Memleketimiz de Güvensiziz... Mesrob II'nin Yeni Röportajı

Memleketimiz de Güvensiziz... Mesrob II'nin Yeni Röportajı hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ermeni Ortodoks Kilisesi : Memleketimiz de Güvensiziz... Mesrob II'nin Yeni Röportajı konusu 1636 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj Krisostomos tarafından gönderildi. Memleketimiz de Güvensiziz... Mesrob II'nin Yeni Röportajı 'Yurdumuzda kendimizi güvende hissedemiyoruz' Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob, cemaatinin Dink cinayetinden nasıl etkilendiğinden, Ermenilerin neden potansiyel iç düşman olarak algılandığına kadar tüm konularda görüşlerini SABAH'a anlattı Türkıye Ermenileri Patriği Mesrob II, 'Ermeni' sözcüğünün Türkiye'de artık bir hakaret gibi algılandığını söyledi. Devlet memurluğu, polislik, profesyonel askerlik gibi belli başlı konularda da görünmeyen kanunların devreye girdiğini ve ayırımcılık yapıldığını vurgulayan Mesrob, "Oysa, Ermeniler'in kültürel, sanatsal, mimari, musiki ve daha pek çok alanda ülkemizin gelişimine yaptığı katkı ortadadır. Ancak maalesef vatandaş bunu bilmez, çünkü Ermeniler halka 'kötü öteki' olarak tanıtılmışlardır. Mesela okul kitaplarında öğrencilere... Memleketimiz de Güvensiziz... Mesrob II'nin Yeni Röportajı

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Memleketimiz de Güvensiziz... Mesrob II'nin Yeni Röportajı konusu 1636 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj Krisostomos tarafından gönderildi.

Memleketimiz de Güvensiziz... Mesrob II'nin Yeni Röportajı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Memleketimiz de Güvensiziz... Mesrob II'nin Yeni Röportajı hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-03-07, 10:22
Krisostomos

'Yurdumuzda kendimizi güvende hissedemiyoruz'

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob, cemaatinin Dink cinayetinden nasıl etkilendiğinden, Ermenilerin neden potansiyel iç düşman olarak algılandığına kadar tüm konularda görüşlerini SABAH'a anlattı
Türkıye Ermenileri Patriği Mesrob II, 'Ermeni' sözcüğünün Türkiye'de artık bir hakaret gibi algılandığını söyledi. Devlet memurluğu, polislik, profesyonel askerlik gibi belli başlı konularda da görünmeyen kanunların devreye girdiğini ve ayırımcılık yapıldığını vurgulayan Mesrob, "Oysa, Ermeniler'in kültürel, sanatsal, mimari, musiki ve daha pek çok alanda ülkemizin gelişimine yaptığı katkı ortadadır. Ancak maalesef vatandaş bunu bilmez, çünkü Ermeniler halka 'kötü öteki' olarak tanıtılmışlardır. Mesela okul kitaplarında öğrencilere Ermeniler, Kurtuluş Savaşı sırasında hain bir millet olarak tanıtılmaktadır. Ancak hem Çanakkale Savaşı'nda, hem de Kurtuluş Savaşı'nda Mehmetçik'le omuz omuza savaşan ve bu vatan için şehit düşen Ermeni kökenli vatandaşlarımızdan hiç bahsedilmez" dedi.

GERGİN BİR DÖNEM
Dink cinayetinin toplumda son dönemde iyice artan Ermeni düşmanlığının açık sonucu olduğunu ve Ermeni toplumunun Türkiye'de çok gergin bir döneme girdiğini söyleyen Mesrob II, "Bu şartlar altında kendimizi tamamen güvende hissetmemiz de mümkün değildir. Tekrar kendimizi kendi yurdumuzda güvende hissedebilmemiz için toplumdaki Ermeni düşmanlığının yok olması gereklidir" diye konuştu.

AZAMİ TEDBİR
Mesrob II şunları söyledi: "Devlet yetkililerinden beklentimiz ellerinden gelen azami tedbirleri almalarıdır. Kurumlarımıza karşı alenen, tahmin edilebilir yöntemlerle yapılabilecek olan her türlü saldırı girişiminin önlenmesini beklemek en doğal vatandaşlık hakkımızdır. Profesyonel saldırılara maruz kalma riski altında olduğumuz da doğrudur."

Pervin METİN /HABER MERKEZİ / Sabah

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Memleketimiz de Güvensiziz... Mesrob II'nin Yeni Röportajı

Memleketimiz de Güvensiziz... Mesrob II'nin Yeni Röportajı hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-03-07, 11:16
Krisostomos

Patrik: Azmettiriciler iyi korunuyor

Türkiye'nin tek Ermeni köyü Vakıflı'da pazar ayinini yöneten Türkiye Ermenileri Patriği 2. Mesrob, Hrant Dink suikastını azmettiren kişilerin çok iyi korunduğunu söyledi.

Demet Bilge Ergün'ün haberi
Türkiye'nin tek Ermeni köyü olarak bilinen Vakıflı Köyü'nde dün yapılan pazar ayinini yöneten Türkiye Ermenileri Patriği 2. Mesrob, Hrant Dink suikastını azmettiren kişilerin çok iyi korunduğunu söyledi.
Hatay'ın Samandağ ilçesindeki törenin ardından 2. Mesrob, gazetecilerin Dink suikastiyle ilgili sorularını yanıtladı. 2. Mesrob, "Cinayetin muhakkak bir azmettiricisi vardır. Cinayet üzerinden bunca zaman geçmesine rağmen azmettirici henüz bulunamadı ve durum karmaşık hal aldı. Bu da azmettiricinin iyi korunmasından kaynaklanıyor. Bu yüzden de ortaya çıkarılamıyor. Bulunmaları için dua ediyoruz" dedi.
Çankaya'nın arsası
2. Mesrob, Çankaya Köşkü'nün yerinin Ermeni bir vatandaşa ait olduğu iddasıyla ilgili dün bir gazetede çıkan haberin hatırlatılması üzerine de, "Hukuksal bir çerçevede satın alınmış ve devlete kazandırılmış. Ermeni aileyi de eskiden beri tanıyorum ve görüşüyorum. Eskiden Ermeni vatandaşa ait olan bu yere Çankaya Köşkü yapılması bize de gurur verdi" dedi.
Ayin sırasında kiliseye sığmayan cemaat, yağmur altında dua etti. Ayine Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca da katıldı.
(Radikal)

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Memleketimiz de Güvensiziz... Mesrob II'nin Yeni Röportajı

Memleketimiz de Güvensiziz... Mesrob II'nin Yeni Röportajı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Memleketimiz de Güvensiziz... Mesrob II'nin Yeni Röportajı konusuna benzer konular;

Aziz Mesrob Maşdots Mesrob Maşdots (Mesrop Maştots) 361 veya 362 tarihinde, Hatsegats köyünde (Daron Taşrası, Büyük Ermenistan) doğdu. M. Maşdots Ermeni rahip ve dil uzmanıdır. Ermeni alfaabesini icat etmesiyle tanınır. Maşdots’a Ermeni Apostolik Kilisesi’nin başı Aziz Sahag ile Rufanos adında bir Yunanlı yardımcı olmuştur. Maşdots, yunanca, farsça, süryanca, gürcüce dillere hakimdi. Palu Şehrin yakınındaki yüksek kaya kütlesi üzerinde eskiden Palu kalesi bulunmaktaydı ve söylentiye göre Mesrob Maşdots Ermeni harflerine son şekli vermeden önce yedi hafta burada bulunup harfler üzerinde çalışmıştır.

Melki Tekin röportajı Melki Tekin röportajı Melki Tekin röportajı KENDİNİ BİZE TANIŞTIRABILIR MISIN? Ben Melki Tekin Turabdin‘nın Enhil köyünde doğdum, Köyümde bana Melke Nisa diyorlar çünkü dedemin adını aldım. Enhil köyünde beni doğuran ebaveynlerden iyi bir terbiye aldım.. Enhil’deki ilk okulu ve süryanice okulu okuduktan sonra hemen İstanbula gittim. İstanbula geldiğimde aşağı yukarı 13-14 yaşındaydım ve İstanbulda sayin İbrahim Eğo’nun konfeksyon atölyesinde çalıştım ve sonra Meyser adında ilk üstasında çalıştım ve böylece konfeksyon sanayinın ustalığına geldim. Bir kaç ay bir ailenın yanında kaldıtan sonra, Enhilli genç bekarların yanına gittim. İstanbulun çeşitli semtlerinde: Kumkapı, Beyazit, Tarlabaşı, Yenişehir, Kurtuluş ta yaşadım; aşağı yukarı 5 yıl kaldım. ...

Ekümenik Ortodoks Patrik: "Burası bizim memleketimiz" Ekümenik Ortodoks Patrik: “Burası bizim memleketimiz” http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/04/ekumenikortodokspatrik2-200x300.jpg Ekümenik Ortodoks Patrik: “Burası bizim memleketimiz” Geleneksel şükran ayinleri için Nevşehir’de bulunan Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde akşam ayinine katıldı Geleneksel şükran ayinleri için Nevşehir’de bulunan Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde akşam ayinine katıldı. Mustafapaşa beldesinde 1729 yılında ibadete açılan Konstantin-Eleni Kilisesi’ndeki ayine Barthelemeos’un yanı sıra Heybeliada Ruhban Okulu mezunu İsviçre Ortodoks Metropoliti İeremias, Rusya Federasyonu Baş Episkoposu Arsenios ile İngiltere Anglikan Kilisesi’nin...

Patrik 2.Mesrob hakkında Tüm kardeşlere esenlikler, Bildiğiniz üzere T.Ermenileri Patriği 2.Mesrop (Mutafyan) bir süredir rahatsız.Pazartesi günü Ermeni Patrikanesinde tüm ruhanilerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.Ve patriğin rahatsızlığının ismi tam olarak verilmese de;ameliyat olduğu tiroit sorununun devam ettiği,ayrıca ciddi bir hafıza problemi yaşadığı ve çoğunluğu profesörlerden oluşmuş tıbbi bir kurulun kendisi için''uzun bir dinlenme ve tedavi'' dönemi öngördüğü açıklandı.Bu sonuca göre sevgili patriğimiz görevine devam edememe durumundadır ve yıl sonuna(...) kadar ruhani ve patriklik işlerini ruhani kurul yürütecektir.Ruhani kurul toplantısı çok üzücü bir ortamda gerçekleşmiş,toplantıya katılan ruhaniler ve diğer cemaat üyeleri dualarıyla patrik için şifa dilemişlerdir. Ben daha önceden...

Yeni gök ve yeni yeryüzü nelerdir(cevap) Birçok insan cennetin gerçekten nasıl olduğu hakkında yanlış düşüncelere sahiptir. Vahiy Kitabı�nın 21 ve 22�ci ayetleri bizlere yeni gök ve yeni yeryüzü hakkında ayrıntılı bir resim sunar. Zamanın sonundaki olaylardan sonra, şimdiki gökler ve yeryüzü artık ortadan kalkacak ve onların yerini yeni gök ve yeni yeryüzü alacaktır. İnanlıların sonsuzluk boyunca yaşayacağı yer yeni yeryüzü olacaktır. Yeni yeryüzü, üzerinde sonsuzluğu geçireceğimiz �cennet�tir. Göksel kent olan Yeni Yeruşalim�in yer alacağı yeni yeryüzüdür. İnciden yapılmış kapılar ve altından yapılmış sokaklar yeni yeryüzünde olacaktır. Cennet�yeni yeryüzü�yüceltilmiş fiziksel bedenlerle yaşayacağımız fiziksel bir yerdir (1 Korintliler 15:35-58). Cennet�in �bulutlarda� olduğu kavramı Kutsal Kitap�a uygun değildir. Bizim...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih