Gregoryanlık konusu
10147 kez okundu,
42 kez cevaplandı. En son mesaj
Hayq tarafından gönderildi.
Gregoryanlık konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4 5
6 7 8 9
>

28-07-07, 16:58
evangelion
|
|
feza
|
Sevgili Yonetici Arkadasim ve Siranus.
Yukarda ekteki yaziyi buraya mesaj atmadan onde okumustumm. Sanirim mesajimda demek istedigim sey pek anlasilamadi. Demek istdigim gercek ne olursa olsun Ben Ortodox degilim Gregoryan Ermeniyim diyen kisilerin oldugunu ve bunlarinda Kiliselerinin oldugunu soylemem dii.Mesajimda soru sormayip hayretimi ifade etmistim.
|
Ok :)
Gregoryanlık
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Gregoryanlık

26-10-07, 18:11
sagopakajmer18
Kafam karıstı . Bizim cevredeki herkes gregoryan dır. Şimdi siz böle bisey yok mu diyosunuz.
Gregoryanlık
FORUMA ÜYE OLUN! /
Gregoryanlık

26-10-07, 18:55
Margos
Bu konu çok basit aslında neden karışıyor ki bu kadar?Ben de Gregoryan diye bir şey olmadığını, Ermeni Resuli (Apostolik) Ortodoks Kilisesi'nin Gregoryanlıkla karıştırıldığını düşünüyorum.Gregoryan diyen Ermeniler mevcutsa da gerçeği Ermeni Ortodoks.ben böyle okudum,internette araştırabilirsiniz kolayca.
sagopakajmer18, benim de Ermeni dostlarım var ve onlardan da Gregoryan dediklerini duydum ama doğrusu o değilmiş, Ermeni Patriği gerekli açıklamayı yapmış zaten.
Gregoryanlık
FORUMA ÜYE OLUN! /
Gregoryanlık

14-08-08, 21:47
Nigoğos
|
|
Quest
|
Evet Avo kardeşim gayet güzel açıklamış.Ermeni Ortodokslara Gregoryen/Gregoryan demek tamamen Rusların uydurduğu ve daha sonra Fransızların da kullandığı bir aşağılamadır.Patrik Hazretleri, Gregoryan Patrikliği adı altında gelen hiçbir postayı açmadığını,okumadan aynen iade ettiğini belirtmişti zaten.
Monofizit olayını da çok güzel açıklamış.Ermeni Apostolik Kilisesi (Hayots Yegeghetsin) Mesih'in iki tabiata sahip olduğuna elbet inanır ama Tanrısal tabiatı ön plandadır.
Türkiye dışında hiçbir yerde Ermeni Kilisesi için Gregoryen terimi kullanılmaz.
|
Bunu söylemek çok büyük bir hatadır.
Gregoryenlik Orthodoxluğun babasıdır.
Ermeni Orthodoxluğuna Gregoryan denmesinin sebepi şudur.
Ermenistan Krallığı İ.S 301 yılında
Hristiyanlığa geçen ilk ülkedir.
Daha önce
Hristiyanları katleden Ermenistan Kralı
Hristiyan olmuştur.Onu
Hristiyan Yapan kişi Surp Krikor(Doğu Ermenicesinde Gregor)Lusavorich dir.
Bizde kendimize bu yüzden Gregorun öğrettiği anlamında
"Gregoryen" deriz
Ermeni Otrhodoxluğu ve Gregoryenlik %100 aynıdır.
Ermeni Orthodox denmesinin sebepi de Gregoryenliğin Orthodoxluğun babası olması.
Gregoryanlık
FORUMA ÜYE OLUN! /
Gregoryanlık

15-08-08, 01:33
madonna
|
|
Nigoğos
|
Ermeni Otrhodoxluğu ve Gregoryenlik %100 aynıdır.
Ermeni Orthodox denmesinin sebepi de Gregoryenliğin Orthodoxluğun babası olması.
|
Benimde bildiğim kadarı ile Ermeni Orthodox'lara Gregorian deniliyor.Bunun aşağılama ve küçük görme ile ilgiside olabilir belki bilmiyorum.Bizzat Rum'ların hala Ermenileri küçük gördüğüne kendi gözlerimle şahit oluyorum.
Onun dışında Ermeni Katolik cemaati de var.Protestan kiliselerine gidenler tapınma için gidiyor genelde ve Rab için çalışmaya.Çünkü Gregoryan kilisede hizmet verilemiyor.
Selametle :)
Gregoryanlık

Lord Jesus Christ is my Saviour

FORUMA ÜYE OLUN! /
Gregoryanlık
Gregoryanlık konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4 5
6 7 8 9
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil