Şınorhavor Surp Dzınunt! konusu
2251 kez okundu,
13 kez cevaplandı. En son mesaj
nicoletta tarafından gönderildi.
Şınorhavor Surp Dzınunt! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

05-01-09, 18:09
avo
Forumda bulunan ve kiliselerince Noel'i 6-7 Ocak tarihlerinde kutlayan tüm kardeşlere bir kez daha Mutlu Noeller.Ayrıca diğer kardeşlerin de yarın Vaftiz ve Kutsal Beliriş Yortusu,onları da sevgiyle kucaklıyorum.
Rabbimizin Kutsal Doğuş ve Beliriş Yortusu yüreklerinize sevinç,sofralarınıza bereket,tüm çevrenize huzur getirsin.
Krisdos Dznav yev Haydnetsav Mesih doğdu ve belirdi
Orhnyal e Haydnutyunn Krisdosi Kutludur O'nun belirişi
Tsez yev mez medz Avedis Size ve bize büyük Müjde
Şınorhavor Surp Dzınunt!
Yu.1: 12 Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı’nın çocukları olma hakkını verdi.
Yu.1: 13 Onlar ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden doğdular; tersine, Tanrı’dan doğdular.

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Şınorhavor Surp Dzınunt!

05-01-09, 20:13
Margos

Ermeni Apostolik Kilisesi'nin 5 ve 6 Ocak'ta kutladığı Noel - Kutsal Doğuş (Surp Dzınunt) Yortusu tüm Ermeni cemaatine kutlu olsun. Forumda yazmakta olan Rab'de kardeşimiz Avo'nun da bayramını özellikle kutluyorum :)
Kristos dzınav yev haydnetsav.
Şınorhavor Surp Dzınunt!
Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34
FORUMA ÜYE OLUN! /
Şınorhavor Surp Dzınunt!

05-01-09, 20:58
Hardal
Temennine yürekten katılıyorum sevgili Avo.
Şınorhavor Surp Dzınunt!
FORUMA ÜYE OLUN! /
Şınorhavor Surp Dzınunt!

05-01-09, 21:01
Margos
SURP DZINUNT (KUTSAL DOĞUŞ) YORTUSU MESAJI
Sevgili cemaatimiz,
Adalet Güneşi’nin Beytlehem’deki yemlikten ışıyan müjdesiyle hepinizi selamlıyor ve yüreklerimizin derinliklerinden bir kez daha ilan ediyoruz:
Tanrı’nın gücü ne kadar büyüktür! Özellikle O’nun sınırsız sevgisi ne yücedir. İlahide de dediği gibi “Büyük ve harika bir sır belirdi”, Tanrı’nın Kelamı “Baba’dan ayrılmadan” geldi ve “Kutsal yemliğe” oturdu.
Kutsal Kitap bizlere evrensel ve tarihsel bir gerçeği bildiriyor. Tanrı’nın pederane sevgisi yeri doldurarak tüm halkları, millet, ırk, sosyal konum gözetmeden sarıyor. Gökler Tanrı’nın Biricik Oğlu’nun doğuşuyla şefkatli kollarını dünyaya uzatıyor ve peygamberin sözleri gerçek oluyor: “Gevşek elleri güçlendirin, pekiştirin çözülen dizleri. Yüreği kaygılı olanlara, ‘Güçlü olun, korkmayın’ deyin”, “O zaman körlerin gözleri, sağırların kulakları açılacak; Topallar geyik gibi sıçrayacak, sevinçle haykıracak dilsizlerin dili” (Yeşaya 35:3-6).
Beytlehem’de meleğin müjdelediği büyük sevincin şahitleri olmak için sürülerini bırakarak yeni doğan Mesih’i görmeye giden fakir çobanların inancı ne kadar güçlüdür. Hayatlarını kazanmak için sürülerini güden bu çobanlar herhalde yeni doğan bebek İsa’nın bir gün kendisine sunulan sürüyü kurtaran “İyi Çoban” olacağını bilmiyorlardı. O, kuzularını, kötünün denemelerinden, şeytanın işbirlikçi kurtlarının saldırılarından kurtaran olacaktı. Aynı zamanda onları kutsiyet yolundan yürütecek ve murdarlardan uzak tutarak esenlik limanına, Göksel Baba’nın avlularına ve sonsuz hayatın mutluluğuna kavuşturan olacaktı.
Tanrı’nın pederane sevgisini tatmak ne büyük bir ayrıcalıktır. O’nun aracılığı ile sevginin ve merhametin kapısı sonsuzlara dek açık kalacaktır. Böylece hepimizin de “hayatımız, bol hayatımız olacak” (Yuhanna 10:10).
Kilise, Mesih’in bedenidir. O’nu oluşturan her bir üye de Mesih’de kopmaz bağlarla birbirine bağlanan kardeşler ve kız kardeşlerdir. Bu bağ, Tanrı’nın Biricik Oğlu’nun belirmesi ve O’nun özellikle Kutsal Sofra (Surp Badarak) ayininde ortaya çıkan kutsayan varlığıdır.
Bu sevgi aracılığı ile üzerimize yayılan içsel esenliğin anlamını çok iyi kavramamız lazım. Özellikle Ruhani Önderimiz Patrik Mesrob II Hazretleri’nin sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği ve bizlerin sevgi ve şefkatine ihtiyaç duyduğu şu günlerde... İçsel esenliğimiz aynı zamanda cemaat hayatına da yansıyacaktır.
Tanrı, Kendisine dualarla başvurduğumuzda tüm doluluğu ile içimizde belirir. Resul Pavlus sürekli dua etmemizi buyurur (Romalılar 12:12). Tanrı’nın sözü ve iradesi hayatımızı tatlandırır ve bizleri “tuz”a dönüştürür. Hepimiz Mesih’in “İçinizde tuz olsun ve birbirinizle barış içinde yaşayın!” sözleriyle çağrıldık (Markos 9:49). Bu huzurlu ve tatlı yaşam içinde “kin, kıskançlık, bencillik... dünyadan, insan doğasından, cinlerden gelen bilgelik” yoktur. Ama bu yaşam “her şeyden önce paktır, sonra barışçıldır, yumuşaktır, uysaldır. Merhamet ve iyi meyvelerle doludur. Kayırıcılığı, ikiyüzlülüğü yoktur” (Yakup 3:13-18).
Eğer, Kaya’nın üzerinde sabit durursak, Tanrı bu zor günlerde bize yardım edecektir. Çünkü, “Tanrı bizden yanaysa, kim bize karşı olabilir?” (Romalılar 8:31).
İman, Ümit ve Sevgiyle cemaatimizin her bir üyesini kucaklıyoruz.
MESİH’İN BELİRİŞİ KUTLUDUR.
Kutsal Doğuş yortusu vesilesiyle, Mesih’ten bizlere miras kalan sevgiyle tüm episkoposları, rahipleri, pederleri, Kalfayan Topluluğu rahibesini, sargavakları, tbirleri, danışmanları, Patrikliğimiz Mali ve Hukuk Komisyonları’nı, kadın ve gençlik kollarımızı, Kullanılmış Giysi ve Eşya Değerlendirme Komisyonu’nu, Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı Yöneticileri’ni, Başhekimi’ni ve tabiplerini, Cemaat ve Kilise Vakıflarımız Yöneticileri’ni, kadın kollarını, cemaat okullarımızın kurucu temsilcilerini, müdürlerini ve öğretmenlerini, yoksullara ve engellilere yardım kollarını, İstanbul’daki okullarımızın derneklerini, insanî yardım kuruluşlarını, Diaspora’daki tüm İstanbul Ermeni derneklerini, basınımızın yazarlarını ve çalışanlarını, İstanbul’daki, Anadolu’daki ve Girit Adası’ndaki tüm imanlıları kutluyor ve hepsine mutlu bir Doğuş Yortusu dilerken, ruhanî, içtimaî ve hayrî çalışmalarında başarılar diliyoruz.
Tüm kardeş Kiliseler’in, özellikle Ermeni Katolik ve Ermeni İncili Kiliseleri’nin önderlerini, din adamlarını ve cemaatini, Doğuş ve Beliriş yortusu vesilesiyle Mesih’deki sevgiyle kutlarız.
Doğuş Yortusu vesilesiyle Surp Eçmiyadzin, Kilikya ve Kudüs’teki tarihî Patriklik makamlarımız için de dua etmeyi sürdürüyoruz. Bayram coşkusu içersinde Tüm Ermeniler Katolikosu Kadasetli Karekin II. Hazretleri’ne derin saygılarımızı sunuyoruz. Kadasetli Katolikosumuz’dan ve Eçmiyadzin Rahipler topluluğundan Patrik Mesrob II. Hazretleri için dualarını sürdürmelerini rica ediyoruz.
Kadasetli Kilikya Katolikosu Aram I. Hazretleri’ni ve Saadetli Kudüs Patriği Torkom II. Hazretleri’ni ve onlara bağlı tüm rahipleri, ayrıca tüm Kilise Önderleri’ni ve onlara bağlı din görevlilerini Mesih’deki sevgi ile selamlıyor, Doğuş Yortusu’nu kutluyoruz. Bu zor zamanlarımızda bizlere dualarıyla destek olduklarından hiç şüphemiz yoktur.
Tanrı’nın lütfu, sevgisi ve kutsayan gücü hepimizle birlikte olsun. Amen.
MESİH’İN BELİRİŞİ KUTLUDUR.
Şınorhavor Surp Dzınunt!
Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34
FORUMA ÜYE OLUN! /
Şınorhavor Surp Dzınunt!

05-01-09, 21:25
moderator6
Ermeni Ortodoks kardeşlerimizin Noel'ini kutlarım
Şınorhavor Surp Dzınunt!
FORUMA ÜYE OLUN! /
Şınorhavor Surp Dzınunt!
Şınorhavor Surp Dzınunt! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil