Mamigonyan
Ermeni Kiliseleri
Sayin Kadim ortodoks moderator ben hristiyanforum sitesine yeni uye oldum. ben anne tarafindan muslumanlasmis ermeni kokenli biriyim ve 3 ay once Rab Isa Mesih'e iman ettim ancak mezhepler arasinda kararsiz kaldim. Ben ermenilerin mensup oldugu Kadim Kiliseye uye olmak istiyorum ama Kadim Ortodoks kilisesi husunda yeterli bilgiye sahip degilim ve bu hususta bazi sorularim olacakti:
1- Kadim ortodoks kilisesi ile Ortodoks Kilisesinin; Mesih'in tabiati hususundaki farkinin disindaki farklar nelerdir?
2- Ben avustralyadan yaziyorum ve burada kadim kiliseler azinlikta ama grek,rus,ukrayna,makedon ortodoks kiliseleri oldukca fazla. ben ortodoks kiliselerinin ayinlerine katilip ileride vaftiz olsam ama kadim ortodoks kilisesinin iman esaslarini kabul etsem kadim ortodoks olabilir miyim?
3- Ermeni Ortodoks kiliseleri var midir?
4- Ermeni Kadim Kilisesi ile diger kadim kiliseler arasinda inanc veya ibadet farki var midir? Turkiyeye gidip ermeni kilisesinde vaftiz olabilir miyim?
5- Noel'i 6 ocakta kutlayan sadece ermeni kadim kilisesi midir? Suryani, Kipti v.b kadim kiliselerin bakisi nasildir??
En kisa zamanda cevabinizi bekliyorum, saygilarimla