Patrik 2.Mesrob hakkında - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ermeni Ortodoks Kilisesi : Patrik 2.Mesrob hakkında - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
alenka

Patrik 2.Mesrob hakkında

bende sayın mesrop mutafyana acil şifalar diliyorum.RAB'bin kutsal ruhu onun üzerinde olsun.mesih İSA nın hasta olanlara dokunduğu gibi,bu din adamına da kutsal eliyle dokunsun.ona şifa vererek ayağa kaldırsın.bizi yaratan RAB,sorunlarımızı bizden daha iyi bilir.bizler için imkansız olan RAB için mümkündür.gökte ve yerde tüm hakimiyet sonsuza dek RAB bindir.amin

Patrik 2.Mesrob hakkında

hristiyanlık
madonna

Patrik 2.Mesrob hakkında

alenka
bende sayın mesrop mutafyana acil şifalar diliyorum.RAB'bin kutsal ruhu onun üzerinde olsun.mesih İSA nın hasta olanlara dokunduğu gibi,bu din adamına da kutsal eliyle dokunsun.ona şifa vererek ayağa kaldırsın.bizi yaratan RAB,sorunlarımızı bizden daha iyi bilir.bizler için imkansız olan RAB için mümkündür.gökte ve yerde tüm hakimiyet sonsuza dek RAB bindir.amin
Amin...

Lord Jesus Christ is my Saviour

Patrik 2.Mesrob hakkında

hristiyanlık
armanaker

Patrik 2.Mesrob hakkında

From: ********@yahoogroups.com

Sevgili Dostlar,

Bazen insanin eli tuslara gitmez, yazmak istemez. Ancak sonunda birisinin yazmasi gerekir. Cemaat gazeteleri zaten yaziyor, genis bilgi oradan alinabilir.

Badriark Hayr uzun zamandan beri rahatsiz. Once guatr ameliyati oldu, nuklear tedavi gordu. Ayni zamanda uykuda solunum tutulmasi anlamina gelen apne tedavisi yapildi. Fakat bununla da kalmadi Badriark Hayrda hafiza zayiflamasi goruldu. Doktorlara gore de yeni degil iki uc yil onceden baslamis olabilir.
Dun Kazaz Amira Bezciyan salonunda Sahan Ve Aram Srpazanlarin baskanliginda Ruhani kurul tarafindan bir toplanti duzenlendi. Toplantiya tum ruhani kurul uyesi din adamlarimiz ve cemaatten vakif baskanlari, parerarlar, basin mensuplari ve Patriklik danismanlar katildi. Toplanti dualarla acildi, dualarla kapandi. Ruhani Kurul secilmis kurul olarak durumu degerlendirmis ve bazi kararlar almis bu kararlari aciklamak icin bu toplantiyi duzenlemisti. Aciklamaya gore 9’u profesor ve 3’u uzman olmak uzere 12 doktor tarafindan muayene edilmis. Ortak karar Badriark hayrin bir uzunca sure daha tedavi gormesi gerektigi ve bu sure icinde gorevinden uzak kalmasi yonunde.

Badriark Hayrin gorevinden ayri kaldigi surece Sahan Srpazan vekil olarak, Aram Srpazan Lusararabed olarak ortak yonetecekler badriarkligin islerini. Cemaatle ilgili sorunlarda ortak karar alinacak, kiliseler ve badriarkaran da Aram Srpazan tarafindan Lusararabed olarak yonetilecek. Badriark Hayr eskiden oldugu gibi badriarkaranda yasayacak ve tedavi gorecek hicbir degisiklik olmayacak yasaminda.
Toplumda cok cesitli soylentiler var. Lutfen inanmayin, gercekler bunlar. Hastaligin nedeni hakkinda da soylenecek bir sey yok. Suclu aramanin da bir anlami yok. Cesitli varsayimlar ileri surulebilir elbette ama bence hepsi de olsa olsa spekulasyon olur. Hastalik bu geliyor iste.
Ben sozlerimi bitirirken Der Krikor Damatyan’in konusmasinda bize hatirlattiklarini buraya yazmak istiyorum. Der Hayr diyor ki kitabimiz der ki “Babamdan benim adimla ne isterseniz size verilecektir.” O zaman din adami ya da sivil hepimiz Badriarka Hayrin iyilesmesi icin dua edelim.
Bizlerin elinden gelen bu kadar. Dualarinizda Badriark Hayri anmayi unutmayin.
Ne diyeyim gercekten cok ama cok uzgunum. Hisus Kristos Badriark Hayrin yardimcisi olsun.

Sevgiler.
Murat Bebiroglu

Patrik 2.Mesrob hakkında

hristiyanlık
Margos

Patrik 2.Mesrob hakkında

armanaker
From: ********@yahoogroups.com

Sevgili Dostlar,

Bazen insanin eli tuslara gitmez, yazmak istemez. Ancak sonunda birisinin yazmasi gerekir. Cemaat gazeteleri zaten yaziyor, genis bilgi oradan alinabilir.

Badriark Hayr uzun zamandan beri rahatsiz. Once guatr ameliyati oldu, nuklear tedavi gordu. Ayni zamanda uykuda solunum tutulmasi anlamina gelen apne tedavisi yapildi. Fakat bununla da kalmadi Badriark Hayrda hafiza zayiflamasi goruldu. Doktorlara gore de yeni degil iki uc yil onceden baslamis olabilir.
Dun Kazaz Amira Bezciyan salonunda Sahan Ve Aram Srpazanlarin baskanliginda Ruhani kurul tarafindan bir toplanti duzenlendi. Toplantiya tum ruhani kurul uyesi din adamlarimiz ve cemaatten vakif baskanlari, parerarlar, basin mensuplari ve Patriklik danismanlar katildi. Toplanti dualarla acildi, dualarla kapandi. Ruhani Kurul secilmis kurul olarak durumu degerlendirmis ve bazi kararlar almis bu kararlari aciklamak icin bu toplantiyi duzenlemisti. Aciklamaya gore 9’u profesor ve 3’u uzman olmak uzere 12 doktor tarafindan muayene edilmis. Ortak karar Badriark hayrin bir uzunca sure daha tedavi gormesi gerektigi ve bu sure icinde gorevinden uzak kalmasi yonunde.

Badriark Hayrin gorevinden ayri kaldigi surece Sahan Srpazan vekil olarak, Aram Srpazan Lusararabed olarak ortak yonetecekler badriarkligin islerini. Cemaatle ilgili sorunlarda ortak karar alinacak, kiliseler ve badriarkaran da Aram Srpazan tarafindan Lusararabed olarak yonetilecek. Badriark Hayr eskiden oldugu gibi badriarkaranda yasayacak ve tedavi gorecek hicbir degisiklik olmayacak yasaminda.
Toplumda cok cesitli soylentiler var. Lutfen inanmayin, gercekler bunlar. Hastaligin nedeni hakkinda da soylenecek bir sey yok. Suclu aramanin da bir anlami yok. Cesitli varsayimlar ileri surulebilir elbette ama bence hepsi de olsa olsa spekulasyon olur. Hastalik bu geliyor iste.
Ben sozlerimi bitirirken Der Krikor Damatyan’in konusmasinda bize hatirlattiklarini buraya yazmak istiyorum. Der Hayr diyor ki kitabimiz der ki “Babamdan benim adimla ne isterseniz size verilecektir.” O zaman din adami ya da sivil hepimiz Badriarka Hayrin iyilesmesi icin dua edelim.
Bizlerin elinden gelen bu kadar. Dualarinizda Badriark Hayri anmayi unutmayin.
Ne diyeyim gercekten cok ama cok uzgunum. Hisus Kristos Badriark Hayrin yardimcisi olsun.

Sevgiler.
Murat Bebiroglu
Hoşgeldiniz sevgili Murat abi,
Ben de Luiz Bakar'dan öğrendim, Patrik Hazretleri'nin (Badriark Hayr) görevini yalnızca bir süre yapamayacağını söyledi. Görevini bırakması gibi bir şeyin söz konusu olmadığını da ekledi. Bu habere sevindim. Şimdilik yapabileceğimiz tek şey Patriğin sağlığı için dua etmek ve bu süre içerisinde Aram Srpazan ve Şahan Srpazan için de dua etmek...

Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34

Patrik 2.Mesrob hakkında

hristiyanlık
Emre-istanbul

Patrik 2.Mesrob hakkında

Sağlık durumunun kötü olduğuna gerçektende çok üzüldüm.
Rab tanrımız ona şifa versin.

İsa,"Yol,gerçek ve yaşam Ben'im" dedi."Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.Yuhanna 14:6

Patrik 2.Mesrob hakkında

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Patrik 2.Mesrob hakkında konusuna benzer konular;

Petrus ilk Papa mı, ilk Patrik mi? Merhaba sevgili kardeşler. Başlıktanda anlaşıldığı üzere, sorum belli, İsa bu ayetlerde ne demek istemiştir ? Ve özellikle neden Petrus'la bu konuşma gerçekleşmiştir ? Acizane kutsal kitapta yetkin ve yorum sahibi özellikle katolik ve protestan kardeşlerden yorumlar beklemekteyim, bu ayetlerin açıklamaları, beni aydınlatacak pasajlardan birtanesidir. Teşekkürler.

Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'ın hayatından kesitler http://www.milliyet.com/2005/10/23/pazar/apaz.html "Üniversitede yaşadığım acı ve tatlı olaylar, beni önce felsefeye sonra dine yönlendirdi" Patrik II. Mesrob: "Çocukluğumdan beri dinle iç içe büyüdüm. İlkokul birinci sınıftayken kilisenin çocuk korosundaydım. Önceleri ilahilerde uykum gelirdi, sonra alıştım. Ortaokul sonlarında kiliseden biraz uzaklaştım. Hem çok kozmopolit bir okulda okuyordum hem de ergenlik işte... 'Papaz mı olucan?' gibi laflar atıyorlardı, çok kızıyordum. Din görevlisi olmak çağdaş yaşamla uyuşmayan bir seymiş gibi lanse ediliyordu o zamanlar" http://www.milliyet.com/2005/10/23/pazar/resim/apaz.jpg FATİH TÜRKMENOĞLU Merhaba kardeşim, hoşgeldin" dedi, ayağa kalktı ve sarıldı. Kristal avizeler, ağır...

Süryani Patrik ve Metropoliti PATRİK http://www.suryanikadim.org/patrik/patrik1.jpg Moran Mor Iğnatıyos I. ZEKKA AYVAZ Antakya ve Tüm Doğu Patriği Süryani Ortodoks Kilisesi

Memleketimiz de Güvensiziz... Mesrob II'nin Yeni Röportajı 'Yurdumuzda kendimizi güvende hissedemiyoruz' Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob, cemaatinin Dink cinayetinden nasıl etkilendiğinden, Ermenilerin neden potansiyel iç düşman olarak algılandığına kadar tüm konularda görüşlerini SABAH'a anlattı Türkıye Ermenileri Patriği Mesrob II, 'Ermeni' sözcüğünün Türkiye'de artık bir hakaret gibi algılandığını söyledi. Devlet memurluğu, polislik, profesyonel askerlik gibi belli başlı konularda da görünmeyen kanunların devreye girdiğini ve ayırımcılık yapıldığını vurgulayan Mesrob, "Oysa, Ermeniler'in kültürel, sanatsal, mimari, musiki ve daha pek çok alanda ülkemizin gelişimine yaptığı katkı ortadadır. Ancak maalesef vatandaş bunu bilmez,...

Ermeni Patriği Mesrob II: "NEFRET YIKAR, SEVGİ BİNA EDER" Hürriyet Gazetesi mensuplarından Sefa Kaplan'ın Patrik Mesrob II Hazretleriyle yaptığı mülakatın çözümünü kesintisiz olarak yayımlıyoruz (27/06/2006). SEFA KAPLAN: Başpatrik Karekin II’nin ziyareti öncesinde cemaatinizde bir takım endişeler taşındığı konusunda haberler yayımlandı. Nasıl geçti ziyaret, bu ziyareti nasıl değerlendiriyorsunuz?<o></o> <o> </o> MESROB II: Genelde olumlu ve cemaati manen coşturan bir havada geçti diyebiliriz. Sorularınızı yanıtlamaya başlamadan önce Karekin II'nin ünvanının “Başpatrik” değil genel anlamına gelen “Katolikos” olduğunu hatırlatmak isterim. Kilise'de “Başpatrik” diye bir rütbe yoktur. Tüm dillerde kullanılması gereken ruhanî ünvan “Katolikos”tur. İmparatorluk veya Krallık başkentlerinde görev...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ermeni Ortodoks Kilisesi : 2- Patrik 2.Mesrob hakkında - Sayfa 2

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler