Patrik vekili Ateşyan: Diasporanın istedikleri bizi bağlamaz

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ermeni Ortodoks Kilisesi : Patrik vekili Ateşyan: Diasporanın istedikleri bizi bağlamaz

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
moderator5

Türkiye Ermeni Patriği Mesrob II Mutafyan'ın Vekili Aram Ateşyan, Türkiye'deki Ermenilerin sorunlarını Türkiye Cumhuriyeti ile çözebileceğini, bu nedenle diaspora ve Ermenistan'ın ne istediğinin kendileri için bir önemli olmadığını söyledi.

Kayseri'de Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nde yapılan restorasyon çalışması sonrasında düzenlenen Takdis töreninin yöneten Patrik Vekili Ateşyan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduklarını ve yaşanılan sorunları da Türkiye Cumhuriyeti'yle çözeceklerini vurguladı.

Diaspora ve Ermenistan'ı tanımadıklarını kaydeden Ateşyan, "Ermenistan'a sadece ruhani anlamda bağlılığımız var. Hiç kimse ne burada ne de diasporadaki Ermeniler iki toplumu karşı karşıya getirmesinler. Bizi bağlamaz. Türkiye'de Ermeni Patrikhanesi var. Kendi yetki sınırları içinde çalışır. Ermenistan'a bağlı değiliz. Ermenistan'a ruhani anlamda bağlıyız. Saygımız sonsuzdur. Başpatriğe de oradaki kutsal Eş Miyadük Kilisesi'ne de. Ama ondan dışarı burası Ermeni Patrikhanesi'dir. Bizim iç tüzüğümüz var, kendi kurallarımızla yaşar, idare ederiz. Beyrut'taki Ermenistan'daki Kudüs'teki önderler ne söylemiş bizi bağlamaz. Buradaki Ermeniler kendi patrikhanesi çatısı altında faaliyetlerini sürdürür, kiliselerini yaşatırlar. Bu cemaatin de görevidir. Kendi elinde bulunan 45 kilise, 16 okul, hastane ve 3 gazeteyi yaşatmak. Bu kilise de onlardan bir tanesidir. Biz bu ülkede yaşadığımız ve bu ülkenin vatandaşı olduğumuz için mutluyuz. Ruhani değerlerimize sadık kaldığımız için mutluyuz." diye konuştu.

DİASPORANIN NE SÖYLEDİĞİ BİZİ İLGİLENDİRMEZ
Türkiye'deki Ermenilerin sıkıntısının kendi devletinde çözüleceğini ifade eden Ateşyan, diasporanın ve ne söylediğinin kendilerini hiç ilgilendirmediğini ve bağlamadığını açıkladı.

Aynı zamanda Ermenistan'ın da ne istediğinin, ne algıladığının kendilerini bağlamayacağını aktaran Ateşyan, "Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Öyle ki bazı gazetelerde orası Ermenistan, burası Türkiye diye başlık atmak çok yanlış. Bu kilise yeni inşa edilmedi. Bin senedir vardı. Onlarca kez onarıldı ve bu günde cemaatimizin verdiği maddi destekle bu kilise onarılmıştır. Her Ermeni bu devlete bağlıdır. Bağlı da olmak zorundadır. Birinci görevi budur. Ancak tabi ki ben azınlık bir toplum olarak bu ülkede yaşayan bir sıkıntım varsa tabi ki devletimin kapısını çalıp çözümünü bu ülkeden arayacağım. Çünkü ben buranın vatandaşı, buranın evladıyım. Dünya üzerinde iki başka toplum yoktur ki birbirleri için şiirler fermanlar yazsın, gözyaşı döksünler. Ermeniler Türk komşusunun ölüsü için, Türk Müslüman kardeşlerimiz de Ermenilerin cenazesi için gözyaşı dökmüştür. Bütün sıkıntılarda bu iki toplum yan yana olmuştur. Sonradan olan üzücü olaylar tabi ki biraz sıkıntı oluşturmuştur ama bunlar iki toplumun yan yana gelmesine engel değildir. Siyasetçiler, ülke yöneticileri sorunları olabilir. Ama halkı bağlamaz. Ermenistan da herhangi bir eve gidin Türk kanalları var. Uydular koymuşlar Türk televizyonlarını izliyorlar. Türkçe şarkılar söylüyorlar. İki toplum arasında sorun yok." şeklinde konuştu.

Ermeni vatandaşlarına tavsiyelerde bulunan Ateşyam, bugün bu topraklarda yaşayan, bu ülkenin vatandaşı olan herhangi bir Ermeni'ye Türkiye Cumhuriyeti'ne hizmet etmek, vergi vermek gerekiyor mu diye sorulsa aklı başında her Ermeni'nin 'getir bana Türk parasını' diyeceğini hatırlattı.

Türk parasının üzerinde Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin olduğunu dile getiren Ateşyan, "O halde Mustafa Kemal'in yani Türkiye Cumhuriyeti'nin hakkını vereceksin. Hizmet edeceksin, vergini ödeyeceksin, askerliğini yapacaksın, yasalara saygılı olacaksın ve diğer taraftan tanrıya olan görevinizi de yerine getireceksiniz. Bu gün olduğu gibi." ifadelerini kullandı.

ZAMAN

hristiyanlık
te veo ahora

uzun yıllar önce parise gitmiştim ve hiç fransızca bilmiyordum. sadece ingilizcem vardı ve fransızlar ingilizce konuşunca pek yardımcı olmuyorlardı. elimde bir adreste bir eczane arıyordum. bir arkadaş, köpeği için bir ilaç ısmarlamıştı. birkaç kişiye sordum ingilizce olarak ama yardımcı olmadılar. ne yapacağımı bilmez bir durumdayken türkçe konuşan genç bir çift gördüm ve hemen selam verip adımı söyledim ve türkiye'den geldiğimi ve bu ısmarlanmış ilacı bulmaya çalıştığımı bana yardımcı olup olamayacaklarını sordum. bana eczaneyi buldular. eczaneye girip o ilacı benim için sordular ve hatta kazık yememem için parayı ödeyip eczaneden çıkana kadar beklediler. teşekkür için adlarını sordum. ikisi de ermeniydi. fransa doğumlu, benim kadar iyi türkçe konuşan bir erkek ile bir kadın ermeni. fransada sokakta türkçe konuşuyorlardı. ikisinin de anne-babalar türkiye'liydi. türkiye'den her ne nedenle ayrılmış olsalar da, türkiye'yi içlerinde bu kadar iyi yaşatıyorlardı ve türkiye'den gelenleri de dini-milli kimliğine bakmadan bağırlarına basıyorlardı.

bir arkadaşım da, bir arkadaşını ziyaret etmek için amerika'da new jersey'e gitmişti. arkadaşının evini bulamayınca o bölgede bir kahvehane türü bir yere girmiş. bir ermeni kahvesiymiş. herkes türkçe konuşuyormuş. adres kolay demişler, sen önce gel bize memleketi anlat demişler. istanbul'un herköşesini sormuşlar yaşlı gözlerle. tekrar tekrar anlattırmışlar. beraber yemek yemeden bırakmayız demişler. sonra da gideceği adrese kadar götürmüşler.

böyle birçok hikaye anlatacaklardır yurtdışında ermenilerle karşılaşanlar.

türkseniz ve yurtdışında kaybolduysanız, başınıza gelebilecek en iyi şey bir ermeniye rastlamanızdır.

hristiyanlık
Sebastian

Ben bir Türk'üm. Genelde Ermenilerle Türkler birbirine düşürülmeye çalışılır fakat ben Ermeni kardeşlerimi Türkler kadar severim, sayarım.

Olumsuz özellik ve düşüncelere sahip Türkler olduğu gibi, Ermeniler de vardır. Dolayısıyla her Ermeni'yi aynı kefeye koymamak gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta biz de onlarla aynı topraklarda yaşıyoruz. Anne tarafımda bir Ermeni'lik olduğunu duymuştum. Belki de o yüzden seviyorum Ermeni kardeşlerimi.

Belki de Rab Yahşuah'ın sevgi dolu sözlerinin içime işlemesinden dolayı...

Saygılar...

Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Patrik vekili Ateşyan: Diasporanın istedikleri bizi bağlamaz konusuna benzer konular;

KKTC'de Rum Ortodokslar istedikleri zaman ayin yapabilecekler Rumlar KKTC’de istedikleri zaman ayin yapabilecekler Submitted by admin on 23/02/2011 – 04:39No Comment http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/02/bay.jpg Rumlar KKTC’de istedikleri zaman ayin yapabilecekler KKTC Hükümeti, ülkede yaşayan Müslüman, Hıristiyan, Musevi ve diğer dinlere mensup kişilerin toplu ibadetleriyle ilgili prosedürde bazı kolaylıklar getirdi. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede yaşayan Rumlar izin almaksızın istedikleri gün ve zamanda ayin yapabilecek; Güney Kıbrıs’tan, Birleşmiş Milletler Barış Gücü aracılığıyla yapılacak başvurularda ise 30 gün önceden başvuru şartı 10 güne indirildi.

Türkiye Ermeni Ortodoks Kilisesi Patrik Vekili seçildi http://www.hristiyangazete.com/2010/07/turkiye-ermeni-ortodoks-kilisesi-patrik-vekili-secildi/

Protestanlık.. Tanrı bizi bir süre bıraktı mı? Bunu tüm içtenlik ve samimiyetimle soruyorum herhangi bir mezhebi kötülemek amacıyla değil. Mezhep konusunda kararsızım açıkçası gerçeği aramaktayım. Protestanlık Mesih ten 1500 sonra başladıysa, Tanrı bizim 1500 yıl boyunca yanlış geleneklerle devam etmemize izin mi verdi? Madem Kalvinistlerin dediği gibi Tanrı HER ŞEYE EGEMEN olduğu için herşeyi önceden belirliyor, o zaman bilerek mi onların iddialarına göre Kutsal Kitap'a aykırı geleneklere göz yumdu ve insanların sapkın geleneklere sahip olmasını sağladı? Ve de nasıl oldu da bu yanlış olduğu iddia edilen gelenekler kiliseye girdi o zaman?

Rab bizi bereketlesin Kardeşler.Biliyorsunuz ülkemizde biz Hristiyanların sayısı -bence-çok az.Geçen hafta kilisemizde de bu konuya değinildi.İnananlar da varsa bile korkudan açıklıyamıyor.Gizli gizli içinde yaşıyor.Rab'be dua edelim.Bizi daha da bereketlesin.Işığını üzerimize daha çok göndersin.İmanlıların sayısı daha da artsın.Öyle ki artık bizler inancımızı söylemekten korkmıyalım.Bu dünyadan göçünce nereye gömüleceğimizi merak etmeyelim.Daha da güçlenelim.Öyle ki artık bize saldırıda bulunmaya kimse cesaret edemesin.İsa Mesih'in adıyla.Amin.

Bizi bereketleyin Eğer hristiyan forum yaşamınıza bereket olduysa bunu "Bizi bereketleyin" forumunda paylaşın, dualarınızda bizi anın...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ermeni Ortodoks Kilisesi : Patrik vekili Ateşyan: Diasporanın istedikleri bizi bağlamaz

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler