Aziz Nerses'in Duası (Ermeni Kilisesi)

Aziz Nerses'in Duası (Ermeni Kilisesi) hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ermeni Ortodoks Kilisesi : Aziz Nerses'in Duası (Ermeni Kilisesi) konusu 1699 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Quest tarafından gönderildi. Aziz Nerses'in Duası (Ermeni Kilisesi) Ermeni Kilisesi'nden Aziz Nerses Şınorhali'nin ''İmanla İkrar Ederim'' İsimli Duasıdır. 1976 Basımlı ''Kristos'a (Mesih'e) İnananların Kişisel Duası'' İsimli Kitapçıktan Alınmıştır.Hiçbir Kelime ve Cümle Üzerinde Oynama Yapılmamıştır! 1. İman ile ikrar ederim ve Sana secde kılarım ya Peder (Baba), Evlat (Oğul) ve Aziz Ruh (Kutsal Ruh), yaratılmamış ve ölümsüz Tabiat, meleklerin,insanların ve cümle yaratılanların Haliki (Yaratıcısı), bütün yarattıklarına ve ben gayet (pek çok) günahkara merhamet eyle.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p> </o:p> 2. İman ile ikrar ederim ve Sana secde kılarım,ey ayrılmaz nur,tek bir vücut Aziz Üçlük ve bir Allahlık, nuru yaratan ve karanlığı def eden, içimden günah cehalet karanlığını def eyle... Aziz Nerses'in Duası (Ermeni Kilisesi)

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Aziz Nerses'in Duası (Ermeni Kilisesi) konusu 1699 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Quest tarafından gönderildi.

Aziz Nerses'in Duası (Ermeni Kilisesi) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Aziz Nerses'in Duası (Ermeni Kilisesi) hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-06-07, 20:55
Quest

Ermeni Kilisesi'nden Aziz Nerses Şınorhali'nin ''İmanla İkrar Ederim'' İsimli Duasıdır. 1976 Basımlı ''Kristos'a (Mesih'e) İnananların Kişisel Duası'' İsimli Kitapçıktan Alınmıştır.Hiçbir Kelime ve Cümle Üzerinde Oynama Yapılmamıştır!

1. İman ile ikrar ederim ve Sana secde kılarım ya Peder (Baba), Evlat (Oğul) ve Aziz Ruh (Kutsal Ruh), yaratılmamış ve ölümsüz Tabiat, meleklerin,insanların ve cümle yaratılanların Haliki (Yaratıcısı), bütün yarattıklarına ve ben gayet (pek çok) günahkara merhamet eyle.

2. İman ile ikrar ederim ve Sana secde kılarım,ey ayrılmaz nur,tek bir vücut Aziz Üçlük ve bir Allahlık, nuru yaratan ve karanlığı def eden, içimden günah cehalet karanlığını def eyle ve fikrimi her an aydınlat ki Sana makbul şekilde dua edip, Senden dilediklerimi elde edeyim; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

3. Ya Semavi Peder, hakiki Allah, Sen ki yolu şaşırmış koyunu aramak için sevgili Evladını gönderdin, semanın ve senin huzurunda günah işledim; beni hayırsız evlat gibi kabul et ve günah sebebiyle soyunduğum ilk elbiseyi bana giydir; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

4. Ya Allah’ın Evladı, hakiki Allah. Sen ki Peder’in yanından tevazu ile insanlar arasına inip, Aziz Bakire Maryam’dan (Meryem’den) ten aldın ve kurtulmamız için haça gerildin, gömüldün ve ölülerden kıyam ettin ve ihtişamla Peder’in yanına çekildin, semanın,senin huzurunda günah işledim; saltanatınla geldiğinde beni de (affettiğin) hırsız gibi hatırla; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

5. Ya Allah’ın Ruhu, hakiki Allah, Sen ki Hortanan’a (Şeria nehrine) ve Fevkani (Yukarı) Odaya indin ve beni mukaddes (kutsal) havuzunun vaftiziyle aydınlattın, semanın ve Senin huzurunda günah işledim; aziz Resulleri ateşten diller ile temizlediğin gibi, ilahi ateşinle beni de tekrar temizle; ; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

6. Ey yaratılmamış Tabiat, fikrimle ve vücudumla Sana karşı günah işledim, eski günahlarımı mukaddes isminin aşkına hatırlama; ; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

7. Ya her şeyi gören, Sana karşı düşüncelerimle, sözlerimle ve icraatımla günah işledim; suçlarımın senedini yırt ve ismimi hayat defterine kaydet; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

8. Ya sırları teftiş eden, isteyerek ve istemeyerek, bilerek veya bilmeyerek Sana karşı günah işledim; ben günahkara aflık ihsan eyle, zira mukaddes havuzdan doğduğum günden bu ana kadar, hasselerimle (duygularımla) ve bedenimin bütün uzuvlarıyla Allah’ımın huzurunda günah işledim; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

9. Ya cümleye merhamet eden Rab, Senin mukaddes korkunu üzerime bekçi koy ki bundan sonra mekruh (istenmeyen,kötü şey) şeylere bakmayım, kulaklarımla fena sözler duymaktan hoşlanmayım, ağzımla yalan söylemeyim, kalbimle kötülük düşünmeyim, ellerimle haksızlık yapmayım ve ayaklarımla kötü yollara gitmeyim, ancak bütün hareketlerimi düzelt ki, daima Senin tembihlerinden dışarı çıkmayım; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

10. Ya diri ateş olan Kristos (Mesih), dünyada bıraktığın muhabbet ateşini kalbimde alevlendir ki ruhumun lekesini yaksın, vicdanımı temizlesin, bedenimin günahlarını paklasın ve ilminin nurunu kalbimde yaksın; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

11. Ya Peder’in hikmeti olan Hisus (İsa), bana hikmetini ver ki huzurunda daime iyiyi düşüneyim, konuşayım ve işleyim; kötü düşüncelerden,sözlerden ve amellerden beni kurtar; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

12. Ya iyilik isteyen ve dilekleri veren Rab, beni nefsimin arzusuna göre yürümeye bırakma, ancak bana önder ol ki daima Senin hayırlı emirlerine göre hareket edeyim; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

13. Ya semavi Melik (Padişah,hükümdar,her şeyin sahibi), sevgililerine vaat ettiğin padişahlığını bana da ihsan eyle ve kalbimi kuvvetlendir ki günahtan nefret edeyim, ancak Seni seveyim ve Senin emirlerini icra edeyim; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

14. Ey yarattıklarını himaye eden, Haçının alameti ile ruhumu ve bedenimi günahın yanıltılarından, Şeytan’ın tecrübelerinden,haksız insanlardan ve ruhani ve cismani bütün tehlikelerden koru; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

15. Ya cümlenin hamisi Kristos (Mesih), gündüz ve gece, evde otururken, yolda giderken, uykuda ve uyanık iken sağ elin üzerimde koruyucu olsun ki asla sarsılmayım; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

16. Ya Allah’ım, Sen ki elini açıp bütün yarattıklarını inayetinle doyurursun, kendimi Sana teslim ederim; canımın ve bedenimin ihtiyaçlarını bundan böyle ömrümün sonuna kadar sen kayır ve hazırla; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

17. Ya yolunu şaşırmışları çeviren, beni kötü alışkanlıklarımdan iyi alışkanlığa irşat et ve dehşetli ölüm gününü, cehennem korkusunu ve cennet sevgisini ruhuma yerleştir ki günahtan tövbe edip salah amelleri işleyim; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

18. Ey ölümsüzlük pınarı, fahişeninki gibi, kalbimden tövbe gözyaşlarını çeşme misali akıt; şöyle ki, bu dünyayı terk etmeden, nefsimin günahlarını yıkayım; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

19. Ey inayet bahşeden, bana doğru imanla,hayır-hasenatla ve mukaddes ten ve kanınla nail olarak Sana gelmeyi nasip et; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

20. Ya keremkar (bağışlayan,eli açık olan) Rab, beni iyi meleğine teslim et ki, ruhumu tatlılıkla teslim edeyim ve semanın altında bulunan kötü ruhların arasından korkusuz geçeyim; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

21. Ya hakiki nur olan Kristos (Mesih), davet gününde, celalinin (yüceliğinin) nurunu sevinçle görmeye ve azim gelişinin gününe kadar Salihler meskeninde iyi ümitlerle istirahat etmeye ruhumu layık eyle; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

22. Ey adil hakim, dirileri ve ölüleri yargılamak için Peder’in celaliyle (yüceliğiyle) geldiğinde, kulunu muhakeme etme (yargılama), illa beni ebedi ateşten kurtarıp, Salihlerin semavi cennette mutlu davetini bana da duyur; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

23. Ya cümleye merhamet eden Rab, bütün Sana iman edenlere ve etmeyenlere, yakınlarıma ve yabancılara, tanıdıklarıma ve tanımadıklarıma, dirilere ve ölülere inayet eyle, keza düşmanlarımın ve hasımlarımın bana karşı işledikleri kabahatlerini affet ve hakkımda düşündükleri fenalıklardan vazgeçir ki Senin inayetine layık olsunlar; ve bütün yarattıklarına ve ben gayet günahkara merhamet eyle.

24. Ya muhteşem Rab, Aziz Validetullah’ın (Meryem Ana’nın), vaftizci Yuhanna’nın, ilk şehit Aziz İstepanos’un, bizi aydınlatan Aziz Krikor Lusavoriç’in, Aziz resullerin, peygamberlerin, rahiplerin, şehitlerin, kilise pederlerinin, zahitlerin, bakirelerin, mûtekiflerin ve sema ile zeminde bulunan cümle Salihlerin şefaati ile kulunun niyazlarını kabul edip dileklerimi hayırla ihsan eyle; ve ayrılmaz Aziz Üçlüğüne ilelebet hamt ve secde, Amin.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Aziz Nerses'in Duası (Ermeni Kilisesi)

Aziz Nerses'in Duası (Ermeni Kilisesi) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Aziz Nerses'in Duası (Ermeni Kilisesi) konusuna benzer konular;

Aziz Fransua Duası Rab, beni kendi barışın için, alet olarak kullan. Nefret olan yerde, ben seveyim. Hakaret edildiğinde, af edeyim. Geçimsizliğin olduğu yerde, aracılık yapayım. Yanılgı olan yerde, gerçeği söyliyeyim. Şüphe olan yere ,inanç getireyim. Umutsuzluğun olduğu yerde, ümit vereyim. Karanlığın hakim olduğu yerde, sevgi ateşini yakayım. Ruhsal acıların olduğu yere, sevinç getireyim.

Ermeni Kilisesi Azizleri Bölüm IV <table class="MsoNormalTable" style="width: 100%;" border="0" cellpadding="0" width="100%"> <tbody><tr style=""> <td style="padding: 0.75pt;"> Nerses Shnorhali (Nerses the Graceful), Catholicos (1102-1173) Nerses Lampronatzi(1153-1198) Koharinyank (1156 AD) Hovhannes Vorodnetzi (John of Vorodn) (1315-1388 AD) Ignatius Maloyan(1869-1915 AD) Nerses Shnorhali (Nerses the Graceful), Catholicos (1102-1173)

Aziz Fransua duası Rab, beni kendi barışın için,alet olarak kullan. Nefret olan yerde ben seveyim. Hakaret edildiğinde af edeyim. Geçimsizliğin olduğu yerde,aracılık edeyim. Yanılgı olan yerde,gerçeği söyleyeyim. Şüphe olan yere,inanç getireyim. Umutsuzluğun olduğu yerde,ümit vereyim. Karanlığın hakim olduğu yerde,sevgi ateşini yakayım. Ruhsal acıların olduğu yere,sevinç getireyim. Beni teselli etmeselerde,ben teselli edeyim.

Aziz Efraim'in Duası http://www.comeandseeicons.com/e/ynk15.jpg Oh sen;hayatımın Rabbi ve efendisi, Bana tembel bir ruh,kırılgan bir heves,güç için hırs ve boş konuşan bir tavır ihsan etme. Ama bana senin hizmetçin olmayı,iffetli bir ruhu,alçak gönüllülüğü,sabrı ve de sevgiyi bağışla. Evet, sen Rab ve Kral, Kendi isyanlarımı kavrayabilmeyi ve kardeşlerimi yargılamamayı ebedler ebedince kutsal olup hüküm süren sen; bana bahşet. Amin +

Ermeni Ortodoks Kilisesi ile ilgili websiteler http://lraper.org/main.aspx?Action=ChangeLanguage&Language=TR

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih