Ekümeniklik Tartşması !!! konusu
1727 kez okundu,
12 kez cevaplandı. En son mesaj
yusuf -34 tarafından gönderildi.
Ekümeniklik Tartşması !!! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

13-09-07, 04:42
gisele
AYTUNC ALTINDAL UYARIYOR
4-8 Eylül, 2007'de Romanya'nın Sibiu Kentinde Avrupa Birligi ülkelerindeki tüm Kiliselerin temsilcileri 3.kez bir araya geleceklerdir. Katolik, Protestan ve Ortodoks Kilisilerini temsilen 2000 delegenin katılacagı bu çok önemli toplantıda Fener Patrikhanesi de üst duzeyde temsil edilecek. Patrikhanenin delegeleri Türkiye'de Yargıtay'ın aldığı « Patrik Ekumenik Degildir ve Olamaz » seklindeki kararı eleştirerek ve bu uluslararası toplantıda T.C. Devleti ; tüm Kiliseler tarafından kınanacak. Toplantının basına açık olan kısmı tüm AB televizyonlarından yayınlanacaktır, şimdiden önlem alınması gerekiyor. 29.08.2007 Bu toplantıda neler konuşuldu bileniniz varmı???
Ekümeniklik Tartşması !!!
Konu gisele tarafından (13-09-07 Saat 04:44 ) değiştirilmiştir..Sebep: ekleme yapildı
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

13-09-07, 11:36
Hardal
Hiç duymamıştım. Ben de bekleyeceğim bu konudaki haberleri.
Altındal'ın komplo teorilerinden bıktım.
Yargıtay kararı da bana biraz garip geliyor. Hukukçu değilim gerçi ama İstanbul Patrikliğinin ekümenik olması veya olmaması bence bir gelenek ve kilisenin iç düzeni meselesidir.
Patrikliğin ekümenik hüviyetini kabul eden kiliseler ve devletler de var, etmeyenler de... bu onların iç meselesidir.
Türkiye de bu hüviyeti, kendi hukuku açısından kabul eder... veya etmez (bu da onun kendi iç meselesidir); ama "değildir, "olamaz" şeklinde "cihanşümul" nitelikte karar vermek için yetkili midir?
Bu karar da bir tür, adı konmamış "kazaî ekümeniklik" iddiası olmuyor mu?
FORUMA ÜYE OLUN! /

13-09-07, 12:38
Hardal
Bu konuda bir haber var mı diye bir ortodoks forumuna baktım; tek öğrenebildiğim Romanya Patriği Teoktist'in geçtiğimiz 30 Temmuz'da vefat ettiği ve yeni Patrik Moldavyalı Daniel'in dün seçildiği oldu.
Sibiu kentinde bir ortodoks teoloji fakültesi var; yeni patrik öğrenimine orada başlamış, sonra iki sene protestan, iki sene de katolik teolojisi üzerinde çalışmış.
Bahsedilen toplantı yeni Patrik seçimi hazırlıkları olabilir.
Altındal da bu hazırlıkları "AB ülkelerindeki tüm kiliseler" (zaten başlıbaşına garip bir ifade, sanki AB'nin bir kiliseler birliği veya merkezî bir kilise otoritesi varmış gibi!) diye
anlamış ya da
aktarmış olabilir; günahını almayayım ama yapmayacağı şey değildir; şaşırmam.
FORUMA ÜYE OLUN! /

13-09-07, 13:10
dafnunda
Sevgili Gisel cok güzel bir konuya degindin.Ben bu toplantıda neler konusuldugunu kapsamli bir sekilde arastiriyorum!Ancak belirtmek isterimki bu yazinin asli yoktur olsa zaten bizler bilirdik en azinsan medyadan duyardik.Bu toplanti hardal kardesimin dedigi gibi hazirlanmis ve yapilmis olabilir ama tekrar ben kapsamlica arastirma yaptigimi bilin en kisa surede bilgilendirecegim.
FORUMA ÜYE OLUN! /

13-09-07, 20:59
siranusfetvaciyan
sevgili kardeşim gisele yeniden merhaba sana, on beş gün sonra ben bunu öğrenirim kaynağından.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Ekümeniklik Tartşması !!! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil