Eşcinsel evlilik

Eşcinsel evlilik hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Eşcinsellik : Eşcinsel evlilik konusu 1347 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj Evanjelique tarafından gönderildi. Eşcinsel evlilik İsveç Kilisesi�nin Uppsala kentinde toplanan yüksek karar organı toplantısı eşcinsel evliliği konusunda yapılan oylamada 249 delegeden 176�sı eşcinsellerin kilisede nikâhlanabilmelerini onayladı. Böylelikle 50 yıllık tartışma noktalanmış oldu. Eşcinseller 1 Kasım�dan itibaren kilisede nikâhlanabilecekler. Nisan ayında parlamentodan geçen yasayla resmen nikâhlanma hakkı kazanan eşcinseller 1 Mayıs�tan bu yana belediyelerde evlenebilmekteydi. Kiliselerin nikâh kıyma hakkı olduğundan 1 Kasım�dan itibaren kilisede nikâhlanacak eşcinseller yasalara göre evli sayılacaklar. Bu haberi okuduktan sonra kafamda şu soru belirdi; Hristiyanlıkta bu konu ile alakalı hiç bir ilahi söylem yok muydu ki, insanlar bunu tartıştıktan sonra oylayıp karar verip dine soktular? Aydınlatırsanız sevinirim. Yönetim... Eşcinsel evlilik

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Eşcinsel evlilik konusu 1347 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj Evanjelique tarafından gönderildi.

Eşcinsel evlilik konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Eşcinsel evlilik hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-10-09, 16:54
Eşcinsel evlilik
Merhametli

İsveç Kilisesi�nin Uppsala kentinde toplanan yüksek karar organı toplantısı eşcinsel evliliği konusunda yapılan oylamada 249 delegeden 176�sı eşcinsellerin kilisede nikâhlanabilmelerini onayladı. Böylelikle 50 yıllık tartışma noktalanmış oldu. Eşcinseller 1 Kasım�dan itibaren kilisede nikâhlanabilecekler. Nisan ayında parlamentodan geçen yasayla resmen nikâhlanma hakkı kazanan eşcinseller 1 Mayıs�tan bu yana belediyelerde evlenebilmekteydi. Kiliselerin nikâh kıyma hakkı olduğundan 1 Kasım�dan itibaren kilisede nikâhlanacak eşcinseller yasalara göre evli sayılacaklar.

Bu haberi okuduktan sonra kafamda şu soru belirdi; Hristiyanlıkta bu konu ile alakalı hiç bir ilahi söylem yok muydu ki, insanlar bunu tartıştıktan sonra oylayıp karar verip dine soktular?

Aydınlatırsanız sevinirim.

Yönetim Notu: Haber kaynağı linki? İsveç'teki hangi kilise?

Eşcinsel evlilik

Eşcinsel evlilik

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Eşcinsel evlilik

Eşcinsel evlilik hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-10-09, 17:07
Eşcinsel evlilik
Merhametli

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=212992

Eşcinsel evlilik

Eşcinsel evlilik

Eşcinsel evlilik hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-10-09, 18:13
Eşcinsel evlilik
Theophilos

Haberde de değinildiği gibi, Hristiyanlık inancı ve Kutsal Kitap eşcinsel evliliğe kesinlikle karşı çıkar. Aslında Kutsal Kitap'taki ayetlere göre, eşcinsel eylemde bulunan ve bundan büyük zevk duyan kişiler Tanrı'nın egemenliğini miras alamayacaklardır.

Buna karşılık, son zamanlarda bazı Reformist kiliseler, cemaat üyelerinden ve seküler (din dışı) toplumdan gelen baskı ve dayatmalar sonucunda eşcinsellere evlilik izni vermek zorunda kalmaktadırlar; çünkü aksi takdirde insan ayrımcılığı ve cinsel ırkçılık yapmakla suçlanmaktadırlar. Gay hareketinin çeşitli dönemlerde gerçekleştirdiği yürüyüş ve protesto gösterilerinde eşcinsellere Kilise nikahı kıymaya karşı çıkan ve öğretilerinden taviz vermeyen elçisel Kiliseler hedef alınmaktadır. İsveç Kilisesi'nin kararı oybirliği ile alınmış olup tamamen seküler düzeni tatmin etme amaçlıdır ve Kutsal Kitap'a aykırıdır.

Eşcinsel evlilik

Eşcinsel evlilik

Eşcinsel evlilik hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-10-09, 18:33
Eşcinsel evlilik
Merhametli

Teşekkür ederim, içimi rahatlattınız.

Eşcinsel evlilik

Eşcinsel evlilik

Eşcinsel evlilik hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-10-09, 19:01
Eşcinsel evlilik
KaraYilan

Tamamen bir sapıklık bu. Tanrı kiliseyi bu gibi sapkınlıklardan her zaman korumuştur. Bu gibi bölgelerde toplumsal baskıları, Tanrısal öz gerçeklikten üstün tutan insanlar fazladır. Tanrı bu insanları affetsin. Tanrı gerçeği elbet bir gün insanların üstünde olacaktır.

Eşcinsel evlilik

Eşcinsel evlilik

Eşcinsel evlilik konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Eşcinsel evlilik konusuna benzer konular;

Katolik Kilisesi'nden İngiltere'deki eşcinsel evlilik yasa tasarısına tepki İngiltere’de hükümetin eşcinsel evlilikleri yasal hale getirme planı, İskoçya’daki Katolik Kilisesi’nin lideri Kardinal Keith O’Brien’ın tepkisine neden oldu. O’Brien, planı “evrensel olarak kabul edilmiş insan hakkının, anlamsız bir şekilde bozulması” olarak niteleyerek, “evliliği yeniden tanımlamanın, İngiltere’yi dünya gözünde küçük düşüreceğini” söyledi. Ocak ayında ise Anglikan Kilisesi’nin York Başpiskoposu John Sentamu, “hükümetlerin evliliği yeniden tanımlamak gibi bir ahlaki yetkisinin olmadığını” ifade etmişti. İngiltere’de milletvekillerinin çoğu ise yapılan tartışmalar çerçevesinde dini grupların eşcinsel evliliği desteklemelerinin amaçlanmadığını bildiriyor. Muhalefetteki İşçi Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Harriet Harman, aynı cinsiyetten evliliklerin doğru...

Kilisede eşcinsel ruhu çıkartma ayini ABD’DE bir kilisenin yaptığı şeytan çıkartma ayini büyük yankı uyandırdı. Kilise görevlileri tarafından kaydedilen görüntülerde, 16 yaşındaki bir genç, vücudu şiddetle sarsılırken görülüyor. Kilise üyeleri ise genci, bedenini ele geçirdiğine inandıkları ‘eşcinsel iblis’ten kurtarmak için ayin yapıyor. Eşcinsel hakları savunucuları soruşturma açılmasını talep ederken, kilisenin papazı olan Patricia McKinney, “Eşcinsellerin yaşam tarzlarını onaylamıyoruz” dedi. Kilisenin YouTube'a koyduğu 20 dakikalık video görüntülerde, genç çocuk rahip tarafından yere yatırılıyor. Sert hareketlere maruz kalan gence, rahip, 'eşcinsel şeytanı' çıkarmak üzere "İsa'nın adıyla hemen şimdi sana sesleniyorum eşcinsel şeytan! Hadi seni eşcinsel şeytan, biz temiz bir ruh istiyoruz, yoldan çekil!" diye...

Kilise ve mezheplerin eşcinsel ilişki içerisinde olanlara yaklaşımı Hristiyan kilise ve mezheplerinin eşcinsellere yaklaşımı: *Bu sadece hemcinsiyle ilişki içerisinde olan,aktif olarak gay/lezbiyen ilişkisi bulunan kişilere yöneliktir.Eşcinsel hisse sahip ama cinsellik yaşamayan kişiler bu istatistikten muaftır. 1)Gaylerin kilise üyeliğine kabulü: 2)Gaylerin peder/pastör olarak atanmaları: 3)Gay beraberliklerin kilisede kutsanması: 4)Resmi olarak kilisede gay evlilik yapılması: Adventist Kilisesi-

İtalyan kilisesinde ilk eşcinsel evlilik İtalyan kilisesinde ilk eşcinsel evlilik http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/06/%C4%B0talyan-kilisesinde-ilk-e%C5%9Fcinsel-evlilik.jpg İtalyan kilisesinde ilk eşcinsel evlilik İtalya’da eşcinsel evlilik yasağı, Katolik kilisesinin kurallarını reddeden Valdocular tarafından delindi. Ülkede resmen kabul görmese de iki homoseksüel, Valdo mezhebine ait bir kilisede bir kadın ve bir erkek papaz tarafından evlendirildi. Eşcinsellerin açtığı davalar üzerine en son 2010 yılında bir karar alan İtalya’daki Anayasa Mahkemesi, ülkede aynı cinsten olan kişilerin evliliğinin mümkün olmadığına hükmetmişti. Buna rağmen bu yasak, yoğun olarak İtalya’nın kuzeyindeki Piemonte Bölgesi’nde yaşayan Valdo mezhebine (bir Hıristiyanlık mezhebi) ait kilise...

evlilik.... Kardeşler benim eşim inançsız biri. biz evlendiğimizde ben müslümandım o da en azından Tanrı 'ya inanıyordu. Ben mesihe iman ettikten sonra. Tanrı inancı zayıfladı ve şu an ateist. Tabiki bu aramızda bir takım sorunlara yol açıyor. Fakat sevgimiz hiç eksilmedi birbirimize. Benim dışımda ailemde imanlı yok. o yüzden gerekli ibadetlerimi yapamıyorum. ailemden gizli değil inancım ama kiliseye gitmemi istemiyorlar. onları da kırmak istemiyorum. Ama kendimi bu konuda hep suçlu hissediyorum. iki farklı inanca sahip bir kişinin evlenmesinin fazla onaylanmadığını biliyorum ama evlenirken müslümandım. Rabbin yardımını dilemekten başka çarem yok. Tanrı bu yolda benimle olsun. Amin

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih