Noel Sayfası..

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Forum hakkında > Düşünceleriniz : Noel Sayfası..

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Tahribat

Noel Sayfası..

Arkadaşlar Hepimizin Kuşkusuz Sabırsızlıkla Beklediği Noel ( Doğuş Bayramı ) Yaklaşıyor. Site Yönetiminden Bir İsteğim Olacak Noel'e Özel Bir Bölüm Açılırsa Noel İle İlgili Hertürlü Şeyi Orada Paylaşabiliriz. Tabi Diğer Üyelerimizde Bu Fikire Sıcak Bakıyorlarsa..

Müslüman Veya Başka İnançtan Ziyaretçilerimiz İçin Noel'i Kısaca Açıklayalım;

Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde İsa'nın doğumunun kutlanıldığı Hristiyan bayramı. Ayrıca Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milât Yortusu olarak da bilinir.

Noel, her yıl dünyadaki Hristiyanların çoğunluğu tarafından 25 Aralık'ta kutlanır. Kutlamalar 24 Aralık'ta Noel arifesiyle başlar ve bazı ülkelerde 26 Aralık akşamına kadar devam eder. Ermeni Kilisesi gibi bazı Doğu Ortodoks Kiliseleri, Jülyen takviminden 25 Aralık'a denk gelen 7 Ocak'ı Noel olarak kutlarlar. Hristiyanların çoğunlukta olduğu ülkelerde pratik olarak Noel tatili yılbaşı tatiliyle birleştirilir.

Bazı Ortodoks kiliselerinin Noel'i Jülyen takvimine göre kutlamasının nedeni, şu an kullanılan Gregoryen takviminin Katolik bir din görevlisi olan Papa XIII. Gregory tarafından düzenlettirilmiş olmasıdır. Noel'i şu anda 7 Ocak'ta kutlayan Ortodoks kiliseleri 2100 yılından itibaren 8 Ocak'ta kutlamaya başlayacaklardır.

ESENLİKLER KARDEŞLERİM..

Noel Sayfası..

hristiyanlık
müzisyen

Noel Sayfası..

bencede açılsa çok iyi olur rabbin doğuş bayramını sanalda olsa burada kutlayabiliriz diye düşünüyorum.ayrıca çok da güzel noel resimleri konabilir.esenlikle kalın.

Noel Sayfası..

hristiyanlık
Tahribat

Noel Sayfası..

Öncelikle Esenlikler Dileyerek Başlıyorum..

Konuyu Açalı Birkaç Gün Oldu Ama 1 Yorumdan Başka Yorum Yapan Yok. Konuyu Okuyan Arkadaşlardan Ricam İyi Kötü Düşüncelerini Bildirsinler Belki Site Yönetimide Ona Göre Adım Atar. Şimdiden Teşekkür Ederim Esenlikle Kalın..

Noel Sayfası..

hristiyanlık
ilhanmania

Noel Sayfası..

Ben her seneden ayrı olarak bu sene Noel'i Kilisede geçirmek istiyorum.. Ne kadar mümkün bilmiyorum ama bunu araştırıp araştırma sonuçlarımı sizinle buradan paylaşıcam..

Noel Sayfası..

hristiyanlık
Margos

Noel Sayfası..

Noel sayfası yapılır mı bilmiyorum ama geçen yıl sitenin logosunda, vs. Noel süsleri konmuştu. Bir de videolar ve resimler hazırlanmıştı. Bu yıl da böyle bir şeyler yapılabilir yeniden. En azından forumu ziyaret ederken Noel'in tadını alırız :)

Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34

Noel Sayfası..

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Noel Sayfası.. konusuna benzer konular;

Facebook'un sahibinin fan sayfası hacklendi Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg'in hayran sayfası hacklendi. Facebook yönetimi söz konusu sayfayı kısa sürede yayından kaldırırken konuyla ilgili herhangi bir açıklama yayınlamadı. Ancak bu durum sosyal mecrada oldukça ilgi gördü. Kimileri olayı Facebook'un 3. şahıs firmalara kullanıcı bilgisi sattığı iddiasına bağlayarak durumu“ilahi adalet” olarak yorumluyor. Tartışmalardaki ortak payda ise sosyal network devinin güvenlik konusunda ciddi sıkıntıları olduğu yönünde. Dün gece Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in hayran sayfasında enteresan bir mesaj yayınlandı. Facebook yönetiminin sayfayı kapatmasından önce 1800 kişinin “beğendiği” ve hakkında 500'e yakın yorumun girilen mesaj şu şekildeydi: “Hackleme...

Noel, Nowel soru: araştırmam sonucu NOEL sözü fransızcadan erkek anlamındadır. İsa Mesihte erkek evlat olarak doğdu fakat, bunun noelle ne anlamı var? Türkçede Noel kelimesi fransızcadan alıntı olarak, İsa Mesihi Doğumu anlamıda olduğunu biliyorum. sorum şu: süryani ve Ermeni ve Asur hiristiyanların İsanını doğumu hakkında kollandığı kelime nedir? Var olan ve Var olmuş olan ve Gelecek Olan Mesih İsanın Hizmetçisi Necmi Kardeşiniz

NOEL VAAZI NOEL VAAZI Sevgili dostlarım, bugün yaklaşık 2000 yıldan beri ve her sene olduğu gibi, rabbimizin ve kurtarıcımızın noel bayramını kutlamaktayız. Kurtarıcımız, bizlere pahası biçilmeyen bir hediye armağan etti, tek oğlunu bizlerin kurtuluşu için göklerden yeryüzüne gönderip, ebediyen bakire olan Meryem den kurtuluşumuz için beden almıştır. Tanrı bizlerin kurtuluşu için bizim gibi insan oldu, öyleki biz günahlı insanlar ona iman edip tanrısallaşalım. Tanrı bizlere bu pahası biçilmeyen hediyeyi armağan etti, lakin bizler tanrıya nasıl bir armağan takdim ediyoruz? Tanrı göklerden inip kurtuluşumuz için ceset aldığından beri, insanların kalplerinde yeniden doğması için mekan aramaktadır. Lakin onu karşılayıp kabul etmeye hazır insan...

Noel ile ilgili her şey Sevgili kardesler bildiginz üzere Rabbimizin dogum günü yaklasıyor.Fakat ben sadece bunu biliyorum :) noelle ilgli herseyi ögrenmek istiyorum; Ne zaman kutlanır ? Noel arefesi ne zaman olur ? Nasıl kutlanır ? Hangi dualar okunur ? Kutsal Doğum Sahnesi nedir ? ve aklma gelmeyen birçok sorum var bu konuda.Benimle birlikte bu konuda bilgisi az olan imanlı kardeslerimize bilgi verirseniz cok sevinirim. Umarım sorularımla sizi sıkmam Rabbin bereketi hepimizin üzerinde olsun...

Noel Pagan geleneği mi? Noel ne zaman 24 aralık? 6 ocak? ERMENİLER NEDEN NOEL’İ 6 OCAK’TA KUTLUYOR? Genel olarak Ermeni Noeli olarak adlandırılan bayram, Mesih İsa’nın Kutsal Doğuşu’nun kutlandığı kutsal bir gündür. Noel, Ermeni Kilisesi’nde Allah’ın vahyolunmasını ve vücut bulması anlamına gelen “Asdvadz-a-haydnutyun” ana teması ile kutlanıyor. Mesih İsa’nın Beythlehem’de doğuşu ve otuz yaşında Ürdün Nehri’nde vaftiz olması Ermeniler’in Noel dönemindeki en önemli kutlamalarını oluşturuyor. Mesih’in Kutsal Doğuşu Ermeni Kilisesi’nde 6 Ocak tarihinde kutlanıyor. Bayram ayininin sonunda Çırorhnek (Suyun Kutsanması) töreni ile Mesih’in vaftizi kutlanıyor. Ermenilerin neden Noeli dünya geneliyle birlikte 25 Aralık’ta kutlamadıkları sıkça sorulan bir sorudur....

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Forum hakkında > Düşünceleriniz : Noel Sayfası..

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler