AKP'nin sessiz Patrikhane devrimi

AKP'nin sessiz Patrikhane devrimi hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ekümeniklik ve Patrikhane : AKP'nin sessiz Patrikhane devrimi konusu 802 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj Bahadir1991 tarafından gönderildi. AKP'nin sessiz Patrikhane devrimi Submitted by admin on 09/12/2010 – 14:43No Comment http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2010/12/0ed57_mehmet_ali_birand-200x300.jpg AKP’nin Patrikhane devrimi Mehmet Ali Birand Yazıyormabirand@e-kolay.net Türkiye’nin, Patrikhane yaklaşımı bir devrimdir… 09 Aralık 2010 Birkaç haftadır yazmak istiyordum, ancak araya öylesine olaylar girdi ki, bugüne kadar fırsat olmadı. Görmezden gelinemeyecek önemde gelişmeler yaşamaktayız. Türkiye yaklaşımını değiştiriyor. Türkiye, sessiz sedasız devrim niteliğinde bazı adımlar atıyor. Türkiye’nin Patrikhane’ye yaklaşımı her geçen gün değişiyor. Başka olaylar araya girdiği için bugüne bıraktım, ancak dikkat çekmeden edemeyeceğim. Zira son derece önemli adımlar bunlar. Bundan önceki iktidarların uyguladıkları politika ise çok farklıydı.... AKP'nin sessiz Patrikhane devrimi

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

AKP'nin sessiz Patrikhane devrimi konusu 802 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj Bahadir1991 tarafından gönderildi.

AKP'nin sessiz Patrikhane devrimi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

AKP'nin sessiz Patrikhane devrimi hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-12-10, 14:46
admin1 Ken Block

Submitted by admin on 09/12/2010 – 14:43No Comment
AKP’nin Patrikhane devrimi
Mehmet Ali Birand Yazıyormabirand@e-kolay.net
Türkiye’nin, Patrikhane yaklaşımı bir devrimdir…
09 Aralık 2010
Birkaç haftadır yazmak istiyordum, ancak araya öylesine olaylar girdi ki, bugüne kadar fırsat olmadı. Görmezden gelinemeyecek önemde gelişmeler yaşamaktayız. Türkiye yaklaşımını değiştiriyor.
Türkiye, sessiz sedasız devrim niteliğinde bazı adımlar atıyor.
Türkiye’nin Patrikhane’ye yaklaşımı her geçen gün değişiyor. Başka olaylar araya girdiği için bugüne bıraktım, ancak dikkat çekmeden edemeyeceğim. Zira son derece önemli adımlar bunlar. Bundan önceki iktidarların uyguladıkları politika ise çok farklıydı.
Patrikhane, bir kötülükler imparatorluğu olarak adlandırılırdı. Amacı, Türkiye’yi yıkmak olan, Yunanistan’ın Anadoluyu ele geçirebilmesi için sinsi planlar yapan bir çıban başıydı. Mutlaka ezmek, yerinden kıpırdatılmaması için çaba harcanması gereken bir kurum olarak nitelenirdi. Yabancı emperyalist güçlerin Lozan‘da başımıza sardıkları ve bundan dolayı kerhen taşımamız gereken bir düşman gibi görülürdü.
Bu ruh haletiyle, Patrikhane konusu askerlere ihale edildi. Atılacak her adım için, TSK’ nın onayı gerekirdi. Asker de, en basit bir hakkın verilmesini, ünlü karşılıklılık ilkesine bağlar, “Onlar da Batı Trakya da adım atsınlar” derdi.
İşte bu politika yüzünden, 1950’lerden itibaren, her fırsatta Patrikhane’nin elindeki bir çok taşınmaza, kılıfına uydurulup, hukuk cinayetleri işlenerek el kondu. Faaliyetlerine kısıtlama getirildi. Rum azınlığa yapılan eziyetin eşi, bu din kurumuna karşı da geliştirildi. İş sonunda, ruhban okulunun kapanmasına kadar götürüldü. Ruhban okulunun kapanması, Patrikhane’nin ana damarını kesmek, kan akışını durdurmakla eş değerdeydi.
Daha çok yakın bir zamana kadar, devlet kanalı başta olmak üzere, TV’lerde Patrikhane için yapılan programlarda söz alıp, ağzı köpürerek bu ihanet ininden söz eden ünlülerimizi, köşe yazıları, kitapları ve söyleşileriyle çığlıklar atan nice bürokrat, siyasetçi ve akademisyen izlemedik mi?
Milyonlarca kişinin saygı duyduğu, üstüne toz kondurmadığı Ortodoks Kilisesi’nin başındaki kişi , T.C. Devleti’nin resmi dilindeki adı “Fener Patriği” idi. Patriğin muhatabı da, Fener Kaymakamı idi.
Düğümü Erdoğan çözdü…
Bu anormal durum, 1990′lardan itibaren yavaş yavaş değişmeye başladı.
Uluslararası koşulların değişmesi, Yunanistanın AB’de tam üye olması, Türkiye’nin de AB üyeliği adaylığına asılması, bu süreci hızlandırdı.
Düğümü ise, iki kişinin vizyonu ve büyük çabası çözdü.
Bunlardan biri Bartholomeos’un 1991 ’de Patrik seçilmesi ile başladı.
Bundan önceki Patriklere benzemedi .
Türk Devleti’ni eleştirmek yerine, hakkını arayan, ancak Türkiye’yi özellikle uluslararası camiada yücelten, AB adaylığına inanılmaz destek veren bir yaklaşımla ortaya çıktı. Patrikhane’nin Türk kamuoyundaki imajını değiştirdi.
Düğümü çözen kişi ise, Başbakan Erdoğan oldu.
İktidara gelişinden itibaren, Patrik’i Fener Kaymakamlığı’ndan kurtardı, kendine muhatap etti. Sık sık görüştü. Bartholomeos ile kurduğu kişisel ilişkinin dışında, ideolojik olarak Patrikhane’yi şeytan cumhuriyeti gibi görmek yerine, tam aksine anlayışla yaklaştı. Dindarlığını, Patrikhane üzerinden ispatlamaya kalkışmadı, o tuzağa kendini ve partisini düşürmedi. Aksine, kendine güveni gösterdi ve Patriğin önünü açtı.
Sen Sinod ile yetimhane kararları çok önemlidir
Ak Parti iktidarı, neden olduğunu tam anlayamadım, ancak sözler verilmesine rağmen, Ruhban Okulu’nu bir türlü açamadı. Buna karşılık, hayati derecede önemli olan Sen Sinod Meclisi’ne can veren bir adım atıldı.
Başbakan, Patrikhaneyi besleyen ana damara kan veren Ruhban Okulu’nu açamayınca, Meclis’te görev alacak olanlara Türk vatandaşlığı vererek, resmen Ortodoks Kilisesi’nin kalbine giden damarlara by-pass yaptı.
Bu adım, hayati önemdeydi.
Ardından, Atina’ya yaptığı ziyarete Patriği de, Diyanet İşleri Başkanı ile birlikte götürmeyi planladı ve ilk defa “Ekümenik sıfatı, ecdatlarımızı rahatsız etmemiş ki, bizi neden etsin” diyerek, bu tartışmayı da durdurdu.
En sonuncu adım, Patrikhane’nin uzun yıllardır geri almaya çalıştığı, Büyükada’daki Rum Erkek Yetimhanesi’nin geri verilmesi oldu.
Başbakan istemese , AİHM’ e rağmen, Türk yargı sistemi Yetimhane davasını öylesine süründürür, öylesine uzatırdı ki, insanları pes ettirmeye kadar götürebilirlerdi. Burada, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü de tebrik etmek gerekir. Vakıflar da ayak sürümedi ve işi kolaylaştırdı.
Türkiye’nin önünü açan bu adımlar, neresinden bakılırsa bakılsın son derece önemlidir.

http://www.hristiyangazete.com/2010/...khane-devrimi/

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / AKP'nin sessiz Patrikhane devrimi

AKP'nin sessiz Patrikhane devrimi hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-12-10, 19:54
hamus

Birand ne güzel demiş..Geç kalınmış bir çok şey var,bu atılan küçük bir adım.Devletin farklı mezhep ve dindeki vatandaşlarının mağduriyeti için çok geç kalmadan önlem alması,yapılması gereken hususlarda çekimser davranmaması lazım artık.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / AKP'nin sessiz Patrikhane devrimi

AKP'nin sessiz Patrikhane devrimi hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-12-10, 21:01
datatip

Güzel haber,Türkiye'de Hristiyanlığa bakış değişecek diye umutlanıyorum

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

AKP'nin sessiz Patrikhane devrimi hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-12-10, 00:17
Bahadir1991

Muhafazakar bir parti olan AKP'nin, 2002 yılında başlayan 8 yıllık iktidarı boyunca, geçmiş hükümetlere kıyasla Türkiye'de ki Hristiyan topluluklara karşı daha pozitif bir yaklaşımı olduğunu inkar edemeyiz. Fakat bununla birlikte bugün Ak Parti seçmeninin ezici çoğunluğunu oluşturan İslamist muhafazakarlar için her Hristiyan, Türkiye Cumhuriyetinin eşit birer yurttaşı olamayacak; Allahsız bir gavur, yabancı ülkeler hesabına çalışan bir casus, Müslümanları para karşılığı Hristiyan yapmaya çalışan amansız bir misyoner, İslam karşıtı, Türk düşmanı olmaktan daha fazlasını ifade etmiyor.

Dolayısıyla AKP'nin bu tür girişimleri, seçmen kitlesinin çok ufak bir kesimini karşılayan Liberal bir azınlık dışında seçmenleri için bir şey ifade etmiyor. İslamistler, bu reformları kendi partileri yaptığı için sükud ile karşılıyor. Aksi takdirde, karşıt ideolojiye sahip bir iktidar zamanında bu tür düzenlemeler yapılsaydı, en sert tepkiyi kendileri gösterirlerdi.

O yüzden bu tür düzenlemelerden daha önemli olan, toplumda ki algını değişerek, Hristiyanlığa yönelik paranoyalardan ve asılsız dedikodulardan kurtulabilmesi. Aksi takdirde Hristiyanlar, bu tür olumlu adımlara rağmen sosyal hayatta, çoğunluğu oluşturan Müslüman toplum tarafından dışlanmaya ve ayrımcılığa maruz kalmaya devam edecektir.

AKP'nin sessiz Patrikhane devrimi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

AKP'nin sessiz Patrikhane devrimi konusuna benzer konular;

AKP'nin Din dersini kaldırabileceğine inanıyor musunuz? CHP dini özgürlükler anlamında bir açılım gerçekleştirdi ve bunu parti bildirgesine de ekledi. Bu dini özgürlüklerden bir tanesi de "Din derslerinin kaldırılıp, seçmeli hale getirilmesi"ydi. Peki sizce AKP böyle bir şeyi başarabilir mi? AKP Din derslerini kaldırabilir mi?

Howard Eissenstat: ''AKP'nin Reforma, İnsan Haklarına Bağlılığı Azaldı'' Başta basın özgürlüğü olmak üzere Türkiye’nin demokrasi ve inan hakları alanında vardığı nokta Washington’da daha sık gündeme gelir oldu. Gazetelerde yorumlar, sivil toplum kuruluşları tarafından raporlar yayınlanıyor. Bu hafta Ortadoğu Demokrasi Projesi (POMED) adlı düşünce kuruluşu “Türk Demokrasisi: Yurtdışında Model; Yurtiçinde Zorluklar” konulu bir oturum düzenledi. Toplantıda, konuşmacılar Türk demokrasisinde mesafe alınmasına rağmen ciddi sorunların devam ettiğini vurguladı. Konuşmacılar arasında yer alan St. Lawrence Üniversitesi Öğretim Üyesi, insan hakları uzmanı Howard Eissenstat, toplantının ardından Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtladı ve özellikle basın özgürlüğü konusundaki sorunlara vurgu yaptı: “Türkiye’de 100’ün üzerinde gazeteci hapiste – ya yargılanmayı...

Ekümenik Patrikhane AKP'nin zaferinden memnun Ekümenik Patrikhane AKP’nin zaferinden memnun Ekümenik Patrikhane AKP’nin zaferinden memnun Yunan devlet televizyonu NET, AK Parti’nin seçimleri çok rahat ve ezici bir zaferle kazandığı yorumunda bulunurken, Türkiye ve Yunanistan arasındaki Ege ve Kıbrıs gibi sorunların ise ekonomik kriz bahanesiyle askıya alınmaması gerektiğini vurguladı. İstanbul Rum Ortodoks Patrikhanesi de AK Parti’nin seçimleri kazanmasından memnun olduğunu açıkladı. NET’in öğle haber bülteninde Türkiye’deki seçimleri yorumlayan Yunan gazeteci Yorgos Kapopulos, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çok net bir zafer kazandığını söyledi. Türk başbakanın çok karizmatik bir lider olduğuna dikkat çeken Kapopulos, Türkiye’nin anayasa değişikliğinden önce Kürt sorunu ile uğraşmak zorunda kalacağını...

AKP'nin hedefi İslami demokrasiyi kullanarak ele geçirmek Bernard Lewis ile AKP, demokrasi ve İslam üzerine Submitted by admin on 19/01/2011 – 23:48No Comment http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/01/The_Crisis_of_Islam_Holy_War_and_Unholy_Terror_Bernard_Lewis_unabridged_compact_discs.jpg Bernard Lewis ile AKP, demokrasi ve İslam üzerine Prof.Dr. Bernard Lewis ile Akp hakkında röportajın tam metni ”AKP’nin hedefi İslami demokrasi” Hükümetin kurumları ele geçirmede çok becerikli davrandığını söyleyen dünyaca ünlü Ortadoğu uzmanı Prof. Lewis şöyle devam ediyor: İş topluluğunu ele geçirdi, akademik topluluğu ele geçirdi, polisi ele geçirdi. Bir tek bağımsız kalan Anayasa Mahkemesi ve yargı idi. Şimdi onu da ele geçirmek için çalışıyorlar. Görünen o ki...

Patrikhane izni olmadan yapılacak Ayasofya ayini Patrikhane’nin arkasından yapılan hakarettir Submitted by admin on 24/09/2010 – 20:13No Comment http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2010/09/2_hagia_sofia_belulrol1-300x269.jpg APOYEVMATINI: EKÜMENİK PATRİK BARTHOLOMEOS: AYASOFYA’DA GEREKLİ İZİN ALINMADAN YAPILACAK AYİN ARKAMIZDAN YAPILAN HAREKETTİR ATİNA, 23/09(BYE)— Tirajı günde 10.575 olan Apoyevmatini gazetesinin 22 Eylül 2010 tarihli sayısında, Kostas Kantunis imzasıyla ve yukarıdaki başlık altında yayımlanan haberin çevirisi şöyledir: Ekümenik Patrik Bartholomeos “Dünya Ayasofya” cemaati üyeleri tarafından 17 Eylül’de İstanbul’da Ayasofya’da ayin yapılması planından duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirdi.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih