Arşiv Sayfa 9 / Gregoryanlık - Sayfa 9

Arşiv Sayfa 9 Gregoryanlık hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ermeni Ortodoks Kilisesi : Gregoryanlık - Sayfa 9 konusu 10148 kez okundu, 42 kez cevaplandı. En son mesaj Hayq tarafından gönderildi. Gregoryanlık Merhaba, Konuyu Ortodoksluk başlığı altında sormam daha doğru olacak sanırım. Gregoryanlık hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim. Zira Eskiden Tunceli yöresindeki Hristiyanlarda Gregoryan ağırlık vardı kısmende Protestanlar vardı. Bu konuda Ortodoksluktan farkları nedir? Ermenilere özgü diyebilirmiyiz? Gregoryanlık

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Gregoryanlık konusu 10148 kez okundu, 42 kez cevaplandı. En son mesaj Hayq tarafından gönderildi.

Gregoryanlık konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 5 6 7 8 9

Gregoryanlık hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-11-09, 17:49
Gregoryanlık
moderator5

Kendi kafalarına göre tarih yazmaya alışkın olanların bu tarz akademik olmayan cümleler üretmelerine şaşmamak gerekir.

Gregoryanlık

Gregoryanlık

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Gregoryanlık

Gregoryanlık hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-11-09, 22:35
Gregoryanlık
nicoletta

ben bunu anlamıyorum, anladım bu bilgiler dogrudur yada evet bunlar gercekten birebir şu kaynaktan alıntıdır diyen varsa beri gelsin:)
yani hadi bilmiyorsun, yada gectim daha fenası kulaktan dolma ögrenmişin bunları belli, kalkıp sanki kesin konfirme bir bilgiymiş gibi nasıl yazabiliyorsun yani?
ben eger bi konuyla alakalı bilgimden emin değilsem değil yazmak -konusurken fikir bile yurutmem, ki en azından anlatılanlardan bir çıkarımda bulunayım..
bu soruya o kadar kardeşim gayet mantıklı ve duzgun bilgiler yazmıs, tarihi akışından bilgiler vermiş hepsini bir kalemde sil ardından ardından böyle bir yorumda bulun..
bu kadar olurmu gercekten rica ederim!
lütfen kardeşler, çıkışmamı affedin ancak bu şekilde alakalı alakasız yazı yorum gorunce kendimi tutamıyorum.. hele ki zamanında o kadar okuluna gitmiş, dersini almıs biri için gayet duzgunce tepkimi koymaya calışıyorum.. ama elimden bu kadarı geliyor:)

Gregoryanlık

Gregoryanlık

Gregoryanlık hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-11-09, 03:14
Gregoryanlık
Hayq

Gregoryanlık denmesinin nedeni bilindiği gibi Ermenilerin Hristiyanlığı Surp ( St.) Krikor (Gregor) Lusavorich (Aydınlatıcı) sayesinde benimsemiş olmasıyla alakalıdır.
Kızılkilise adlı arkadaşım öncelikle Kürt ve Ermeni dini,tarihi genelde birbirinden bağımsızdır.Ermeniler Hristiyan olduğu tarihte muhtemelen Kürt denilen bir ırk bile yoktu ( Kürtlerin kökeni hakkında birçok görüş var belki farklı görüşlerde var olduğu iddia ediliyordur) kaldı ki ülke olarak Hristiyanlığa ilk geçen ülke o zamanlar orta güçte ve büyüklükte olan Ermenistan Krallığı idi (301). Bizans ise 301 den tam 29 yıl sonra yani 330 yılı civarında kurulmuş bir İmparatorluktur.Belli bir süre boyunca birbirleriyle savaşmamışlardır.Sizin iddia ettiğinizin aksine Ermeniler kılıç zoruyla Hristiyan olmamıştır. Tam tersi Hristiyanlıktan çıkması için Persliler tarafından hazırlanmış 250-200 bin kişilik büyük bir orduya karşılık yalnızca 66 bin kişilik Vartan Mamigonyan'ın ordusuyla Avarayr alanında büyük bir direniş gösterip dinini korumuş ve büyük ihtimalle de diğer imparatorlukların da daha rahat Hristiyan kalmasını sağlamıştır.
Sizden ricam en azından yazmadan önce 1 kere okuyun ve öyle yazın.

Yönetim Notu: Yönetim olarak bizim de sizden bir ricamız vardır, daha önce size email gönderdik, defalarca sahte hesap açtınız, Kadim Ortodoks olduğunuzu beyan ettiniz ancak farklı türde yorumlar yazdınız. Bu konuları da açıklığa kavuşturmanızı bekliyoruz...

Gregoryanlık

Gregoryanlık

Gregoryanlık konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 5 6 7 8 9  

Gregoryanlık konusuna benzer konular;

Gregoryanlık Hıristiyanlıkta Gregoryanlığın tam olarak ne anlama geldiğini kavrayamadım. Gregoryanların Ortodoks olduklarını duymuştum ve fikir ayrılıklarının olduğu için bu tanımlamayı aldığını. Gregoryan Ermenilerin farkı nedir ?<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Dini bayramlarda bir hafta erken yada geç başladıklarını biliyorum. Sebebi nedir ? Haç çıkarma yada diğer olayları Hıristiyan ortodokslarla aynımıdır ? Cevabınız için çok teşekkürler.

Gregoryanlık sitede gregoryanlıkla ilgili fazla bilgi yok.temel olarak diger mezheplerden ayrılan tarafı nedir?simdiden sagolun.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih