HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
sitede gregoryanlıkla ilgili fazla bilgi yok.temel olarak diger mezheplerden ayrılan tarafı nedir?simdiden sagolun.
Gregoryanlık
Margos Gregoryanlık
Mezhepler - Ortodoksluk bölümünde "Ermeni Ortodoks" olarak alt bölüm var. oradan biraz bilgilere ulaşabilirsiniz. genel fikir vermek gerekirse 301 yılında kurulmuş olan (Surp Krikor Lusavoriç / Aziz Aydınlatıcı Krikor tarafından kurulmuştur) ve Kadim Ortodoks aileye mensup bir mezheptir. Ancak gregoryan tanımı yanlıştır, doğrusu "Ermeni Ortodoks"tur. Gregoryan kelimesini kullanan Ermeniler de mevcuttur ancak kesinlikle doğru değildir. Bilgisizliktir sadece.
Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin... Yuhanna 13:34
Gregoryanlık
müzisyen Gregoryanlık
aslında gregoryanlık diye bir mezhep yok..rusların ermenileri aşağılamak için taktığı bir isim sadece ermenilerin ortodoks olduğunu kabul etmedikleri için.bugün ne yazıkki ermeni ortodoklar için bu terim kullanılıyor.
Gregoryanlık
nobren Gregoryanlık
Margos
(Surp Krikor Lusavoriç / Aziz Aydınlatıcı Krikor tarafından kurulmuştur) .
Aziz Gregor diye biliyorum ben kurucu olarak bnmi yanlısım siz mi?
Gregoryanlık
avo Gregoryanlık
nobren
Aziz Gregor diye biliyorum ben kurucu olarak bnmi yanlısım siz mi?
Evet doğru biliyorsunuz,Yanlış olan kimse yok.Aziz aydınlatıcı Gregor Ermenice'de söyleyiş şekli Surp Kirkor Lusavoriç....
Esenlikler,
Yu.1: 12 Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı’nın çocukları olma hakkını verdi. Yu.1: 13 Onlar ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden doğdular; tersine, Tanrı’dan doğdular.
GregoryanlıkMerhaba,
Konuyu Ortodoksluk başlığı altında sormam daha doğru olacak sanırım.
Gregoryanlık hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim. Zira Eskiden Tunceli yöresindeki Hristiyanlarda Gregoryan ağırlık vardı kısmende Protestanlar vardı. Bu konuda Ortodoksluktan farkları nedir? Ermenilere özgü diyebilirmiyiz?
GregoryanlıkHıristiyanlıkta Gregoryanlığın tam olarak ne anlama geldiğini kavrayamadım. Gregoryanların Ortodoks olduklarını duymuştum ve fikir ayrılıklarının olduğu için bu tanımlamayı aldığını. Gregoryan Ermenilerin farkı nedir ?<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Dini bayramlarda bir hafta erken yada geç başladıklarını biliyorum. Sebebi nedir ? Haç çıkarma yada diğer olayları Hıristiyan ortodokslarla aynımıdır ?
Cevabınız için çok teşekkürler.
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler