| HRİSTİYAN FORUM
> Forum hakkında
> Düşünceleriniz
: Noel Sayfası.. - Sayfa 3 konusu 2317 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj katolik33 tarafından gönderildi. Noel Sayfası.. Arkadaşlar Hepimizin Kuşkusuz Sabırsızlıkla Beklediği Noel ( Doğuş Bayramı ) Yaklaşıyor. Site Yönetiminden Bir İsteğim Olacak Noel'e Özel Bir Bölüm Açılırsa Noel İle İlgili Hertürlü Şeyi Orada Paylaşabiliriz. Tabi Diğer Üyelerimizde Bu Fikire Sıcak Bakıyorlarsa.. Müslüman Veya Başka İnançtan Ziyaretçilerimiz İçin Noel'i Kısaca Açıklayalım; Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde İsa'nın doğumunun kutlanıldığı Hristiyan bayramı. Ayrıca Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milât Yortusu olarak da bilinir. Noel, her yıl dünyadaki Hristiyanların çoğunluğu tarafından 25 Aralık'ta kutlanır. Kutlamalar 24 Aralık'ta Noel arifesiyle başlar ve bazı ülkelerde 26 Aralık akşamına kadar devam eder. Ermeni Kilisesi gibi bazı Doğu Ortodoks Kiliseleri, Jülyen takviminden 25 Aralık'a denk gelen 7 Ocak'ı Noel olarak... Noel Sayfası..
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Noel Sayfası.. konusu 2317 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj katolik33 tarafından gönderildi.
Özür Dileyerek Bi Düzeltme Yapiyim Şuan'da da Allah'a İnanan Bir Hristiyansınız Sanırım Dışarıdan Gelen Biri O tarihte ben Allah'a inanan bir Alevi idim. Lafını Yanlış Anlayabilir Haliyle Hristiyanlığı da Yanlış Anlayabilir Sonuçta Bizde Tek Tanrıda Üçü Birliğe İnanıyoruz :) Fikrinize Gelince Ben Böyle Bir Uygulamaya Katılmayı Çok İsterdim Ama Sanırım Kendi İlim Dışına Çıkamam Ama Başka Arkadaşların Çıkma İmkanı Varsa Bence Çok İyi Bir Fikir.
Troparyon (Dördüncü Makam)
Doğuşun, insanlara bilgi ışığını getirdi ey Mesih İlahımız, Çünkü yıldızlara tapanlar, doğumunla, yıldız vasıtasıyla, sana secde etmeyi öğrendiler ey adaletin güneşi. Ve senin yücelerdeki doğudan geldiğini anladılar, sana yücelik olsun Ya Rab.
Konuyu Açalı Birkaç Gün Oldu Ama 1 Yorumdan Başka Yorum Yapan Yok. Konuyu Okuyan Arkadaşlardan Ricam İyi Kötü Düşüncelerini Bildirsinler Belki Site Yönetimide Ona Göre Adım Atar. Şimdiden Teşekkür Ederim Esenlikle Kalın..
kesinlikle katılıyorum Noel hakkında bilgi sahibi olmak gerekir ve çokta merak eden kişinin olduğunu düşünüyorum esenlikler diliyorum:))
Facebook'un sahibinin fan sayfası hacklendi Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg'in hayran sayfası hacklendi. Facebook yönetimi söz konusu sayfayı kısa sürede yayından kaldırırken konuyla ilgili herhangi bir açıklama yayınlamadı. Ancak bu durum sosyal mecrada oldukça ilgi gördü. Kimileri olayı Facebook'un 3. şahıs firmalara kullanıcı bilgisi sattığı iddiasına bağlayarak durumu“ilahi adalet” olarak yorumluyor. Tartışmalardaki ortak payda ise sosyal network devinin güvenlik konusunda ciddi sıkıntıları olduğu yönünde.
Dün gece Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in hayran sayfasında enteresan bir mesaj yayınlandı. Facebook yönetiminin sayfayı kapatmasından önce 1800 kişinin “beğendiği” ve hakkında 500'e yakın yorumun girilen mesaj şu şekildeydi:
“Hackleme başlasın: Eğer Facebook paraya ihtiyaç duyuyorsa...
Noel, Nowel soru: araştırmam sonucu NOEL sözü fransızcadan erkek anlamındadır.
İsa Mesihte erkek evlat olarak doğdu fakat, bunun noelle ne anlamı var?
Türkçede Noel kelimesi fransızcadan alıntı olarak, İsa Mesihi Doğumu anlamıda olduğunu biliyorum.
sorum şu: süryani ve Ermeni ve Asur hiristiyanların İsanını doğumu hakkında kollandığı kelime nedir?
Var olan ve Var olmuş olan ve Gelecek Olan Mesih İsanın Hizmetçisi Necmi Kardeşiniz
NOEL KUTLAMASI Merhaba arkadaşlar,
Bazı arkadaşlarıma yaklaşan Noel sebebiyle mesaj yollamak istiyorum. Noel'inizi kutlarım demek yeterli midir acaba? Yoksa daha çok kullandığınız bir tabir var mı? Bunu belirtirseniz sevinirim. Teşekkürler,
Noel ile ilgili her şey Sevgili kardesler bildiginz üzere Rabbimizin dogum günü yaklasıyor.Fakat ben sadece bunu biliyorum :) noelle ilgli herseyi ögrenmek istiyorum;
Ne zaman kutlanır ?
Noel arefesi ne zaman olur ?
Nasıl kutlanır ?
Hangi dualar okunur ?
Kutsal Doğum Sahnesi nedir ?
ve aklma gelmeyen birçok sorum var bu konuda.Benimle birlikte bu konuda bilgisi az olan imanlı kardeslerimize bilgi verirseniz cok sevinirim. Umarım sorularımla sizi sıkmam Rabbin bereketi hepimizin üzerinde olsun...
Noel Pagan geleneği mi? Noel ne zaman 24 aralık? 6 ocak? ERMENİLER NEDEN NOEL’İ
6 OCAK’TA KUTLUYOR?
Genel olarak Ermeni Noeli olarak adlandırılan bayram, Mesih İsa’nın Kutsal Doğuşu’nun kutlandığı kutsal bir gündür. Noel, Ermeni Kilisesi’nde Allah’ın vahyolunmasını ve vücut bulması anlamına gelen “Asdvadz-a-haydnutyun” ana teması ile kutlanıyor.
Mesih İsa’nın Beythlehem’de doğuşu ve otuz yaşında Ürdün Nehri’nde vaftiz olması Ermeniler’in Noel dönemindeki en önemli kutlamalarını oluşturuyor. Mesih’in Kutsal Doğuşu Ermeni Kilisesi’nde 6 Ocak tarihinde kutlanıyor. Bayram ayininin sonunda Çırorhnek (Suyun Kutsanması) töreni ile Mesih’in vaftizi kutlanıyor.
Ermenilerin neden Noeli dünya geneliyle birlikte 25 Aralık’ta kutlamadıkları sıkça sorulan bir sorudur. Mesih’in Kutsal Doğuşu’nun tarihi kronolojik olarak net...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil