Arşiv Sayfa 2 / Ekümeniklik (Olli Rehn) - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 Ekümeniklik (Olli Rehn) hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ekümeniklik ve Patrikhane : Ekümeniklik (Olli Rehn) - Sayfa 2 konusu 1384 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj evangelos tarafından gönderildi. Ekümeniklik (Olli Rehn) Olli Rehn: “Ekümenik" ünvanı özgürce kullanılabilmeli AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Fener Rum Patrikliği ve Patriğin, “Ekümenik" ünvanını özgürce kullanabilmesi gerektiğini bildirdi. Olli Rehn, Avrupa Parlamentosu’nda Hristiyan Demokrat kanada mensup Yunan Milletvekili Antonios Trakatellis’in yazılı soru önergesini yanıtladı. Katılım Ortaklığı belgesine göre Türkiye’nin dini özgürlükleri ve dini azınlıkları koruma zorunluluğu bulunduğunu belirten Trakatellis, “Malvarlıklarına el koymaktan başka, karar özellikle Türkiye’den ‘Üye Devletler’deki uygulamayla aynı doğrultuda, tüm dini cemaatlerin fonksiyonlarını sürdürmesi için koşulları oluşturmasını’ istemektedir" dedi. Bunun gayrı Müslim cemaatlerin tüzel kişilik kazanmasını, üyelerinin ve gelirlerinin yasal ve adli... Ekümeniklik (Olli Rehn)

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Ekümeniklik (Olli Rehn) konusu 1384 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj evangelos tarafından gönderildi.

Ekümeniklik (Olli Rehn) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2

Ekümeniklik (Olli Rehn) hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-08-07, 15:39
Ekümeniklik (Olli Rehn)
zilmera

Vatan Gazetesi

05.04.2005

Patrik Bartholomeus, 1995 yılında Papa ikinci Jean Paul'ün konuğu olarak
Vatikan'a giderken beni ve Rahmi Koç'u da davet etmişti. Bu buluşma
Ortadoks ve Katolik liderlerin yüzyıllar sonra ilk kez bir araya gelişi
olacaktı.
Vatikan'da her şey eski çağ filmlerindeki gibiydi. Ömrümde böyle bir
ihtişam göreceğim aklıma gelmezdi. Sanki bir karnavaldaydık. İnanılmaz bir
kostüm ve renk cümbüşü vardı. Nereye bakacağımı şaşırmıştım. Elimde
makinemle her şeyin fotoğrafını çektim. Özellikle, para ile asalet unvanı
satın alan ve sayısı epey olan kontların renkli kostümleri içinde
saatlhherce kıpırdamadan bekleyişleri çok etkileyiciydi. Vatikan'da
büyükelçilerin eşleri siyah giysilerinin üstüne dantel eşarplar
takmışlardı.
Papa ve Patrik aynı seviyede oturdu
Beni en çok etkileyen Patrik'in gördüğü saygı oldu. Türkiye'de Ekümenik
(evrensel) sıfatını kullandığı için karşı karşıya kaldığı saygısızlıkları
düşündüm. Onun Türk olduğunu, Türk ordusunda görev yaptığını, Gökçeadalı
bir köylü olduğunu unutan, ya da bilmeyen politikacılar, entellektüel
geçinenler Patrik'i Yunanistan'a karşı bir politaka aracı olarak kullanır.
Yunan tarafı da Patrik'in Türk ordusundaki asker fotoğraflarını
yayınlayarak aynı şekilde Türkiye'ye saldırır. Bu, gerçeği bilenleri çok
üzer; özellikle Profesör İlber Ortaylı'yı...
Özel bir şey hissetmedim
Vatikan'da Papa'nın müthiş saygısı ve ilgisini gören Patrik Papa ile aynı
yükseklikte, aynı renkte koltuklarda oturdu. Böylece Patrik'in kendisiyle
aynı seviyede olduğunu Papa bütün dünyaya, kendine has üslubuyla ilan
ediyordu.
Patrik tarafından Papa'ya tanıştırıldığım zaman, onun için getirdiğim
kutuyu görünce içinde ne olduğunu sordu. Daha önce Vatikan'da elçilik
yapan bir dostumdan kendisinin şanı fıstıklı, çikolatalı lokumu çok
sevdiğini öğrendiğimi söyledim. Birkaç gün sonra Vatikan'dan dönerken
Patrik'ten o lokumları hemen bitirdiğini öğrendim ve İtalya'ya giden
arkadaşlarla elçilik vasıtasıyla ona The Marmara'nın tiryakisi olduğunu
lokumları ara sıra yolladım.
O gün bizim için özel bir tur hazırlayan Vatikan yetkilileri sayesinde çok
az kimseye açılan yerleri gezerken gördüklerimi anlatmak için sayfalar
yetmez.
Bir ara Papa'yı yakından görmek için biriken kalabalığın arasına karıştım.
Amacım halkla ilişkisini yakından izlemekti. Beni tanıdı, yanıma gelir
gelmez elimi tuttu ve konuşmaya başladı. Sorularını yanıtlarken da elimi
bırakmadı. O kadar utandım ki yanımızdan ayrılmadıkça sesimi çıkaramadım.
Bu sahneyi gören kalabalık adeta üstüme hücum etti; ve Papa'nın tuttuğu
elimi çürütünceye kadar bırakmadı. O akşam yemek yerken bile bu sahneyi
gören insanlar gelip hala ellirimi, sırtımı okşamaya devam ettiler.
Alphonso dün röportajı yaparken "Papa'ya bu kadar yakın olmaktan dolayı ne
hissettiniz" diye sürekli soru sorarken özel bir şey hissetmediğimi
söyledim; ama inanmadı, ona Papa'nın çocukları sevdiğini bildiğim halde
kürtaja karşı kanunları çıkarmasını kesinlikle kabul edemediğini söyledim.
Haber: Leyla UMAR

http://www.vatanim.com.tr/root.vatan...5&Categoryid=1
Copyright © 2005, Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş.

Ekümeniklik (Olli Rehn)

Ekümeniklik (Olli Rehn)

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ekümeniklik (Olli Rehn)

Ekümeniklik (Olli Rehn) hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-10-07, 16:48
Ekümeniklik (Olli Rehn)
maranata7777

BUNU NHANGİ NEDENLE YAZYORSUNUZ?

Ekümeniklik (Olli Rehn)

Ekümeniklik (Olli Rehn)

Ekümeniklik (Olli Rehn) hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-10-07, 20:31
Ekümeniklik (Olli Rehn)
evangelos

Patrikhanenin Türkiye tarafından ekümenik olarak kabul edilmesinden önce bence mesafeler olabildiğince kaldırılmalı ve devletin patrikhaneye ve patrikhanenin devlete güveni tam olmalıdır.Bundan önce zaten olumlu bir adım atılabileceğini sanmıyorum!

Ekümeniklik (Olli Rehn)

Ekümeniklik (Olli Rehn)

Ekümeniklik (Olli Rehn) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2  

Ekümeniklik (Olli Rehn) konusuna benzer konular;

Ekümeniklik ve Patrikhane Sıra şimdi Rum okullarının binalarında (Bojidar Çipof) http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/04/bojidarcipof.jpg Sıra şimdi Rum okullarının binalarında (Bojidar Çipof) Bir yandan Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması gayretleri sürerken, öte yandan Rum Patrikhanesi’ne “Vatikanlaşma” ya da Türkiye üzerinde “Ortodoks Halifeliği” kurulmasını kabul etme ile eş anlamlı olan “Ekümeniklik” statüsünün Türkiye Cumhuriyeti’ne kabul ettirilmesi gayretleri uzunca bir zamandır sürmektedir. Bu konuda ABD ve AB devletleri de Hükümet üzerinde baskıcı bir süreci işletmektedir. Batı Trakya’da mütekabiliyet ile açıklanması mümkün olmayan bir şekilde, seçilmiş müftülerin görev yapması engelleniyor, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz ay Batı Trakya’daydı ve...

Ekümeniklik (Gökhan Bacık) Dış politikada bu tabu da yıkılmalı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekümenikliğin "Hristiyanların bir sorunu olduğunu" ifade etmesinden hemen sonra Dışişleri Bakanı Ali Babacan da sorunu "uzun vadeli baktığımızda, Türkiye'nin ve İstanbul'un pozisyonunu dikkate aldığımızda, belki bizim de biraz daha farklı bakmamızı, bu konuları tabu olarak düşünmememizi getirecek bir konu. Önemli olan, uzun vadede Türkiye'nin, İstanbul'un dünyadaki pozisyonudur." şeklinde yorumlamıştır. Fener'in ekümenikliği üzerinde yukarıda düşünceleri aktarılan iki siyasinin duruşları, hiç şüphesiz şimdiye kadar savunulan resmî söylemin dışındadır. Kısaca hatırlamak gerekirse bugüne kadar resmî siyasi söylem, Fener'in ekümenik olmadığı, Türkiye Cumhuriyeti kurucu antlaşması Lozan'a göre ulusal bir kurum...

Ekümeniklik (Haluk Özdalga) Türkiye'nin ekümenik açmazı Başbakan'ın açıkladığı tavır, değişik görüşler arasında bir orta yol değil, konuyla ilgili doğru olan siyasettir. Yapılması gereken, Lozan'a ve Atatürk'ün tutumuna dönmek, siyasete girmediği sürece Fener'in, İstanbul'da kalmasına müsaade etmektir HALUK ÖZDALGA Karamanlis'in son ziyareti sırasında Başbakan Erdoğan'ın "Ekümenik'lik Hıristiyan Ortodoks dünyasının iç sorunudur" yaklaşımı, Fener Patrikhanesi'yle ilgili tartışmaları tekrar gündeme getirdi. Daha çok milliyetçi-ulusalcı görüşe yakın olanların ileri sürdüğüne göre, Patrikhane'nin evrensel (ekümenik, cihan-ı şümul) bir sorumluluğu yok ve ekümenik sıfatını kullanması Lozan Anlaşması'na aykırı. Patriğin ekümenik sıfatını kullanması, zamanla Katolik dünyasının lideri Papa gibi olma talebine...

Ekümeniklik, Ekrem Buğra. Konu kilitli olduğu için yeni başlık altında yazmak zorunda kaldım. (Belki de konunun dağılmaması için böylesi daha iyidir.) <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p></o:p> #1 <o:p></o:p> Zaman zaman ortada uçuşan iddiaları, imaları yerli yerine oturtan, derli toplu, güzel bir açıklama göründü bana. Teşekkür ederim. Ortodoks kardeşlerden görüş bildirecekler olacaktır herhalde...

Ekümeniklik Tartşması !!! AYTUNC ALTINDAL UYARIYOR 4-8 Eylül, 2007'de Romanya'nın Sibiu Kentinde Avrupa Birligi ülkelerindeki tüm Kiliselerin temsilcileri 3.kez bir araya geleceklerdir. Katolik, Protestan ve Ortodoks Kilisilerini temsilen 2000 delegenin katılacagı bu çok önemli toplantıda Fener Patrikhanesi de üst duzeyde temsil edilecek. Patrikhanenin delegeleri Türkiye'de Yargıtay'ın aldığı « Patrik Ekumenik Degildir ve Olamaz » seklindeki kararı eleştirerek ve bu uluslararası toplantıda T.C. Devleti ; tüm Kiliseler tarafından kınanacak. Toplantının basına açık olan kısmı tüm AB televizyonlarından yayınlanacaktır, şimdiden önlem alınması gerekiyor. 29.08.2007 Bu toplantıda neler konuşuldu bileniniz varmı???

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih