09-12-09, 19:01
paulus
Merhaba Sayın Mamigonyan. Size Hürriyetin 22.11.2009 sayısında yayınlanan Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Meclis Başkanı Başepiskopos Aram Ateşyan ile yapılan Türkiye Ermenilerinin gizli kalmış travması başlıklı röportajdan bir bölüm yolluyorum.
http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=13004251
Okan KONURALP girişi şöyle yapmış.
"
Türkiye’de bazı torunlar, çocuklar bugünlerde anneannelerinin ya da babaannelerinin, büyükbabalarının, anne veya babalarının Müslüman olmadan önce başka bir dinin, başka bir etnik kökenin mensubu olduklarını öğreniyor."
"Peki, biri gelse ve “Ailemin etnik kökenlerine ve haliyle de dinine geri görmek istiyorum” dese nasıl bir süreçle karşılaşır?
Her vatandaş nüfus dairesine müracaat edip dinini değiştirebilir.
Hıristiyan
dinine geçen kişi de Ermenidir demek değil. Bizde din ve Ermenilik ayrılmaz bir parçadır. Epeyce zaman alır. Altı aylık bir ders süresi var. Bu süre içinde de onun ne kadar köküne sadık olduğuna bakarız. Eğer onun köküne dönme konusundaki inatçılığını görürsek, Patrikhane’nin verdiği belgeyle nüfus dairesine gidip kimliğini
hıristiyan
olarak değiştirebilir. Akabinde vaftiz olup Ermeni kilisesinin bir üyesi olur. Burada belirtelim. Biz insanları etnik kökenine göre veya dini aidiyeti için değil, “Tanrı’nın suretinde yaratılmış oldukları için” seviyoruz."
Kilise ile bilgiyi ise LRAPER isimli siteden patrikhanenin email adresini öğrenip, direkt patrikhaneden alabilirsiniz.
Umarım yardımcı olabildim.
Ermeni Kiliseleri
FORUMA ÜYE OLUN!
/
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM
/
Ermeni Kiliseleri