Gregoryanlık - Sayfa 4

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ermeni Ortodoks Kilisesi : Gregoryanlık - Sayfa 4

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Quest

Gregoryanlık

Ermeni Ortodokslara Gregoryen/Gregoryan denir.Bugün Ermeni cemaatinden bile bir kesim kendine Gregoryan diyerek hata yapar ama Patrik Hazretleri her zaman bunu inkar eder ve kullanılmamasını rica eder.Çünkü aşağılama içerir.Constantine'in verdiği bilgiler yeterli sanırım.

Senin bir Ermeni olduğunu hiç sanmıyorum,sözlerin çok komik çünkü.Çok şey bildiğini sanarak hiçbir şey bilmediğini çok güzel kanıtlıyorsun.Havadan konuşmuyorum, Ermeni Kilisesini de çok iyi tanırım hiç merak etme sen.

Gregoryan tabiri Ermeni Ortodokslar için kullanılır ve sen Gregoryanlık saçma bir mezheptir dediğinde aslında Ermeni Ortodoksluğa saçma demiş oluyorsun.Lütfen sözlerine dikkat et,kırıcı olma.Ermeni Kilisesi hakkında ne biliyorsun da saçma diyorsun?

Gregoryanlık

hristiyanlık
mariaf

Gregoryanlık

Arkadaslar,

Yeni bir ise basladim. Is yeri sahipleri Turkiye de yillar once yasayip 30 yil once Kanada ya yerlesmis bir aile. Kendilerinin Ermeni olduklarini soylediler. Ortadox sunuz degilmi siz deyincede. Hayir biz Gregoryaniz dedi.. Bu basliktaki yazilari takip ettigim icin dahada merak ettim hangi kiliseye gidiyorsunuz dedim Geregoryan Kilisesi dedi. Kendileri Kanada Kingsway deki bahsettigi Gregoryan Kilisenin tum tamirlerini bagis olarak yaptirmislar kilisede bir tesekkur yazisi hazirlamis ve bunu onlara teslm etmis, O cerceveli yaziyi gozlerimle gordum Grogoryan Kilise diyor..
( Konu hakkinda hicbir sey idda edecek bilgiye asla sahip degilim sadec yasadigimm olayi ve kendilerine Gregoryanim diyen bir Ermeni aileyi tanidigimi soyluyorum)

Gregoryanlık

hristiyanlık
evangelion

Gregoryanlık

http://hristiyanforum.com/forum/show...5305#post15305

Gregoryanlık

hristiyanlık
siranusfetvaciyan

Gregoryanlık

Optimus Prime
http://hristiyanforum.com/forum/show...5305#post15305
selamlar kardeşim,bir ermeni ortodoks olarak feza kardeşimize cevap yazacaktım ancak,yönlendirdiğiniz sayfanızdaki cevabınız görüşlerimi tamamı ile dile getirdiği için cevaba gerek kalmadı teşekkürler.papaya gelince....camilerde saf tutan bir iki yüzlü mevkii düşkününden farklı bir açıklama beklemek zaten gaflet olurdu!!! TANRI SİZİ KORUSUN

Gregoryanlık

hristiyanlık
mariaf

Gregoryanlık

Sevgili Yonetici Arkadasim ve Siranus.

Yukarda ekteki yaziyi buraya mesaj atmadan onde okumustumm. Sanirim mesajimda demek istedigim sey pek anlasilamadi. Demek istdigim gercek ne olursa olsun Ben Ortodox degilim Gregoryan Ermeniyim diyen kisilerin oldugunu ve bunlarinda Kiliselerinin oldugunu soylemem dii.Mesajimda soru sormayip hayretimi ifade etmistim.

Gregoryanlık

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Gregoryanlık konusuna benzer konular;

Gregoryanlık Hıristiyanlıkta Gregoryanlığın tam olarak ne anlama geldiğini kavrayamadım. Gregoryanların Ortodoks olduklarını duymuştum ve fikir ayrılıklarının olduğu için bu tanımlamayı aldığını. Gregoryan Ermenilerin farkı nedir ?<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Dini bayramlarda bir hafta erken yada geç başladıklarını biliyorum. Sebebi nedir ? Haç çıkarma yada diğer olayları Hıristiyan ortodokslarla aynımıdır ? Cevabınız için çok teşekkürler.

Gregoryanlık sitede gregoryanlıkla ilgili fazla bilgi yok.temel olarak diger mezheplerden ayrılan tarafı nedir?simdiden sagolun.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ermeni Ortodoks Kilisesi : 4- Gregoryanlık - Sayfa 4

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler