| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Ermeni Ortodoks Kilisesi
: Rabbin İsim Günü (13 Ocak) konusu 838 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Margos tarafından gönderildi. Rabbin İsim Günü (13 Ocak) Rabbin İsim Günü her zaman Kutsal Doğuş Yortusu'ndan 8 gün sonraya düşmektedir.Kutsal Yazılar'da İsa'ya verilen harika isimleri keşfetmek için bir fırsattır bu gün. İsa için Kutsal Kitap'ta birçok isim kullanılmıştır,bunların üzerine düşünmeli,anlamlarını keşfetmeye çalışmalı,İsa'nın hayatına bakıp bu isimlerin neden verildiğini anlamaya çalışmalıyız. Kendimize şu soruyu sormalıyız: İsa kimdir?Vereceğimiz cevaplar çoğumuz için aynıdır : Kurtarıcı,Tanrı Oğlu,Rab,Mesih,...İşte bunların hepsi İsa'nın isimleridir.Sormamız gereken ikinci soru şu : Ben İsa'yı gerçekten Kurtarıcı olarak kabul ediyor muyum?Ben gerçekten O'nun beden almış Tanrı Oğlu olduğuna iman ediyor muyum?Ben O'nun İsrail halkının beklediği (ama tüm dünyanın Kurtarıcısı olan) Mesih olduğuna inanıyor muyum? Bu soruları ilk... Rabbin İsim Günü (13 Ocak)
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Rabbin İsim Günü (13 Ocak) konusu 838 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Margos tarafından gönderildi.
Rabbin İsim Günü her zaman Kutsal Doğuş Yortusu'ndan 8 gün sonraya düşmektedir.Kutsal Yazılar'da İsa'ya verilen harika isimleri keşfetmek için bir fırsattır bu gün.
İsa için Kutsal Kitap'ta birçok isim kullanılmıştır,bunların üzerine düşünmeli,anlamlarını keşfetmeye çalışmalı,İsa'nın hayatına bakıp bu isimlerin neden verildiğini anlamaya çalışmalıyız.
Kendimize şu soruyu sormalıyız: İsa kimdir?Vereceğimiz cevaplar çoğumuz için aynıdır : Kurtarıcı,Tanrı Oğlu,Rab,Mesih,...İşte bunların hepsi İsa'nın isimleridir.Sormamız gereken ikinci soru şu : Ben İsa'yı gerçekten Kurtarıcı olarak kabul ediyor muyum?Ben gerçekten O'nun beden almış Tanrı Oğlu olduğuna iman ediyor muyum?Ben O'nun İsrail halkının beklediği (ama tüm dünyanın Kurtarıcısı olan) Mesih olduğuna inanıyor muyum?
Bu soruları ilk gördüğünüzde hepsine birden "Tabi ki evet" diyeceksinizdir.Ama biraz düşünelim: İsa'nın Rab olduğundan nasıl bu kadar eminsiniz?O'nun bizler için ölüp dirilen Tanrı Oğlu olduğunu nasıl bu kadar kesin söyleyebilirsiniz?İşte bu vicdanların,imanın sınandığı bir gündür.Rabbin İsim Günü'nde "Ben gerçekten İsa'ya iman ediyor muyum?" sorusuna cevap vermeye çalışmalıyız,vicdanlarımı zı sınamalıyız.
Tüm bunları yaparken de Kutsal Kitaba olan bağlılığımızı görmüş olacağız. "Ben gerçekten İsa'nın Rab ve Kurtarıcı olduğuna inanıyor muyum?Bundan nasıl bu kadar emin oluyorum?" diye sorarken Kutsal Yazılar'a başvuruyoruz:
9 İsa'nın Rab olduğunu ağzınla açıkça söyler ve Tanrı'nın O'nu ölümden dirilttiğine yürekten iman edersen, kurtulacaksın. Romalılar 10:9
11 Kardeşlerim, yaydığım Müjde'nin insandan kaynaklanmadığını bilmenizi istiyorum. 12 Çünkü ben onu insandan almadım, kimseden de öğrenmedim. Bunu bana İsa Mesih vahiy yoluyla açıkladı. Galatyalılar 1:11-12
Kutsal Yazılar bize İsa'nın Rab olduğunu ağzımızla açıkça söyler ve Tanrı'nın O'nu ölümden dirilttiğine yürekten iman edersek kurtulacağımızı söyler.Bizler buna samimi olarak iman ediyorsak Kutsal Kitaba da samimi olarak iman ediyoruz demektir.Bu da Kutsal Kitaba,yani Tanrı'ya,yani İsa Mesih'e olan imanımızın sarsılmaz olduğunu,İsa Mesih'in Kurtarıcı,Rab,Tanrı Oğlu,Mesih,vs. olduğuna yürekten iman ettiğimizi,buna güvendiğimizi,dolayısıyla iman ve vicdan sınamasının sonucunda Kutsal Ruh'un bizde etkin olduğunu görüyoruz.
İsa'nın İsimleri :
Yaşam Suyu Yuhanna 4:10
Parlak Sabah Yıldızı Vahiy 22:16
Immanuel Matta 1:23
Tanrı Kuzusu Yuhanna 1:29
İnsanoğlu Matta 20:28
İyi Çoban Yuhanna 10:11
Kurtarıcı Yuhanna 4:22
Mesih Yuhanna 1:41
Söz Vahiy 19:13
Dünya'nın Işığı Yuhanna 8:12
Ben Yuhanna 8:58
Kaya 1. Korintliler 10:4
Köşe Taşı Efesliler 2:20
Hizmetçi Matta 12:18
Dost Matta 11:19
Harika Öğütçü Yeşaya 9:6
Yaşam Ekmeği Yuhanna 6:35
Kral Zekeriya 9:9
Alfa ve Omega Vahiy 22:13
Güçlü Tanrı Yeşaya 9:6
Ebedi Baba Yeşaya 9:6
Esenlik Önderi Yeşaya 9:6
Tanrı'nın Kutsalı Markos 1:24
Armağan 2. Korintliler 9:15
Rabbin İsim Günü (13 Ocak) konusuna benzer konular;
İsim Sildirme (ekleme veya değiştirme değil) Arkadaşlar hepinize selamlarımı iletiyorum öncelikle.İsmim **** **** ***** .Ön ismim İslam peygamberinin adlarından biri ve ben artık Hristiyanlıktan sonraki yeni hayatımda ön ismimin bulunlasını istemiyorum.Ayrıca kimliğimde din hanesinde Hristiyan'da yazıyor. Bu ismi nasıl sildirebilirim veya böyle bir imkanım varmı ? Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
Yönetim Notu: Kimlik bilgileriniz, güvenliğiniz nedeniyle sansürlenmiştir.
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil