RAB ÇOBANIMDIR

RAB ÇOBANIMDIR hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ermeni Ortodoks Kilisesi : RAB ÇOBANIMDIR konusu 2487 kez okundu, 22 kez cevaplandı. En son mesaj Fırat Çölgeçen tarafından gönderildi. RAB ÇOBANIMDIR RAB ÇOBANIMDIR Vartavar Yortusu’ndan sonraki Pazar günü, Kilise Kutsal Kitap’taki “Kaybolan Koyun” benzetmesini bizlerin dikkatine sunuyor. Bu benzetme Tanrı’nın bizler için gösterdiği şefkati anlatan en güzel örneklerden biri. Rab İsa Mesih, vaazlarında Tanrı’nın şefkatini anlatmaya özel önem göstermiştir. Benzetmede, yüz koyunundan birini kaybeden ve onu aramaya çıkan bir çoban anlatılmakta ve bizlere kısa, ancak derin anlamlar içeren bir çok ruhani mesaj sunulmaktadır. İnsan doğası kolay yargılar ve başkalarının sıkıntılarına karşı kayıtsızlık maalesef en yaygın ruhani hastalıklardan biridir. Başka birinin düşüşünü görenlerin, o kişiyi acımasızca eleştirmeleri, küçümsemeleri ve “yoldan çıkmış zaten, adam olmaz, günahkar” gibi etiketler yapıştırarak ondan uzaklaşmaları ise daha da üzücü... RAB ÇOBANIMDIR

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

RAB ÇOBANIMDIR konusu 2487 kez okundu, 22 kez cevaplandı. En son mesaj Fırat Çölgeçen tarafından gönderildi.

RAB ÇOBANIMDIR konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 >

RAB ÇOBANIMDIR hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-01-08, 22:17
RAB ÇOBANIMDIR
sonsuzdiren

RAB ÇOBANIMDIR

Vartavar Yortusu’ndan sonraki Pazar günü, Kilise Kutsal Kitap’taki “Kaybolan Koyun” benzetmesini bizlerin dikkatine sunuyor. Bu benzetme Tanrı’nın bizler için gösterdiği şefkati anlatan en güzel örneklerden biri. Rab İsa Mesih, vaazlarında Tanrı’nın şefkatini anlatmaya özel önem göstermiştir. Benzetmede, yüz koyunundan birini kaybeden ve onu aramaya çıkan bir çoban anlatılmakta ve bizlere kısa, ancak derin anlamlar içeren bir çok ruhani mesaj sunulmaktadır.

İnsan doğası kolay yargılar ve başkalarının sıkıntılarına karşı kayıtsızlık maalesef en yaygın ruhani hastalıklardan biridir. Başka birinin düşüşünü görenlerin, o kişiyi acımasızca eleştirmeleri, küçümsemeleri ve “yoldan çıkmış zaten, adam olmaz, günahkar” gibi etiketler yapıştırarak ondan uzaklaşmaları ise daha da üzücü bir durumdur. Bazılarının ise salt kendi küçük çevrelerindekileri “doğru” saymaları ve “günahkar” denilen kişileri dışlamaları ise tam bir insanlık trajedisidir. Ancak Tanrı, böyle değildir.

Anlatılan benzetmede ilk olarak Tanrı’nın şefkati göze çarpmaktadır. O, bir çoklarının sandığının aksine bizlerin hatasını arayıp bizleri cezalandırmak için bekleyen bir “tiran” değildir. Ne de halkının zorluklarına kayıtsız kalarak sarayında sefa süren bir kraldır. O, her kesin BABA’sıdır; hem doğrunun hem de günahkarın!

''Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki biricik Oğlu’nu verdi. Öyle ki, O’na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun'' (Yu.3:16). Rab İsa doğrular için değil günahkarlar için geldi. Feriseliler Rab İsa’yı fahişeler ve çok büyük günahkarlar sayılan vergi görevlileri ile yemek yediği için suçlarken (Mat.9:10-13), O, insanseverliği ve merhametiyle, vergi görevlisini havari ve İncil yazarı, fahişeyi ise azizeye dönüştürdü.

Benzetme, aynı zamanda günahkar için kurtuluş ümidinin asla bitmediğini gösteriyor. İnsan, gerçekten de kolay yargılar. Ancak Tanrı, kaybolanı arar! Ümit, her zaman ve herkes için vardır. Tanrı, bizlerin O’na dönmesini büyük bir sevgi ve sabırla bekler. Mesih, İyi Çobanımız olarak bizleri bulmak için her an yakınımızdadır. Hiçbir zaman “bu artık son” demez. Aramaktan hiç usanmaz. Yeter ki bir an için bile olsa, doğru bir yürekle O’na dönelim ve kaybolan bir koyunun zayıf sesiyle çobanını çağırdığı gibi O’na seslenelim; derhal koşar ve bizleri bulur.

Sadece bulur mu? Hayır. Aynı sevinçle bizleri omuzlarının üstüne koyar. Azarlamaz, teselli eder. Biz zor affederiz. Suçları yıllarca unutmayız. Affetsek bile uzun uzadıya azarlarız, eleştiririz ama teselli etmeyi unuturuz. Kaybolup bulunmuş olanın yaralı, korkmuş, şaşırmış olduğunu, tedaviye, cesaretlendirilmeye ve yenilenmeye ihtiyacı olduğunu hatırlamayız. Biz unuturuz, ancak Tanrı unutmaz. O teselli eder, yeniler, iyileştirir. Öyle bir yapar ki kişi geçmiş sıkıntıların baskısından kurtulur, ruhsal yaraları geçer, cesareti ve yaşam gücü tazelenir. Yaşadığı sıkıntılar, ona başkalarına yardım edebilmesi için iyi bir deneyime dönüşür, Tanrı yolunda daha emin adımlarla yürüyebilmeye başlar. Ayrıca başka “kaybolmuş”ları da Tanrı’nın lütfu ile bulabilme ve yardım edebilme yeteneğine kavuşur.

Sevgili Kardeşlerim,

Acaba hepimiz de birer kaybolmuş koyunlar ve kuzular değil miyiz? Aramızdan kim hiç hayatında hata yapmadığını, hiç Tanrı’ya karşı gelmediğini veya “yoldan çıkmadığını” öne sürebilir? Kim teselliye, yardıma, desteğe, ruhani açıdan “bulunmaya” gereksinimi olmadığını söyleyebilir? Mesih, ruhumuzu sonsuz yok oluştan kurtarmak için bizleri “bulmak” istiyor. Bulduğu zaman, bizleri yeniliyor. Aynı zamanda da bizlere, kaybolan başka kardeşlerimizi bulma ve onlara yardım etme görevini veriyor. O’nun örneğini izleyerek bizlere lütuflarını esirgemeyen Rabb’imiz İsa Mesih’e, Baba ve Kutsal Ruh ile birlikte şimdi ve sonsuzlara dek hamd edelim. Amin.

Peder Drtad Uzunyan

http://www.lraper.org/

RAB ÇOBANIMDIR

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye

İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı’nın bir armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir.
Efesliler 2:8-9
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

RAB ÇOBANIMDIR

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / RAB ÇOBANIMDIR

RAB ÇOBANIMDIR hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-02-08, 02:26
RAB ÇOBANIMDIR
Fırat Çölgeçen

Sayın sonsuzdiren; alıntıladığın yazı için eline ,emeğine sağlık. Bir değil; birden çok okunması ve düşünülmesi gerekir bu yazı üzerinde!....Rab,sağ elini üzerinden eksik etmesin.

RAB ÇOBANIMDIR

RAB ÇOBANIMDIR

RAB ÇOBANIMDIR hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-02-08, 03:33
RAB ÇOBANIMDIR
yusuf -34

sevgili sonsuz diren kardeşim gerçekten güzel bir alıntı yapmışsın tepkim esinlikle sana değildir ne olur bana kızma bu yazıyı ilk okuduğumda mesaj yazmakta tereddüd ettim ve yazmadım anlamadığım bir sözcük var bu yazıda (Allah) ne demek?neyi ifade eder? karşılığı nedir?
esenlikler dilerim ve tekrar rica ediyorum bana kızma

RAB ÇOBANIMDIR

RAB ÇOBANIMDIR

RAB ÇOBANIMDIR hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-02-08, 11:40
RAB ÇOBANIMDIR
sonsuzdiren

Sevgili kardeşim yazı Ermeni Ortodoks bir siteden alıntılanmıştır. Hristiyan.net'deki bazı eserlerde de YHVH bu şekilde geçmektedir. Sanırım geleneksel bir yaklaşım sonucudur. Düzeltmeyi düşündüm; ancak yazanın ne demek istediğini anladım.İstenirse düzeltebilirim; alınma olur mu?

Sevgili kardeşim ''alınma olur mu?'' diye alınmadım anlamında yazdım; size hitaben değil.

Rab sizi korusun,esenlik ve bereket versin.

RAB ÇOBANIMDIR

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye

İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı’nın bir armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir.
Efesliler 2:8-9
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

RAB ÇOBANIMDIR

RAB ÇOBANIMDIR hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-02-08, 17:47
RAB ÇOBANIMDIR
yusuf -34

sevgili kardeşim asla alınmadım ancak bağzı sözcüklerin imanımızda yeri yok ve kavram karmaşası yaratmasından çekindiğim için belirttim rabbimin sevgisi üzerine ve bütün inanlı kardeşlerimin üzerine olsun esenlikler dilerim

RAB ÇOBANIMDIR

RAB ÇOBANIMDIR

RAB ÇOBANIMDIR konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 >  

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih