Gregoryanlık konusu
10148 kez okundu,
42 kez cevaplandı. En son mesaj
Hayq tarafından gönderildi.
Gregoryanlık konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
5 6 7 8 9

29-11-09, 17:49
moderator5
Kendi kafalarına göre tarih yazmaya alışkın olanların bu tarz akademik olmayan cümleler üretmelerine şaşmamak gerekir.
Gregoryanlık
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Gregoryanlık

29-11-09, 22:35
nicoletta
ben bunu anlamıyorum, anladım bu bilgiler dogrudur yada evet bunlar gercekten birebir şu kaynaktan alıntıdır diyen varsa beri gelsin:)
yani hadi bilmiyorsun, yada gectim daha fenası kulaktan dolma ögrenmişin bunları belli, kalkıp sanki kesin konfirme bir bilgiymiş gibi nasıl yazabiliyorsun yani?
ben eger bi konuyla alakalı bilgimden emin değilsem değil yazmak -konusurken fikir bile yurutmem, ki en azından anlatılanlardan bir çıkarımda bulunayım..
bu soruya o kadar kardeşim gayet mantıklı ve duzgun bilgiler yazmıs, tarihi akışından bilgiler vermiş hepsini bir kalemde sil ardından ardından böyle bir yorumda bulun..
bu kadar olurmu gercekten rica ederim!
lütfen kardeşler, çıkışmamı affedin ancak bu şekilde alakalı alakasız yazı yorum gorunce kendimi tutamıyorum.. hele ki zamanında o kadar okuluna gitmiş, dersini almıs biri için gayet duzgunce tepkimi koymaya calışıyorum.. ama elimden bu kadarı geliyor:)
Gregoryanlık
FORUMA ÜYE OLUN! /
Gregoryanlık

30-11-09, 03:14
Hayq
Gregoryanlık denmesinin nedeni bilindiği gibi Ermenilerin
Hristiyanlığı Surp ( St.) Krikor (Gregor) Lusavorich (Aydınlatıcı) sayesinde benimsemiş olmasıyla alakalıdır.
Kızılkilise adlı arkadaşım öncelikle Kürt ve Ermeni dini,tarihi genelde birbirinden bağımsızdır.Ermeniler
Hristiyan olduğu tarihte muhtemelen Kürt denilen bir ırk bile yoktu ( Kürtlerin kökeni hakkında birçok görüş var belki farklı görüşlerde var olduğu iddia ediliyordur) kaldı ki ülke olarak
Hristiyanlığa ilk geçen ülke o zamanlar orta güçte ve büyüklükte olan Ermenistan Krallığı idi (301). Bizans ise 301 den tam 29 yıl sonra yani 330 yılı civarında kurulmuş bir İmparatorluktur.Belli bir süre boyunca birbirleriyle savaşmamışlardır.Sizin iddia ettiğinizin aksine Ermeniler kılıç zoruyla
Hristiyan olmamıştır. Tam tersi
Hristiyanlıktan çıkması için Persliler tarafından hazırlanmış 250-200 bin kişilik büyük bir orduya karşılık yalnızca 66 bin kişilik Vartan Mamigonyan'ın ordusuyla Avarayr alanında büyük bir direniş gösterip dinini korumuş ve büyük ihtimalle de diğer imparatorlukların da daha rahat
Hristiyan kalmasını sağlamıştır.
Sizden ricam en azından yazmadan önce 1 kere okuyun ve öyle yazın.
Yönetim Notu: Yönetim olarak bizim de sizden bir ricamız vardır, daha önce size email gönderdik, defalarca sahte hesap açtınız, Kadim Ortodoks olduğunuzu beyan ettiniz ancak farklı türde yorumlar yazdınız. Bu konuları da açıklığa kavuşturmanızı bekliyoruz...
Gregoryanlık
FORUMA ÜYE OLUN! /
Gregoryanlık
Gregoryanlık konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
5 6 7 8 9
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil