Hristiyan Forum : Edebiyat

Edebiyat

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace google translate Email it Print it Favorite it

Şifremi unuttum?

Oyunlar Resimler Gruplar Forum Üyeleri En aktif üyeler

Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için;
SiTEMiZE 20 SANiYE iCiNDE üYE OLABiLiRSiNiZ

Rab'be hizmet
Rab için, tüm mezheplerdeki hristiyanlara yararlı olabilecek, İngilizce'den kısa çeviriler yapabilecek gönüllüler aranıyor...
Güncel:gönüllüler6 / gönüllüler7
Tamamlandı:gönüllüler5 / gönüllüler5
incil
incil
.TV
Tüm hristiyan radyo ve
televizyonlar

Hristiyan Arkadaşlık Grubu
Hristiyan Forum
facebook
Facebook Fan
Hristiyan Forum
twitter
Twitter Profile
incil
incil
.biz

Site İçi Arama Motoru

Arama motorunu kullanabilmek için üye olunuz

Edebiyat

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız

Edebiyat

İstanbul Haritaları 1422-1922
Edebiyat http://www.idefix.com/kitap/haritalarla-istanbulun-500-yili-kolektif/tanim.asp?sid=HLYL6P0PIO1CO30NPQ38 Çok keyifli bir çalışma
01-09-10 22:57
1 211
Bir Ask Hikayesi
Edebiyat Sevgili kardeşlerim, Bundan 1 yıl once canımdan cok sevdiğim insan kanser hastası oldu.. Ve benden uzaklaştı, kemoterapi ve radyoterapi doneminde bana gorunmek istemedi.. Hergün kendime 23 yaşında melek kalpli bir insan nasıl bunları çeker nasıl bukadar canı yanar diye sordum. Aradan 10 ay geçti sonunda hastalıgını yendi kendini toparladı.. Psikolojik etkilerinden arındı.. Benim hayatta imanımı, Isa Mesih e ettiğim duaları anlayan tek insan oydu. Cunku kendi bir katolik olarak dogmus ve 14 yaşına kadar oyle yaşamıştı. Ailevi sebepler ve bazı sorunlardan dolayı müslüman olmuş daha sonra. Ben ona seni bir katolik gibi seviyorum, olene kadar senden asla ayrılmıycam her sorunu tanrı izin ve güç verirse çözeriz bence bu inanışın... (F 1 2 3)
01-09-10 22:55
8 733
ÖZGÜRLÜK
Edebiyat ÖZGÜRLÜK İskenderun uyanmaya başlarken insanlar Orhantepe’de okuluna giden öğrenciler, memurlar, bakkaldan sabah ekmeği almaya gelenler, işine gitmek için otobüs bekleyenlerdi. Altı apartmanın bir arada olduğu yer Sefer’in kaldığı yerdi. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Kahvaltısını henüz yeni bitirmişti. Aklına kakaolu bisküvi geldi. Zihninde kakaolu bisküvi serenat yapmaya başladı. Televizyonda bir filmde görmüştü. Kadın misafirine çayın yanında kakaolu bisküvi ikram etmişti. Selim o an televizyondaki sahneye öyle bir imrendi ki çağrışımlar peşi sıra geldi.Birazı okuduğu Voltaire kitaplarından birazı yazarların kendine özgü yaşantısından. En çok sosyal ve medeni olma zevki....
16-06-10 17:42
0 157
Maria Simma
Edebiyat http://orchardlakebookstore.com/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/g/e/get-us-out.jpg Size tafsiye etmek istedigim Maria Simma'nin "Ruhlar Bana Dedi" adli kitabi okumaniz.Kitapta Araftan gelip Maria Simmaden onlar icin aci cekme yada dua isteyen Ruhlari anlatmakta. http://eschatologie.free.fr/heuremort/mariasimmaetlepurgatoire.htm Yabanci dillerde videosu da vevcut.Ben fransizcasini ekledim istiyen baska dillerde de bulabilir. Toplam 5 video var. http://en.gloria.tv/?media=36607 http://en.gloria.tv/?media=37316 (F 1 2)
26-02-10 00:19
3 181
NIETZSCHE AĞLADIĞINDA
Edebiyat Irvin D. Yalom 13 haziran 1931 Rus kökenli Yahudi asıllı 'li ABD psikiyatrist.varoluşçu, psikoterapist, yazar ve eğitimci. Bir çok popüler esere imza atmış olan Yalom ünlü bir psikoterapistdir.En popüler eseri Nietzsche Ağladığında'dır (When Nietzsche Wept). Kitabın Özeti: Bir gün erkeklerin başını döndüren kadın,Salome,Nietzsche'den habersiz Breuer'e gelir.Ümitsizlik içinde olan Nietzsche'ye yardım etmesini ister.Doktor da kadının çekiciliğine kapılıp bu isteği kabul eder.Çünkü doktor da o sırada yasak bir ilişkiden yeni çıkmıştır.Hastasına tedavi sırasında aşık olmuş ve kendini ona iyice bağlamıştır.O da bunun farkındadır fakat hislerinin önüne geçemez.Bu ilişki hastasının ondan hamile olduğu yalanını uydurmasıyla son bulur.Breuer... (F 1 2)
21-01-10 23:49
3 318
Guguk Kuşu
Edebiyat GENEL İngilizce orijinal ismi "One Flew Over the Cuckoo's Nest" olup Türkçe'ye "Guguk Kuşu" olarak çevrilen eserin yazarı Ken Kesey'dir. Bir akıl hastanesinde erkek düşmanı olarak gösterilen otoriter hemşire ile erkek hastalar arasındaki güç ve iktidar mücadelesini anlatan eser, 1975 yılında beyazperdeye de uyarlanmış ve başrolde Jack Nicholson (Mc Murphy) ve Louise Fletcher (Hemşire Ratched) oynamıştır. Akıl hastalarının dünyası ve bulundukları çevre konularında bilgi edinmek isteyen Kesey, eserinin yazım sürecinde bir akıl hastanesinde kalmış ve hastalara verilen özel bir ilacı da denemiştir. KONU Hikaye, Chief Bromden ismindeki iri-kıyım bir Kızılderili hasta tarafından anlatılmaktadır. Bromden, kitabın başında Hemşire Ratched'e... (F 1 2)
18-01-10 12:01
3 359
Ulysses
Edebiyat Bu eseri okumadan önce Enis Batur'un ön sözünü çok iyi okumanızı tavsiye ediyorum. james joyce 1914 ile 1921 yillari arasinda yazdığı eserini,dublin'deki ayaklanmalar nedeniyle basılması için bir fransız basımevine vermiştir. joyce'un calısma yöntemi oldukca karmasik ve dagınık, el yazisi okunaksiz oldugundan; yayinevinin dizgicileri de fransiz olup ingilizce bilmediklerinden tum kitabin baskisi dil yanlısları ve satır atlamalari ile dolu olarak basilmistir. gorme bozuklugu nedeniyle, bu yanlislari duzeltemeyen joyce, okunması zor el yazisi ile bir cok ekleme de yapmis, yeni yanlislara yol acmistir. boylece kitabin ilk baskisi dizgicilerin, duzeltmenlerin ve joyce'un bizzat kendisinin hatalari ile 1922 yilinda (yaklasik 2000 hata) ile...
16-01-10 10:46
0 170
Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız