| Quest |
| Araratgonesherian; Ortodoks (Ortodox diye bir şey yok) bir Ermeniysen zaten onların Gregoryan dediği Ermenilerdensin. Bunun için de aslında sen bir Ermeni değilsin. Bunu bilmemen çok garip çünkü. Gregoryan tabiri zaten Ermeni Ortodokslar için kullanılır ve bunu bilmeyen bir Ermeni yoktur. Ermeni değilsin ve Ermeniyim diyorsun. Ayrıca yine ve yine söylüyorum: GREGORYAN DİYE BİR ŞEY YOKTUR! kaç kere söylemek lazım? |
| araratgonesherian |
| quest ermenileri ve hristiyanları tanımadıın için böyle diyebilirsin biraz bilgin olsaydı bizanstaki ortodoks gregorian çekişmelerini bilirdin bana ermeni deilsin diyemessin bunuda bil.gregoriyan yok diyorsan seni tanıştırabileceğim gregoryan bile var istersen msnimi veririm. |
|
Alıntı:
|
|
Literatürü taradığımda Ortodoks, Katolik, Protestan, Gregoryen gibi birçok mezhep görüyorum. Neden böyle? Ermeni Kilisesi dendiği zaman etnik, ritüel ve mezhep açısından, akla Doğu Ortodoks kiliselerine ait kurum ve üyeleri gelir. Gregoryen nitelemesi, Ruslar ve daha sonra da Fransız Katolikler tarafından Ermenileri küçümsemek için kullanılmıştır. Yani, İsa Mesih ya da onun havarileri tarafından kurulmuş değil de, 4'üncü yüzyılda Aziz Gregor tarafından kurulmuş anlamına geliyor. Postadan bana Ermeni Gregoryen patriği diye bir zarf geldiğinde, aynen iade ederim. |
| araratgonesherian |
| ortodoks ermenilerre asla gregoryan demezler bu saçma sapan fikri aklından çıkar gregoryanlık (bence saçma olan) farklı bir mezheptir.ortodoxluk nasıl kolayıma gelirse öyle yazarım.al tarih oku ermeni ortodoxlara asla gregoryan diyilmedi hatta bizans tarafından katledilmeye çalışıldı gregoryan ermeniler.türklerden bile az hristiyan bilgin olduu için suçlu olan sen değilsin üzülme. |