Hristiyanlığın Kalesi

Hristiyanlığın Kalesi :  Hristiyanlığın Kalesi | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ermeni Ortodoks Kilisesi

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Hristiyanlığın Kalesi sayfasını paylaşmak için adres:

Hristiyanlığın Kalesi

Hristiyanlığın Kalesi
Nigoğos

Hristiyanlığın Kalesi

Ermeniler Hristiyanlıkla ilk önce IS 1. yy.'da tanıştı...Hristiyanlık Ermenistan ve Romada hızla yayılmaya başladı...Ermenistan Kralı III. Drtad Hristiyanlığın çoğaldığını görünce Romalılarla anlaştı ve beraber Hristiyanlara karşı bir katliama başlandı...Bu durumda Ermenistan Nüfusu çok azaldı ve bir zamanlar Romayla alay eden ülke(Medz Dikran-Tigran the Great)çok güçsüz kaldı...

Surp Krikor Lusavorich yakalandı ve Khor Virab denilen bir kuyuya atıldı...burda Kralın kızları ona sürekli yemek verdi fakat Kralın bundan haberi yoktu...

Kralın kızı hastalığa yakalandı ve bir bilirkişi hastalığın iyileşmesi için Krikoru kuyudan çıkarıp Tanrı yolunu seçmesi gerektiğini söylemişti...Kral Krikorun yaşadığına inanmıyordu...Fakt kuyudan çıkarıldı ve Krikor kızı iyileştirdi...böylece Kral da Hristiyan oldu...Bu gelişmeyi metinleri Ermeniceye çevirmek için gerekli olan alfabenin icadıyla devam etti...Bu arada zerdüştlere karşı bir kıyım başladı...Ve ülke çok güçsüz düştü...Bunu fırsat bilen persler fil destekli 200.000 kişilik ordu ile saldırıya geçti...Amaçları ilk önce Ermenistanı ele geçriip daha sonra romadaki Hristiyanlara ulaşıp Hristiyanlığı yok etmekti...

Kach Vartan Mamigonyan önderliğindeki 60.000 kişilik Hristiyan savunucular Van civarında pers ordusunu karşıladı...İki orduda birbirini yenemedi...ülkenin bir bölümü perslere kaldı,fakat Ermeniler Hristiyanlığı kurtardı...

1707 yıl önce kurulan Ermeni Orthodox Kilisesi bugünde varlığını 9 milyon üyesiyle sürdürmektedir...

Hristiyanlığın Kalesi

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Hristiyanlığın Kalesi sayfasını paylaşmak için adres:

Hristiyanlığın Kalesi konusuna benzer konular;

Hristiyanlığın Parasikolojiye Bakışı Merhaba Merak ettiğim konu başlıktanda anlaşılacağı gibi parapsikoloji. Ben bir zamanlar baya bir iç içeydim parapsikoloji,Okültizm ve bir çok ruhani olaylarla. Hristiyanlığın bu konuya bakış açısı nedir ? Forumda bir video paylaşılmıştı, Mesih'in...

Hristiyanlığın İslamiyet'e Karşı Savunulması Hristiyanlığın İslamiyet'e Karşı Savunulması EL KINDİ’NİN SAVUNMASI EL MAMUN’UN DAVASINDA YAZILDI (Takriben 215 hicret yılı; M.S. 830), Kral himayesindeki Asyalı Topluluk önünde okunmuş olan savunmanın dönemi ve yazarı hakkındaki makale...

Hristiyanlığın bana kazandırdıkları??? Öncelikler selamlar. Ben yakın zamanda hristiyan olmayı düşünüyorum.Şuan bir tanrı inancım bulunmamakta. Müslümanlık gibi diğer dinleride araştırdım. Ama arada kaldım.Hristiyanlık bana neler kazandırır yada neler kaybettirir. Objektif...

Türkiye'de hristiyanlığın son durumu Bir diğer deyişle ''Öteki Hristiyanlık'' ya da ''Ötelenmiş..'', Evet sevgili Hristiyan kardeşler, ve diğer inanç mensupları, bu başlıkta İsa Mesih tarafından bizzat özel olarak isimleri Telaffuz edilen O Kutsal 7 Kilise'nin topraklarında ki...

Hristiyanlığın Üç Temel Doktrini Hristiyanlığın Üç Temel Öğretişi Kutsal Kitap'ın kendisi bu öğretişlerin Hristiyanlık imanının temeli olduğunu söyler.. Bunlar; 1) Mesih'in Tanrılığı, 2) Lütufla Kurtuluş, 3) Mesih'in Dirilişi. Bu öğretişlerin hristiyanlık için...

Hristiyanlığın Kalesi
Hristiyanlığın Kalesi :  Hristiyanlığın Kalesi | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ermeni Ortodoks Kilisesi

Hristiyanlığın Kalesi

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler