HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Halen Ermeni Gregoryan kiliselerinde doğu yüzündeki güneş figürleri bize pek çok şey anlatıyor.
Gregoryen diye bir şey yok! Ermeni Ortodoks diye bir şey var, lütfen bu aşağılayıcı sözü kullanmayın.
Gregoryanlık
siranusfetvaciyan Gregoryanlık
selamlar bu gregoryen olayını aslında ermenileri bölmek içinde kullanmışlardır.Benim babam ermeni ortodoks,annem de rum ortodokstur.gregoryenlik yoktur.
Gregoryanlık
araratgonesherian Gregoryanlık
arkadaşlar ben ortodox bir ermeniyim ama gregoryan ermeni tanıdıım çok var.Rab sizi korusun.AMEN
Gregoryanlık
Quest Gregoryanlık
Araratgonesherian; Ortodoks (Ortodox diye bir şey yok) bir Ermeniysen zaten onların Gregoryan dediği Ermenilerdensin. Bunun için de aslında sen bir Ermeni değilsin. Bunu bilmemen çok garip çünkü. Gregoryan tabiri zaten Ermeni Ortodokslar için kullanılır ve bunu bilmeyen bir Ermeni yoktur. Ermeni değilsin ve Ermeniyim diyorsun. Ayrıca yine ve yine söylüyorum: GREGORYAN DİYE BİR ŞEY YOKTUR! kaç kere söylemek lazım?
GregoryanlıkHıristiyanlıkta Gregoryanlığın tam olarak ne anlama geldiğini kavrayamadım. Gregoryanların Ortodoks olduklarını duymuştum ve fikir ayrılıklarının olduğu için bu tanımlamayı aldığını. Gregoryan Ermenilerin farkı nedir ?<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Dini bayramlarda bir hafta erken yada geç başladıklarını biliyorum. Sebebi nedir ? Haç çıkarma yada diğer olayları Hıristiyan ortodokslarla aynımıdır ?
Cevabınız için çok teşekkürler.
Gregoryanlıksitede gregoryanlıkla ilgili fazla bilgi yok.temel olarak diger mezheplerden ayrılan tarafı nedir?simdiden sagolun.
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler