| alenka |
| bende sayın mesrop mutafyana acil şifalar diliyorum.RAB'bin kutsal ruhu onun üzerinde olsun.mesih İSA nın hasta olanlara dokunduğu gibi,bu din adamına da kutsal eliyle dokunsun.ona şifa vererek ayağa kaldırsın.bizi yaratan RAB,sorunlarımızı bizden daha iyi bilir.bizler için imkansız olan RAB için mümkündür.gökte ve yerde tüm hakimiyet sonsuza dek RAB bindir.amin |
| armanaker |
|
From: ********@yahoogroups.com Sevgili Dostlar, Bazen insanin eli tuslara gitmez, yazmak istemez. Ancak sonunda birisinin yazmasi gerekir. Cemaat gazeteleri zaten yaziyor, genis bilgi oradan alinabilir. Badriark Hayr uzun zamandan beri rahatsiz. Once guatr ameliyati oldu, nuklear tedavi gordu. Ayni zamanda uykuda solunum tutulmasi anlamina gelen apne tedavisi yapildi. Fakat bununla da kalmadi Badriark Hayrda hafiza zayiflamasi goruldu. Doktorlara gore de yeni degil iki uc yil onceden baslamis olabilir. Dun Kazaz Amira Bezciyan salonunda Sahan Ve Aram Srpazanlarin baskanliginda Ruhani kurul tarafindan bir toplanti duzenlendi. Toplantiya tum ruhani kurul uyesi din adamlarimiz ve cemaatten vakif baskanlari, parerarlar, basin mensuplari ve Patriklik danismanlar katildi. Toplanti dualarla acildi, dualarla kapandi. Ruhani Kurul secilmis kurul olarak durumu degerlendirmis ve bazi kararlar almis bu kararlari aciklamak icin bu toplantiyi duzenlemisti. Aciklamaya gore 9’u profesor ve 3’u uzman olmak uzere 12 doktor tarafindan muayene edilmis. Ortak karar Badriark hayrin bir uzunca sure daha tedavi gormesi gerektigi ve bu sure icinde gorevinden uzak kalmasi yonunde. Badriark Hayrin gorevinden ayri kaldigi surece Sahan Srpazan vekil olarak, Aram Srpazan Lusararabed olarak ortak yonetecekler badriarkligin islerini. Cemaatle ilgili sorunlarda ortak karar alinacak, kiliseler ve badriarkaran da Aram Srpazan tarafindan Lusararabed olarak yonetilecek. Badriark Hayr eskiden oldugu gibi badriarkaranda yasayacak ve tedavi gorecek hicbir degisiklik olmayacak yasaminda. Toplumda cok cesitli soylentiler var. Lutfen inanmayin, gercekler bunlar. Hastaligin nedeni hakkinda da soylenecek bir sey yok. Suclu aramanin da bir anlami yok. Cesitli varsayimlar ileri surulebilir elbette ama bence hepsi de olsa olsa spekulasyon olur. Hastalik bu geliyor iste. Ben sozlerimi bitirirken Der Krikor Damatyan’in konusmasinda bize hatirlattiklarini buraya yazmak istiyorum. Der Hayr diyor ki kitabimiz der ki “Babamdan benim adimla ne isterseniz size verilecektir.” O zaman din adami ya da sivil hepimiz Badriarka Hayrin iyilesmesi icin dua edelim. Bizlerin elinden gelen bu kadar. Dualarinizda Badriark Hayri anmayi unutmayin. Ne diyeyim gercekten cok ama cok uzgunum. Hisus Kristos Badriark Hayrin yardimcisi olsun. Sevgiler. Murat Bebiroglu |