "HİRİSTYAN FORM" diye bir site yoktur. Daha ne
hristiyanların ne de sitemizin ismini doğru yazamıyorsunuz. Bizim ismimiz
Hıristiyan da değil "
HRİSTİYAN" olarak yazılır. Ayrıca FORM denilen şeyler genelde iletişim veya sipariş için kullanılan şeylerdir.
3
Üçüncü olarak; biz herkesi muhatap almıyoruz. Biz bu şekilde duyurular, davetler ile de kimseyi muhatap almayız.
4
Dördüncü olarak biz hiç bir zaman
hristiyanlığın birşeyin alternatifi olduğunu söylemedik. Bunu iddia ettiğimizi kim söylemişse sözüne güvenemeyiz çünkü sitemizin hiç bir zaman böyle bir iddiası olmamıştır, böyle bir mesajımız yoktur.
Mesajımız şudur
hristiyanlık,
hristiyan olmakla alakalıdır, bir din değil bir yaşam biçimidir.
Hristiyan >> Christian >> Mesih + ian >> Mesihçi, Mesih'i izleyen demektir. Mesih'i izleyenler için YHVH Oğlu Yahşuah'tan ve öğretilerinden başka hiç bir şey yoktur.
Hiç bir zaman birşeyin alternatifi olmadık YHVH'e şükrolsun. Bize göre Yahudi inancı
Hristiyan İnancı ile tamamlanmıştır. Onların inanç temelleri üzerine kurulu bir Mesih inancımız vardır. Bunun dışındaki hiç birşey bize göre YHVH'den gelmemektedir. Bu durumda zaten İslamiyet veya diğer "her hangi bir din"in bizim için bir anlam ifade etmediği hele hele ki
hristiyanlığın hiç bir dinin alternatifi olmadığı mesajı gayet açıktır.
5
Beşinci olarak; kanatlı kuşlarla işimiz yoktur.
6
Altıncı olarak; biz zamanında hep başka sitelere konuk olmuş veya halen daha sizlerin içinde gizli hesapları olan üyeleriz zaten. Kurallarımız bellidir, bize konuk olmak isteyen gelebilir, ancak üye olabilmek için kuralları kabul ettiğinizi beyan etmeniz gerekir.
7
Yedinci olarak İDDİALARA VE İFTİRALARA CEVAPLAR >> İslamiyet bölümünde gerçekleri Türkiye'de yıllardır saptıranların iddialarına cevaplar verilmektedir. Jaques Cousteau gibi şeyler yavaş yavaş ortaya çıkmaktadır. Bu konuda sicilimiz temizdir. Forumumuza
hristiyanlığı araştırıyormuş gibi üye olan, bunun için
hristiyanım diyerek yalan söyleyen bir üye grubu vardır. Bunların nedense hepsi müslüman çıkmaktadır. Bu kitle o kadar çoktur ki, otomatikman
hristiyanlarda müslümanlar hakkında bir düşünce oluşmuştur yalana ve gerçeğe dair...
8
Sekizinci olarak; bize hak tanımanızı sizden talep ettiğimizi hatırlamıyoruz. Ek olarak sizin vereceğiniz haklar veya başka şeyler için teşekkür ederiz ancak biz "siz şunu yaptınız, biz de şunu yapacağız" şeklinde bir alışveriş içinde değiliz. Forumumuzun yapısı ve kuralları sizlerin yaptığı veya yapacakları şeylerle birbirine bağlı değildir, yani ikisi arasında bir bağlantı yoktur.
Küfür konusunda ise emaillerimizde, yüzlerce küfürlü email vardır. HEPSİ müslüman üyelerdendir.
Hristiyan kızlara, annelere, Yahşuah'a cinsel içerikli küfürler vardır, eğer mideniz bulanmayacaksa bundan sonra buradan bunları yayınlayalım.
İşin ilginci 1. cümlede cinsel içerikli küfürler eden müslümanlar ikinci cümlede bizleri "allahın dinine" davet ediyorlar. Oysaki Tanrı'yı öven ağızdan insan kardeşine sövgü çıkmaz. Bir kaynaktan hem tatlı hem acı su akmaz.
Dolayısıyla bugün 1. cümlesinde davet edenlerin de yarın 2. cümlelerinde küfür edeceklerini düşünmekteyiz.
Diğer bir nokta da bizim sitemizde eskiden üye listesi, imza, profil gibi bölümler herkese açıktı, ancak müslüman üyeler üye olduktan hemen sonra ilk olarak üye listesine gidip "bayan" profil araştırması yapıyor ve özel mesaj ile rahatsız ediyorlardı. Bizim bu tür şeylerle işimiz yoktur, bunlarla uğraşamayız.
Tüm bu profil bakmalar, bayanları rahatsız etmeler, küfürler daha önce moderasyonsuz ve kısıtlamasız olan
hristiyan forumu daha kontrollü ve korumalı bir hale getirmiştir. Bunun kalkması pek mümkün görünmemektedir. Çünkü küfürler ve profil görme istekleri devam etmektedir sürekli olarak. Bugüne dek hiç kimseyi emniyet bilişim suçları bölümüne şikayet etmedik, ruhsal hazinenin hesabımızda birikmesi için katlanmayı uygun gördük.
Diyalog konusunda da sadece nurcu olarak lanse edilen kesimden ve Alevi kişilerden "konuşulabilinir", "cevap verilebilinir" düzeyde saygılı emailler aldık. Dinlerararası değil de insanlar arası diyaloğa inanıyoruz, diyalog kurmak isteseydik nurcu veya alevi kesimi tercih ederdik.
9
Dokuzuncu olarak burasının ismini her ne kadar bilemeseniz de burası
hristiyan forumudur, adı üstünde
hristiyandır, bir müslümanın burada müslümanlık propagandası yapmasına izin vermeyiz, siteden atarız. Bu konuda müslümanların şikayet etmesini anlamıyoruz, en azından biz kimsenin elini kolunu bağlayıp kesmiyoruz, yolda dövüp komaya sokup tarlaya atmıyoruz, bıçaklamıyoruz, tehdit etmiyoruz.
10
Onuncu olarak müslümanlığı eleştiren yazılara her gün yer verilmemektedir, İslamiyet ve ilgili herşey bizim hayatımızda çok önemli değildir, çok değer verip vaktimizi ayırmayız her gün. Bu iddianız istatistiksel bir analiz ile ortaya çıkabilir. Forumumuzda İslamiyetle ilgili haberler ve İslamiyet iddialarına cevaplar bölümleri var İslamiyet bölümü veya İslamiyet'i dikkate alıp araştıran bir bölüm yoktur. Yani biz İslamiyet ile pek de ilgilenmiyoruz aslında. Bu şekilde lanse eden kişinin sözlerine güvenemeyiz.
11
Onbirinci olarak bir site sizi üyeliğe kabul ediyorsa
hristiyan müslüman ayrımı yapmak zorundadır veya değildir şeklindeki cümleniz hatalıdır. Cevap vermek, cevap ne olursa olsun hatalı olur. Cümle şöyle olmalıdır, bir sitenin kuralları vardır ve üye olabilmek için bu kuralları okuyup, anlayıp kabul ettiğinizi beyan etmeniz gerekir, bunu beyan etmek için bir kutucuğu işaretlemek gerekir, bunu işaretlemeden üyelik bölümü karşınıza çıkmaz. Dolayısıyla soru şudur, siz bir derneğe veya bir kulübe üye olmak için üyelik şartlarını okuyup kabul ediyorsunuz ve onaylıyorsunuz ve üye oluyorsunuz. Sonra da üyelik şartlarını kabul etmiyorsunuz, bu durumda ne olabilir? O dernek veya kulüp size kapıyı gösterir. Bu tüm dünyada böyledir, bu kadar basittir, neden anlayamıyorsunuz anlayamıyoruz.
Kısacası buraya üye olmuşsanız kurallarımızı kabul etmişsiniz demektir, kurallara da uymak zorundasınız demektir. Kurallarımızı beğenmiyorsanız üyelikten istediğiniz anda ayrılabilirsiniz demektir. Bu kadar basittir.
12
Onikinci olarak sizin gözünüzde amacımız veya idaremiz konusundaki düşünceniz anlarsınız ki bizi pek de enterese etmemektedir.
13
Onüçüncü olarak sitemize hiç bir müslümanı kabul etmeyin diyorsunuz, biraz yukarıda hem sahte bir ayrımcılık iddiası / bir saptırma yapıp konuyu ayrımcılığa getiriyorsunuz, şimdi ise ayrımcılığı kendiniz istiyorsunuz. Biz siteyi nasıl yöneteceğimizi size sormadık, sormuyoruz, sormayacağız da bunu herhalde anlayabilirsiniz. Buna istinaden öneriniz pek birşey ifade etmemektedir. Ek olarak biz kimseyi sadece müslüman diye forum üyeliğinden atmayız, sadece küfür eden, hakaret eden, tehdit eden, saygısızca konuşan müslümanları atıyoruz. Sizin dediğinizi yapsaydık işte o zaman gerçek ayrımcılık olurdu.
14
Ondördüncü olarak müslümanlar ne zamandan beri adil özgürlük yanlısı oldular? Malatya'da 3
hristiyan doğranırken, protestanlar apartmanlarda ibadete zorlanırken, kiliselerimiz kapatılırken, bizler vatanhaini ilan edilip hedef gösterilirken, İncil uzattığı için dövülüp, komaya giren ve tarlaya atılanlar varken, yolda bıçaklananlar varken, kilisede bıçaklananlar öldürülenler varken hangi hakla özgürlük istiyorsunuz? Sizler kendi vatandaşlarımız olan Türk
hristiyanlara bile özgürlük vermiyorsunuz, biz size ne diye özgürlük verelim? Bizim sitemiz demokratik değil yarı teokratik bir yönetim şekline sahiptir, özerktir, hiç bir kuruma, şirkete, mezhebe, kiliseye, rahibe, devlete, gizli servise ait değildir.
İnsan olmak istediği şeyi örnek alır, bu durumda bir İslami siteyi veya İslam'a dair her hangi birşeyi örnek almamız söz konusu olamaz. Ayrıca bir müslümanın bize özgürlük konusunda tavsiye verebileceğini bir üssteki paragrafta açıklanan sebeplerden dolayı düşünmüyoruz.
Ben şahsen İslam'a dair hiç birşeyi örnek almam ve bunu yapmaktansa ölmeyi isterim YHVH'den, YHVH beni bundan korusun !
15
Onbeşinci olarak bir İslami sitenin bir ateiste söz hakkı vermesiyle bir
hristiyan sitenin müslümanlara söz hakkı arasında bağlantı yoktur.
16
Onaltıncı olarak bizim inancımızda kutsalımızı herkesin önüne atmama emri vardır, yanlış anlamayın ilgili ayeti buraya yazmayacağım, çünkü sert bir benzetmesi vardır, üstünüze alınmayasınız diye yazmadım ama İncil'de Matta 7. bölümde bu benzetme vardır.
17
Onyedinci olarak yalnız Türk değil, Türkçe konuşan herkes için diğer forumlardaki hareket stratejimizi belirleyen bir yazı yazdım:
http://hristiyanforum.com/forum/forumdisplay.php?f=88
18
Onsekinci olarak YHVH'e yücelik olsun !
:)
FORUMA ÜYE OLUN! /
İSLAMİ SİTEDEN, HİRİSTYAN FORM SİTESİNE AÇIK DAVET konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5 11
>
Sonuncu »