Arşiv Sayfa 11 / Patrik 2.Mesrob hakkında - Sayfa 11

Arşiv Sayfa 11 Patrik 2.Mesrob hakkında hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ermeni Ortodoks Kilisesi : Patrik 2.Mesrob hakkında - Sayfa 11 konusu 12032 kez okundu, 52 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Patrik 2.Mesrob hakkında Tüm kardeşlere esenlikler, Bildiğiniz üzere T.Ermenileri Patriği 2.Mesrop (Mutafyan) bir süredir rahatsız.Pazartesi günü Ermeni Patrikanesinde tüm ruhanilerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.Ve patriğin rahatsızlığının ismi tam olarak verilmese de;ameliyat olduğu tiroit sorununun devam ettiği,ayrıca ciddi bir hafıza problemi yaşadığı ve çoğunluğu profesörlerden oluşmuş tıbbi bir kurulun kendisi için''uzun bir dinlenme ve tedavi'' dönemi öngördüğü açıklandı.Bu sonuca göre sevgili patriğimiz görevine devam edememe durumundadır ve yıl sonuna(...) kadar ruhani ve patriklik işlerini ruhani kurul yürütecektir.Ruhani kurul toplantısı çok üzücü bir ortamda gerçekleşmiş,toplantıya katılan ruhaniler ve diğer cemaat üyeleri dualarıyla patrik için şifa dilemişlerdir. Ben daha önceden... Patrik 2.Mesrob hakkında

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Patrik 2.Mesrob hakkında konusu 12032 kez okundu, 52 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi.

Patrik 2.Mesrob hakkında konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 7 8 9 10 11

Patrik 2.Mesrob hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-01-10, 19:58
Patrik 2.Mesrob hakkında
atariş

Sebastian
Kyrie Eleison
Umarım ki iyileşir, Ermeni cemaatinin kendisine daha çok sahip çıkması dileğiyle.
Amin!

Rab Tanrım Patriği korusun!
amin!
Κύριε ελέησον

Patrik 2.Mesrob hakkında

Patrik 2.Mesrob hakkında

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Patrik 2.Mesrob hakkında

Patrik 2.Mesrob hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-01-10, 00:36
Patrik 2.Mesrob hakkında
Yunus Ünlü

Rahatsızlığım nedeniyle Hristiyan Forum'larını okuyamadım. Bu gece okudum Patrik 2. Mesrob'un rahatsızlığını... Çok üzüldüm, Ulu Tanrı, bu lider din adamımıza sağlığını geri vermesi için dua ediyorum. Kısmet olursa yarın kilisede 12 günlük duaya da başlıycağım...
Mesih İsa, sen ki onca hastalara şifa verdin, ölüleri dirilttin, hristiyanlığın doğduğu topraklarımızda yaşayan ve hayatını Senin Yolu'na adamış olan Patrik 2.Mesrob'u da iyileştir...Tanrım, yine de senin istediğin gibi olsun...

Patrik 2.Mesrob hakkında

Patrik 2.Mesrob hakkında

Patrik 2.Mesrob hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-04-11, 06:08
Patrik 2.Mesrob hakkında
admin1 Ken Block

Unutmadık !

Patrik 2.Mesrob hakkında

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (26 Mayıs)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Patrik 2.Mesrob hakkında

Patrik 2.Mesrob hakkında konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 7 8 9 10 11  

Patrik 2.Mesrob hakkında konusuna benzer konular;

Aziz Mesrob Maşdots Mesrob Maşdots (Mesrop Maştots) 361 veya 362 tarihinde, Hatsegats köyünde (Daron Taşrası, Büyük Ermenistan) doğdu. M. Maşdots Ermeni rahip ve dil uzmanıdır. Ermeni alfaabesini icat etmesiyle tanınır. Maşdots’a Ermeni Apostolik Kilisesi’nin başı Aziz Sahag ile Rufanos adında bir Yunanlı yardımcı olmuştur. Maşdots, yunanca, farsça, süryanca, gürcüce dillere hakimdi. Palu Şehrin yakınındaki yüksek kaya kütlesi üzerinde eskiden Palu kalesi bulunmaktaydı ve söylentiye göre Mesrob Maşdots Ermeni harflerine son şekli vermeden önce yedi hafta burada bulunup harfler üzerinde çalışmıştır.

Mesrob II (Mutafyan)'ın hayali gerçek oluyor, Vortvots Vorodman Kilisesi açıldı Türkiye, Fransa parlamentosunun ‘Ermeni soykırımı’nı inkârı suç sayan yasayı kabul ettiği bir dönemde, dikkat çeken bir adam attı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, restorasyonu tamamlanan ve 1. Dünya Savaşı’ndan beri kapalı olan Ermeni Vortvots Vorodman Kilisesi’ni bugün törenle açacak. İbadethane özelliği korunarak kültür merkezine dönüştürülen kilisenin yeniden hayat bulması, rahatsızlığı dolayısıyla fiili olarak patriklik görevini yerine getiremeyen II.Mesrob Mutafyan’ın hayaliydi. ‘Meryem Ana Katedrali’ külliyesi dahilinde bulunan ve yandıktan sonra Balyan Ailesi mimarlarının projesiyle yeniden inşa edilen Vortvots Vorodman (Gök gürültüsünün çocukları) Kilisesi 2010 İstanbul Kültür Başkenti Projesi kapsamında restore edilmeye başlandı. Restore edilmeye başlandığı dönemde...

Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'ın hayatından kesitler http://www.milliyet.com/2005/10/23/pazar/apaz.html "Üniversitede yaşadığım acı ve tatlı olaylar, beni önce felsefeye sonra dine yönlendirdi" Patrik II. Mesrob: "Çocukluğumdan beri dinle iç içe büyüdüm. İlkokul birinci sınıftayken kilisenin çocuk korosundaydım. Önceleri ilahilerde uykum gelirdi, sonra alıştım. Ortaokul sonlarında kiliseden biraz uzaklaştım. Hem çok kozmopolit bir okulda okuyordum hem de ergenlik işte... 'Papaz mı olucan?' gibi laflar atıyorlardı, çok kızıyordum. Din görevlisi olmak çağdaş yaşamla uyuşmayan bir seymiş gibi lanse ediliyordu o zamanlar" http://www.milliyet.com/2005/10/23/pazar/resim/apaz.jpg FATİH TÜRKMENOĞLU Merhaba kardeşim, hoşgeldin" dedi, ayağa kalktı ve sarıldı. Kristal avizeler, ağır kadifeler ve yüzlerce ampulün ışıltısı bir anda söndü....

Memleketimiz de Güvensiziz... Mesrob II'nin Yeni Röportajı 'Yurdumuzda kendimizi güvende hissedemiyoruz' Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob, cemaatinin Dink cinayetinden nasıl etkilendiğinden, Ermenilerin neden potansiyel iç düşman olarak algılandığına kadar tüm konularda görüşlerini SABAH'a anlattı Türkıye Ermenileri Patriği Mesrob II, 'Ermeni' sözcüğünün Türkiye'de artık bir hakaret gibi algılandığını söyledi. Devlet memurluğu, polislik, profesyonel askerlik gibi belli başlı konularda da görünmeyen kanunların devreye girdiğini ve ayırımcılık yapıldığını vurgulayan Mesrob, "Oysa, Ermeniler'in kültürel, sanatsal, mimari, musiki ve daha pek çok alanda ülkemizin gelişimine yaptığı katkı ortadadır. Ancak maalesef vatandaş bunu bilmez, çünkü Ermeniler halka 'kötü öteki' olarak...

Ermeni Patriği Mesrob II: "NEFRET YIKAR, SEVGİ BİNA EDER" Hürriyet Gazetesi mensuplarından Sefa Kaplan'ın Patrik Mesrob II Hazretleriyle yaptığı mülakatın çözümünü kesintisiz olarak yayımlıyoruz (27/06/2006). SEFA KAPLAN: Başpatrik Karekin II’nin ziyareti öncesinde cemaatinizde bir takım endişeler taşındığı konusunda haberler yayımlandı. Nasıl geçti ziyaret, bu ziyareti nasıl değerlendiriyorsunuz?<o></o> <o> </o> MESROB II: Genelde olumlu ve cemaati manen coşturan bir havada geçti diyebiliriz. Sorularınızı yanıtlamaya başlamadan önce Karekin II'nin ünvanının “Başpatrik” değil genel anlamına gelen “Katolikos” olduğunu hatırlatmak isterim. Kilise'de “Başpatrik” diye bir rütbe yoktur. Tüm dillerde kullanılması gereken ruhanî ünvan “Katolikos”tur. İmparatorluk veya Krallık başkentlerinde görev yapan episkoposlara “Patrik” veya “Papa”, etnik...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih